Pienryhmä (1.-2.lk) Kati Laitinen
Valtakunnallinen lukuviikko 20.-26.4.
Kuunneltavat kirjat
Risto Räppääjä ja kauhea makkara (3x 14min)
https://areena.yle.fi/audio/1-4110513
Fedja-setä, kissa ja koira (10x n.14min)
https://areena.yle.fi/audio/1-4506930
Askartelu
Äänikirja Fedja-setä kissa ja koira
Matematiikka
Tenmonkeys
Ohjeita kotiopiskeluun
Ohjeita kotiopiskeluun:
Säilytä vuorokausirytmi
Tarvitset kunnon yöunet ja ateriat, jotta jaksat opiskella päivisin. Älä venytä nukkumaan menoa, vaan mene sänkyyn tavalliseen arkiaikaan ja aamulla ylös kun kello soi! Pukeutuminen, aamupesut ja aamupala; nämä asiat kertovat kehollesi, että on aika alkaa päivän työt.
Suunnittele
Tee itsellesi päiväsuunnitelma ja katso reissarista oma lukujärjestys: mitä koulutehtäviä aiot tehdä, milloin ulkoilet, syöt ja pidät taukoja. Mitä kivoja juttuja aiot tehdä kun koulutyöt on tehty?
Pääpaino on siinä, että opiskelet aapisesta/lukukirjasta viikossa kaksi uutta kappaletta ja teet niistä tehtävät. Matematiikassa mennään kolme kappaletta viikossa.
Huomio oman kotiluokan lukujärjestys niiltä tunneilta kun olet siellä esim. englanti, liikunta, musiikki, uskonto.
Reissariin voi yhä laittaa päivärytmin ja hymynaamat päivittäin sekä pitää yllä palkitsemissysteemiä kotonakin (esim. koulutyön onnistuminen->koko päivästä iso hymppäri ja viidestä onnistuneesta päivästä yhdessä vanhempien kanssa sovittu palkkio). Kun tulemme kouluun, katsomme vihkot läpi.
Pidä taukoja
Ulkoilua, leikkimistä, jumppaa, musiikin kuuntelua, piirtämistä, muovailua, sormivirkkausta,välipalan syömistä, lukemista… Tarvitset taukoja opiskelun lomassa, onhan koulussakin välitunnit!
Pyydä apua
Jos joku tehtävä on vaikea, tai et tiedä mitä pitää tehdä, pyydä apua vanhemmilta, isosiskolta tai -veljeltä, tai vaikka kaverilta. Ota yhteys opettajaan vanhemman avustuksella (työpuhelin, wilma). Jos joku ei onnistu nyt ja jää tekemättä - ei haittaa. Voimme yhdessä miettiä sitä kun palaamme kouluun.
Hoidetaan hommat!
Emme ole lomalla, vaikka kouluun emme pääsekään. Olemme edelleen oppimassa ja oppiminen vaatii työn tekoa.