LI3 Uudet mahdollisuudet

LI3 Uudet mahdollisuudet (2 op)

Opintojakson tavoitteena on erityisesti edistää opiskelijan fyysistä toimintakykyä sekä monipuolistaa opiskelijan liikunnallista osaamista ja koettua pätevyyttä uuden oppimisen myötä.

Yleiset tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija
  • harjoittaa ja soveltaa liikuntataitoja ja -tietoja monipuolisesti ja uusin tavoin
  • harjaantuu kehon hallinnassa
  • tunnistaa tunteitaan, toimii vuorovaikutustilanteissa toisia kunnioittaen sekä tukee yhteisöllisyyttä toisia auttaen ja kannustaen
  • yrittää parhaansa suorittaen tehtävänsä tunnollisesti ja vastuullisesti, työskennellen aktiivisesti ja asiallisesti sekä kehittäen itseään pitkäjänteisesti.

Keskeiset sisällöt

  • uusiin liikuntamuotoihin ja -lajeihin tutustuminen
  • liikuntataitojen ja fyysisten ominaisuuksien monipuolinen ylläpito ja kehittäminen

Laaja-alaisen osaamisen tavoitteet

Laaja-alaisen osaamisen osa-aluieista tällä opintojaksolla korostuvat hyvinvointiosaaminen, vuorovaikutusosaaminen sekä monitieteinen ja luova osaaminen. Näitä laaja-alaisia taitoja pyritään vahvistamaan käsiteltävien sisältöjen lisäksi esimerkiksi valituilla työtavoilla. Opintojaksolle erityisen hyvin soveltuvia työtapoja ovat esimerkiksi vierailut uusiin liikkumisen mahdollisuuksiin tutustuttaessa sekä hyvinvointisovellusten hyödyntämiseen tutustuminen.


Opintojakson arviointi

Opintojaksolla toteutetaan sekä formatiivista että summatiivista arviointia, painottaen opintojakson keskeisiä tavoitteita ja sisältöjä. Formatiivinen arviointi on lähinnä opiskelijaa opinnoissa eteenpäin opintojakson tavoitteita kohti auttavaa, ei dokumentoitavaa palautetta.

Opiskelijan työskentelyä, oppimista ja osaamisen kehittymistä pyritään tukemaan palautteen ja ohjaamisen avulla. Palautetta kohdistetaan opintojakson fyysisen, sosiaalisen ja psyykkisen toimintakyvyn tavoitteisiin. Opintojaksolla painottuvia laaja-alaisien osaamisen osa-alueita arvioidaan oppimisen aikaisen palautteen ja dialogin kautta. Opintojakson arviointi perustuu opiskelijan aktiiviseen työskentelyyn koko jakson aikana. Arviointi koostuu oppimista ja työskentelyä edistävästä palautteesta sekä tavoitteiden toteutumista kuvaavasta arvioinnista. Opintojakso arvioidaan numeroarvioinnilla. 

Opintojakso arvioidaan numeerisesti asteikolla 4 - 10.



SISÄLTÖ:

1. Yhteissuunnittelu

2. Mukavia liikuntatunteja suunnitelman ja yhteissuunnitelun mukaisesti

2.1. Uudet mahdollisuudet:
* kiipeily, golf, kamppailulajit, curling, tanssi (esim. vierailut), retkeily, kuutamohiihto, avantouinti, crossfit..

3. Virkistyskerta