Vuorovaikutusosaamisen itsearviointi (AHOT tms.)

Vuorovaikutusosaamisen itsearviointi

Tavoitteet

Vuorovaikutusosaamisen itsearviointi

Vuorovaikutusosaamista arvioidaan neljän osa-alueen kautta:
Kuunteleminen
Tunneosaaminen
Itseilmaisu
Situationaalisuus ja itsetuntemus

Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella on lähdetty kehittämään arviointimallia, jonka yhtenä tavoitteena on tukea opiskelijoiden valmiuksia arvioida omaa työtään, asiantuntijuuttaan ja sen kehittämistarpeita mutta myös tukea arviointiosaamisensa kehittymistä tulevina opettajina. Tämä itsearviointi on toteutusesimerkki edellä mainituista. Itsearviointia voidaan tehdä opintojen alkaessa, niiden aikana ja päättyessä.

Pääset arvioimaan itseäsi klikkaamalla nimeäsi. Pohdi huolella osaamistasi annettujen osaamistasokuvausten avulla, valitse osaamistasi kuvaava taso kullakin osaamisalueella ja perustele valintasi.

Kuunteleminen

halukkuus ymmärtää toisia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa (esim. koulussa, läheisissä ihmissuhteissa, harrastuksissa jne.); kyky kuunnella toisia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa

  • halukkuus ymmärtää toisia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa (esim. koulussa, läheisissä ihmissuhteissa, harrastuksissa jne.)
  • kyky kuunnella toisia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa
Tunneosaaminen

kyky tunnistaa, nimetä ja säädellä tunteita

  • kyky tunnistaa, nimetä ja säädellä tunteita
Itseilmaisu

kyky ilmaista itseään selkeästi

  • kyky ilmaista itseään selkeästi
Situationaalisuus ja itsetuntemus

Kyky tunnistaa ja arvioida vuorovaikutusosaamista eri konteksteissa, joissa aika, tilanne, kulttuuri, suhde ja funktio vaikuttavat. Kyky ymmärtää, millaisia odotuksia viestinnälle asetetaan ja millaisia tulkintoja viestinnästä tehdään erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja -suhteissa. Kyky toimia tarkoituksenmukaisesti ja eettisesti eri kontekstien edellyttämällä tavalla. Kyky tunnistaa ja arvioida omia ja toisten erityispiirteitä toiminnan ja tiedonkäsittelyn tasolla vuorovaikutustilanteissa (esimerkiksi toiminko tilanteessa intuitiivisesti vai kokemuspohjaisesti, onko toiminnassani enemmän introversiota vai ekstroversiota).

  • Kyky tunnistaa ja arvioida vuorovaikutusosaamista eri konteksteissa, joissa aika, tilanne, kulttuuri, suhde ja funktio vaikuttavat. Kyky ymmärtää, millaisia odotuksia viestinnälle asetetaan ja millaisia tulkintoja viestinnästä tehdään erilaisissa vuorovaikutustilanteissa ja -suhteissa. Kyky toimia tarkoituksenmukaisesti ja eettisesti eri kontekstien edellyttämällä tavalla. Kyky tunnistaa ja arvioida omia ja toisten erityispiirteitä toiminnan ja tiedonkäsittelyn tasolla vuorovaikutustilanteissa (esimerkiksi toiminko tilanteessa intuitiivisesti vai kokemuspohjaisesti, onko toiminnassani enemmän introversiota vai ekstroversiota).

Arviointitavat

  • Itsearviointi = Itsearviointi

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdä arviointikortteja.