4.luokat
Kertotaulupelit
Toppuluokkien vanhempainilta 22.9.2021
Toppuluokan ABC
Allergiat
Ilmoita mahdollisista allergioista koulun ruokalan henkilökunnalle ja opettajalle. Koulumme ruoka on pääsääntöisesti laktoositonta.
Arviointikeskustelut
Arviointikeskustelu käydään marras-helmikuussa ja siinä ovat läsnä oppilas, huoltajat, opettaja ja tarvittaessa erityisopettaja. Arviointikeskustelujen pohjana käytetään Jyväskylän arviointikeskusteluohjeistusta.
Erityisopetus
Toppuluokkalaisten erityisopettajina toimivat Kati Laitinen, Hanna Lummelahti-Pesonen ja Terhi Mattila.
Eväät retkille
Retkille tulee koululta eväät. Jos haluat ottaa omia eväitä, ota mukaan jotain terveellistä herkkua.
Iltapäivätoiminta eli Jälkkäri
Koulullamme toimii iltapäiväkerho, joka on tarkoitettu pääsääntöisesti 1.-2. -luokkalaisille. Tarkemmat tiedot Jälkkärin toiminnasta löydät koulun kotisivuilta.
Kapu-koulu ja kiusaamiseen puuttuminen
Koulussamme toteutetaan Kaveruuden puolesta -ohjelmaa. Kiusaamista ei sallita missään muodossa ja kiusaamistilanteet yritetään aina selvittää koulussa, Kapu-sovittelijoiden avulla. Havaitessanne kiusaamista tai lapsen siitä kertoessa kotona, otattehan yhteyttä opettajaan.
Kasvun kansio
Pedanetin kasvun kansio on oppilaan itsensä hallinnoima, oma oppimishistoria. Kasvun kansioon voi tallentaa esim. omia kuvis-/käsitöitä, oppimistehtäviä ja arviointeja. Pedanettiin pääsee koulun sivuilta ja vanhemmat luovat tunnukset lapselleen. Olisi hyvä, jos tunnukset olisivat myös opettajan tiedossa.
Keljonkankaan markkinat
Perinteiset Keljonkankaan markkinat on järjestetty yleensä syys-lokakuussa. Markkinat ovat oppilaille ja henkilökunnalle ylimääräinen työpäivä. Luokat ovat keränneet markkinoilla luokkaretkirahaa.
Kerhotoiminta
Koulussamme järjestetään kerhoja ja niistä tiedotetaan hyvissä ajoin ennen niiden alkamista.
Kodin ja koulun yhteistyö
Oman luokan vanhempainilta, koulun yhteiset vanhempainillat, arviointikeskustelut ja Wilman kautta yhteydessä oleminen ovat näkyvimpiä yhteistyön muotoja. Luokkaan voi aina tulla halutessaan seuraamaan opetusta ja olemaan apuna.
Koulukummit
Oppilaiden koulukummeina toimivat isommat oppilaat ja teemme heidän kanssaan paljon yhteistyötä mm. retkeillen, askarrellen, liikkuen, lukien yms.
Kotitehtävät
Kotitehtävät tulevat aina seuraavaksi päiväksi ja opettaja tarkistaa, että ne on tehty. Tehtävien oikeellisuutta opettaja ei aina ehdi tarkistaa, joten olisi hyvä, jos ehtisitte kotona katsoa tehtävät ja auttaa tarvittaessa korjaamaan virheet. Kotitehtävän voi kuitata tarkistetuksi esim. nimikirjaimillanne.
Koulukirjat ja vihkot
Koulukirjoja kierrätetään, joten lasten toivotaan kohtelevan kirjoja niin, että ne voi antaa hyvässä kunnossa eteenpäin. Oppilaalle jäävät työkirjat ja vihkot on hyvä päällystää, jotta ne kestävät vuoden käytön. Osa kirjojen kansista on jo valmiiksi käsitelty kestävämmällä aineella. Esim. äidinkielen kirjoja ei tarvitse päällystää.
