1. Kirjallisuustehtävä

Lukuiloa!

Valitse tehtäväkirjan luvusta 2 (s. 8-10) yksi novellikokoelma, runoteos, näytelmä tai tietokirja, jonka haluaisit lukea tämän opintojakson aikana.

Voit esimerkiksi lainata teoksen kirjastosta, ostaa tai kuunnella äänikirjana suoratoistopalvelusta.

Luettuasi teoksen VALITSE yksi tehtävä. 
1. kirjavinkkausvideo
2. podcast
Tehtävät 1 ja 2 voi tehdä myös ystävän kanssa, jos olette lukeneet saman kirjan. Ohjeet molempiin löytyvät tehtäväkirjan luvusta 2.

3. Novelliteoksesta tai näytelmästä voit kirjoittaa päiväkirjamerkinnän jonkun henkilöhahmon roolissa. Päiväkirjamerkinnän minimipituus noin 2500 merkkiä. 
4. Tietokirjasta voit kirjoittaa myös runon, näytelmäkatkelman tai sarjakuvan, jossa käsittelet tietokirjan aihetta ja sen herättämiä tunteita tai ajatuksia.
Tehtävät 3 ja 4 vaativat pohdinnan, jossa kerrot tuotoksesi taustaa, esim. selität teoksen herättämiä ajatuksia ja miksi päädyit valitsemaasi tekstilajiin tai henkilöön ja mitä haluat sillä teoksesta ilmaista. Pohdinta ja kaunokirjallinen teos sisältävät yksityiskohtia ja omia kokemuksia eli teos on todella luettu ja sitä on pohdittu. 
 
5. Runoteoksesta voit kirjoittaa runoanalyysin. Kerro yleisesti runokokoelman runojen aiheista, teemoista ja tunnelmasta ja analysoi sen jälkeen yksi valitsemasi runo tarkemmin. 

Arviointi
Kiitettävässä työssä on ymmärretty ja pohdittu teoksen teemaa tai tavoitetta. Myös omaa lukukokemusta ja sen herättämiä ajatuksia tai tunteita on käsitelty. Työ on tehty huolellisesti ja siihen paneutuen. Tuotoksessa on huomioitu tekstilajin piirteet ja käytetty käsitteitä oikein. 

Palauta valmis työ alapuolelle. 


Lukuiloa!