Vuosiluokka 7

Tavoitteet ja sisältö

Uskonnon opetuksessa perehdytään opiskeltavaan uskontoon kulttuurisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Opetuksessa syvennetään ja rikastetaan tietoa opiskeltavan uskonnon juurista, lähteistä, opista ja opetuksesista sekä vaikutuksista maailmassa. Opetuksessa perehdytään myös vanhoihin saamelaisiin uskomuksiin ja mahdollisuuksien mukaan tutustutaan pyhiin kohteisiin oman kunnan alueella.

Tavoitteet

T1
Oppilas havaitsee uskonnon ja kulttuurin vuorovaikutuksen sekä tunnistaa uskontoon liittyvän monimuotoisuuden.

T2
Oppilas syventää tietojaan opiskeltavasta uskonnosta ja sen vaikutuksista.
T3
Oppilas perehtyy uskontoihin ja katsomuksiin eri puolilla maailmaa.

T4
Oppilas tunnistaa eri uskontojen ja katsomusten tapoja ja symboleita sekä tunnistaa uskonnollisia aiheita mediassa, maailmanpolitiikassa, taiteessa ja populaarikulttuurissa

T5
Oppilas osaa antaa esimerkkejä erilaisista argumentaation tavoista sekä joistakin uskonnon ja tieteen kielen välisistä eroista.

T7
Oppilas osaa kuvailla uskontojen ja katsomusten maailmanlaajuista merkitystä ihmisten valintojen perusteina ja ohjaajina.

T8
Oppilas tutustuu ihmisyyteen kuuluviin elämänkysymyksiin.

S1
Opetuksen keskeinen sisältö on suhde omaan uskontoon. Opetuksessa tarkastellaan kristinuskon historian vaiheita painottaen nykytilannetta. Tutkitaan keskeistä sisältöä, tulkintatapoja sekä uskonnon kulttuurivaikutuksia Suomessa ja muualla Euroopassa. Jäsennetään omaa suhdetta luterilaisuuteen, suomalaisuuteen ja eurooppalaisuuteen.


Laaja-alaiset tavoitteet vuosiluokalle 7

L1 Ajattelu ja oppimaan oppiminen

L2 Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu

L3 Itsensä huolehtiminen ja arjen taidot

L4 Monilukutaito

L5 Tieto- ja viestintäteknologian osaaminen

L6 Työelämätaidot ja yrittäjyys

L7 Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen