2.2.
Mitä hiot esseestäsi?
TEHTÄVÄ 1: Käy läpi saamasi palaute ja kehitä tekstiäsi sen avulla.
TEHTÄVÄ 2: Tekstit jaksotetaan kappalejaon avulla. Kappalejako auttaa lukijaa ja rytmittää tekstiä. Merkitse kappalejako joko sisennyksellä tai tyhjällä rivillä: käytä jompaakumpaa, ei molempia.
Kappaleessa on yksi ydinvirke, joka sisältää kappaleen ydinasian. Muut kappaleen virkkeet ovat tukivirkkeitä, jotka selittävät, perustelevat tai havainnollistavat ydinvirkettä.
Fyysistä kontaktia sisältävät leikit ovat tärkeitä lapsen kehitykselle, sanoo Minnesotan yliopiston kasvatuspsykologian emeritusprofessori Anthony Pellegrini. Hänen mukaansa esimerkiksi leikkitaistelut ja -painit ovat tärkeitä etenkin 2–11-vuotiaille pojille. Pojat ovat useimmiten tyttöjä fyysisempiä. Leikeissä lapset luovat itse tavoitteet ja säännöt.
Tutki esseesi kappalejakoa. Pidä huoli, että kappaleessasi on vain yksi ydinvirke. Jos niitä on enemmän, tee kappalejako.
TEHTÄVÄ 3: Lue Tekstiopin s. 144 Erilaisia päätäntätapoja. Kirjoita kaksi erilaista lopetusta ja valitse esseesi niistä mielestäsi parempi.
TEHTÄVÄ 4: Tutki tekstisi sidosteisuutta ja lisää erityisesti kappaleiden välisiä sidoskeinoja. (Tekstiopin s. 145).
TEHTÄVÄ 5: Lue tekstisi ja tiivistä sen pääajatus yhdeksi virkkeeksi. Muotoile sen perusteella esseesi otsikko: väite, kysymys tai sanaleikki.
Tarkista otsikkosi Tekstiopin s. 146 avulla.
TEHTÄVÄ 6: Palauta valmis essee Peda.netin Valmiit esseet -kansioon.
TEHTÄVÄ 7: Tee Peda.netistä Kielenhuollon tehtäviä.