Kuvaus- ja muut luvat
Huoltajat tarkistavat kuvaus- ja muut lastaan koskevat luvat ja rastittavat haluamansa vaihtoehdot Wilmassa.
Lukudiplomi
Oppilas voi lukuvuoden aikana suorittaa lukudiplomin luettuaan kuusi kirjaa. Lisätietoja löydät 2. luokkien nettisivuilta kohdasta Lukudiplomi.
Läksykerho
Koulussamme toimii läksykerho, minne voi koulupäivän päätyttyä mennä tekemään unohtuneita läksyjään.
Läksymerkinnät ja unohdukset
Oppilaat merkitsevät itse annetut kotitehtävät. Läksyunohdukset näkyvät Wilmassa.
Löytötavarat
Kouluun kertyneitä löytötavaroita voi käydä katselemassa löytötavaralaatikoista.
Matkustusluvat
Poissaolopyyntö löytyy Wilmasta. Yli viiden päivän lomat myöntää rehtori ja muut oma opettaja. Lomamatkojen aikana tulleista läksyistä ja opetuksesta huolehtii huoltaja. Läksyt annetaan mukaan ennen matkalle lähtöä.
Monot eli monialaiset oppimiskokonaisuudet
Monoissa saatetaan yhteen eri-ikäisiä oppijoita ja harjaannutaan toimimaan erilaisissa tiloissa sekä oppimisympäristöissä. Monoihin liittyy toimintapäiviä, retkiä ja juhlia, joita oppilaat saavat ideoida ja suunnitella yhdessä. Oppilaskunnalla on keskeinen rooli Monojen suunnittelussa.
Opetussuunnitelma
Opetussuunnitelmaan pääset tutustumaan koulumme sivuilta.
Oppilaan kännykkä
Koulupäivän aikana kännykkä on äänettömänä repussa. Opettajan luvalla kännykällä saa soittaa ja kiireellisissä tapauksissa huoltaja voi soittaa koulun kansliaan, 014-2664426.
Oppilaskunta
Koulun kaikki oppilaat kuuluvat oppilaskuntaan. Oppilaskuntaa johtaa hallitus, johon kuuluu oppilasedustajia kultakin luokalta.
Poissaolot / poistuminen koulupäivän aikana
Ilmoita lapsen poissaolosta Wilmaan. Mikäli et ole ilmoittanut lapsen poissaolosta eikä lapsi tule kouluun, opettaja soittaa huoltajalle.
Tapaturmat
Koulussa sattuu pienempiä ja isompia kolhuja päivittäin. Ensiavun jälkeen tilannetta arvioidaan ja tarvittaessa soitetaan kotiin sekä pyydetään huoltajaa viemään lapsi terveyskeskukseen. Opettaja tekee tapaturmailmoituksen Wilmaan.
Tukitoimet/ tukiopetus
Oppilasta tuetaan opiskelun pulmatilanteissa monin eri tavoin. Tuen muotoja voivat olla tehtävien ja opetuksen eriyttäminen, tukiopetus, samanaikaisopetus ohjaajan tai erityisopettajan kanssa tai osa-aikainen erityisopetus. Tuen tarpeen kasvaessa oppilaalle voidaan tehdä oma oppimissuunnitelma.
Vaatteet ja muut tavarat
Nimetkää lastenne vaatteet ja jalkineet, jotta ne eivät vaihdu tai häviä.
Vanhempien ryhmä/Kouluyhdistys
Oman luokan vanhempainryhmän perustaminen on teistä vanhemmista kiinni. Hyviä kokemuksia on esim. erilaisten perheiltojen järjestämisestä. Kouluyhdistykseen valitaan jokaiselta luokalta vanhempi.
Wilma
Wilman kautta viestit kulkevat puolin ja toisin. Opettaja pyrkii lukemaan viestit aina aamuisin ennen koulun alkua ja työpäivän päätyttyä.
Xylitol-pastillit
Kouluun voi tuoda omia Xylitol-pastilleja, mitä voi ottaa ruokailun jälkeen.