KUNTOUTUS-, TUKI- JA OHJAUSPALVELUJEN EAT 180 osp 2021-2022
Tervetuloa Kouvolan Ammattiopisto EDUKOon ja vuoden 2022 opintoihin!!
Muut lähipäivät ovat
9.2. opetuksesta vastaa Sirke
9.3. Opetuksesta vastaa Sirke
31.3. Opetuksesta vastaa Anne ja Sirke
Marja-Leena siirtyi vuoden alusta toisiin tehtäviin. Paljon muitakin muutoksia uusi vuosi tuo mukanaan pikkuhiljaa. Puhelinnumeromme muuttuvat, jolloin 020615-alkuiset jäävät pois. Samoin sähköpostimme muuttuvat, mutta informoimme tarkemmin, kun sen aika on.
Tervetuloa opiskelemaan ja kehittämään itseäsi ja osaamistasi!
Terveisin
Anne Huttunen puh. 040 7407 748 ja Sirke Väkevä puh. 040 6722 888
Vuoden 2022 alun lukujärjestykset näkyvät nyt Wilmassa
Lisäksi keväällä 2022 menee valinnainen tutkinnonosa Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen. Tuo lukujärjestys aukeaa myöhemmin.
Tutkinnon muodostuminen
Tutkinnon muodostuminen
Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto 180 osaamispistettä, muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista ja kolmesta osaamisalasta, joista opiskelija valitsee tutkintoonsa yhden. Ksao:ssa tällä hetkellä tarjolla ainostaan työvalmennuksen osaamisala.
Pakollinen tutkinnon osa kaikissa osaamisaloissa on Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä (60 osaamispistettä).
Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon osaamisalat ovat:
- Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisala (80 osaamispistettä), vammaisalan erityisohjaaja
- Näkövammaistaitojen ohjauksen osaamisala (80 osaamispistettä), näkövammaistaitojen ohjauksen erityisasiantuntija
- Työvalmennuksen osaamisala (80 osaamispistettä), työvalmentaja.
Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkintoon voi sisällyttää valinnaisuutta 40 osaamispisteen laajuisesti tutkinnon muiden osaamisalojen pakollisista tai valinnaisista tutkinnon osista. Valinnaisuutta voi ottaa myös sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai muusta erikoisammattitutkinnosta.
Tutkinnon suorittaneen osaaminen ja työtehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia
Tutkinnon suorittaneen osaaminen:
Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.
Työvalmennuksen osaamisalan suorittanut työvalmentaja osaa toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.
Työtehtäviä, joissa tutkinnon suorittanut voi toimia:
Tutkinnon suorittanut voi toimia asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.
Näin pääset opintojen alkuun
Pedanet on KSAO:n oppimisalusta. Se on opintoihimme liittyvä pääviestikanava. Sieltä löydät ammattitaitovaatimukset tutkinnonosittain eli tiedon siitä, miten tutkinto muodostuu. Sinne tulee myös kaikki opiskeltu sisältö, tehtävät sekä mahdolliset tehtävien palautuskansiot. Pedanettiin julkaistaan myös näytön suorittamisen ohjeet viimeistään näyttöinfon aikana. Näyttöinfo pidetään jokaisen tutkinnonosan viimeisenä lähipäivänä. Näyttöinfoon osallistuminen on ehdottoman tärkeää!
Opintojen alussa sekä tilanteen niin vaatiessa jokaiselle opiskelijalle pidetään henkilökohtainen keskustelu, missä laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma eli HOKS. Vastuuopettaja on sinuun tähän asiaan liittyen yhteydessä.
Jatkuva haku ja oppisopimusopiskelijan opintojen aloittaminen:
- Saat Wilma-tunnukset postitse vahvistuskirjeen yhteydessä. Muista vahvistaa opiskelupaikkasi ohjeen mukaan!
- Verkkotunnukset (joiden avulla kirjaudut tietokoneelle ja sähköpostiin) saat vastuuopettajalta tai opintosihteerilta opintotoimistosta vasta ensimmäisinä opiskelupäivinä, opintosihteerin yhteystiedot -> linkki opiskelijan oppaaseen
- Vahvistuskirjeessä on vastuuopettajasi sekä opinto-ohjaajasi yhteystiedot. Ota yhteyttä ensisijaisesti vastuuopettajaan ja sovi ajankohta opintojen suunnittelua varten. Voit myös ottaa yhteyttä opinto-ohjaajasi, linkki hakuoppaaseen
Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä hakutoimistoon
Hakutoimistossa päivystää opinto-ohjaaja. Hakutoimisto palvelee kaikkia opiskelijoita ma-pe klo 9-15, hakutoimisto@ksao.fi ja chat www-sivuilla.
Osaamisen hankkimisen tavat ja muodot:
Hankit tutkinnon osassa vaadittavaa osaamista pääsääntöisesti työpaikalla. Lisäksi hankit osaamista muissa mahdollisissa oppimisympäristöissä, teoriaopinnoissa lähiopetuspäivinä tai verkossa ja niihin liittyvinä työelämälähtöisinä tehtävinä.
Sinulla tulee olla tutkintoon soveltuva työpaikka aloittaessasi opiskelun. Opintojen toteutus voi alkaa myös työpaikan hankinnalla. Pääsääntöisesti hankit työpaikan itsenäisesti, mutta voit saada siihen myös ohjausta opettajalta. Työpaikan työtehtäviä verrataan tutkinnon osan sisältöön, jolloin varmistuu työpaikan soveltuvuus.
Osaamista voit hankkia joko kokonaan oppisopimukseen tai koulutussopimukseen perustuen tai yhdistellä näitä joustavasti opintojesi aikana.
Toteutuksessa työpaikalla voit samalla suorittaa useampaa tutkinnon osaa.
Työpaikalla sinulle nimetään työpaikkaohjaaja, joka perehdyttää ja ohjaa sinua työtehtävissä. Hän myös seuraa osaamisesi kehittymistä ja antaa sinulle palautetta.
Opettaja tai ohjaaja seuraa, ohjaa, antaa palautetta ja pitää sinuun ja työpaikkaohjaajaasi yhteyttä sovitusti koulutus-/oppisopimuksen aikana.
Voit opiskella myös tutkinnon tavoitteiden mukaisesti palkkatyössä. Nämä toteutukset sovitaan yhdessä vastuuohjaajasi kanssa henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) omien tarpeidesi mukaan. Oppilaitos ei vastaa omassa palkkatyössä hankitun osaamisen sisällöstä ja ohjauksesta.
Koulutussopimus:
Koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa et ole työsuhteessa, joten sinulle ei makseta palkkaa eikä muuta vastiketta. Työaika on työpaikalla noudatettava työaika.
Koulutussopimus solmitaan kirjallisesti koulutuksen järjestäjän ja työpaikan edustajan välillä ja sopimus annetaan sinulle tiedoksi.
Oppisopimus:
Oppisopimuskoulutukseen perustuvassa koulutuksessa olet työsuhteessa (työsopimus) ja työaikasi on vähintään 25 h/vk.
Solmit oppisopimuksen kirjallisesti koulutuksen järjestäjän ja työpaikan edustajan kanssa. KSAO:n yhteyshenkilö oppisopimukseen liittyen on Tommi Neuvonen.
Pedanet käyttö:
Linkki, jolla pääset Peda.netiin löytyy KSAOn kotisivuilta. Kotisivun alalaidasta löytyvät linkit Wilmaan, Peda.nettiin ja Office365:een. Kirjautua voi myös suoraan osoitteesta peda.net/ksao. KSAOn verkkotunnukset ja salasanat saat opintotoimistosta. Opintotoimistojen yhteystiedot löydät opiskelijan oppaasta. Peda.netin käyttöä varten rekisteröidyt käyttäjäksi ja siinä yhteydessä saat Peda.netin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttääksesi Peda.net oppimisympäristöä, sinulla on oltava toimiva sähköpostiosoite ja tämän jälkeen voit rekisteröityä uutena käyttäjänä.
Peda.net kotisivun oikeassa yläkulmassa on kohta Sisäänkirjautuminen, klikkaa sitä. Tämän jälkeen avautuu Sisäänkirjautuminen OmaTila-tunnuksella - valikko, valikon alla löytyy kohta Rekisteröi uusi käyttäjä. Klikkaa sitä ja valitse kohta: Olen 13-vuotias tai vanhempi ja haluan uuden käyttäjätunnuksen itselleni. Tämän jälkeen avautuu valikko: Uuden käyttäjätunnuksen rekisteröinti itselleni, lisää sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Lähetä rekisteröinti - kohtaa. Tämän jälkeen kirjaudut omaan sähköpostiin ja viet rekisteröinnin loppuun käyttämällä annettua käyttäjätunnusta ja salasanaa.
Ohessa kaksi videolinkkiä pedanet tunnuksen luontiin:
https://peda.net/id/eadfff1c700
https://www.youtube.com/watch?v=ps3pVT9oglA
Syksyn lähipäivät 2021
Syksyn 2021 lähiopetukset
Koulutus pidetään lähiopetuksena, Utinkatu 44, luokassa 2202.
Uudet opiskelijat aloittavat klo 8.15 ja jatkavat opiskelijat liittyvät joukkoon klo. 10.00
Jos omistat läppärin, ota se mukaan lähipäiville. Ota mukaan myös sinulle postitetut tunnukset wilmaan ja sähköpostiin. Pedanettiin tunnukset luodaan tunnilla tuolloin aamulla 25.8.
Työelämäasiantuntijuus työvalmennuksessa, lähipäivät:
25.8 M-L ja Sirke
8.9 M-L ja Sirke
22.9. Anne ja Sirke
6.10 Näyttöinfo M-L ja Anne klo: 12.15-15.30, olemme tuolloin molemmat paikalle, joten oppitunteja ei ole klo 8.15-11.30. Aamu varattu teille kehittämistehtävän työstämiseen itsenäisesti, katsotaan kehittämistehtävän tilannetta yhdessä iltapäivän oppituntien aikana.
18.10 M-L ja Anne
1.11 M-L ja Anne
15.11 Anne ja Sirke
1.12 Näyttöinfo M-L ja Anne
