Muusa

Tervetuloa!

  • Oppimisen seurannassa (kirjan kansivu) voit seurata oppilaiden etenemistä. Voit lisätä tai poistaa seurannasta tehtäviä menemällä tehtävään → muokkaa → asetukset → alhaalta oppimisen seurannan valinta.

Muusa 1: Matka musiikkiin on oppikirja musiikin alkeiden opiskeluun. Se johdattaa nuotinluvun ja musiikin peruskäsitteiden äärelle pienin selkein askelin. Muusa-kirjassa on mukana myös musiikkitietoa historiallisen polun muodossa.

Muusa 1: Matka musiikkiin sisältää perusopetuksen luokka-asteiden 3-6 musiikin tiedollisen ja teoreettisen oppimäärän, mutta soveltuu laajuutensa vuoksi koko peruskoulun musiikin opetukseen. Musiikkiluokan opetussuunnitelmassa Muusa 1 vastaa luokkien 3-4 oppimäärää. Taiteen perusopetuksen oppimäärässä teos kattaa tutkinnot mupe 1 ja 4. Mainittakoon lisäksi, että Muusa 1 sopii myös erinomaisesti kaikille itseopiskelijoille sekä musiikin ja taiteen historiasta kiinnostuneille. Kirjasta on tarkoituksella tehty alan laadukkain ja monikäyttöisin teos.

Muusa 1: Matka musiikkiin sisältää interaktiivisia tehtäviä. Rytmi- ja melodiadiktaatteja on runsaasti ja ne etenevät aloittelijan tasolta tutkintotasolle ja ovat loputtomasti toistettavissa. Toisin kuin perinteinen musiikin oppikirja Muusa, matka musiikkiin ei ole sidoksissa tiettyyn laulustoon vaan sen ohessa voi käyttää mitä tahansa tarkoituksen- ja ajanmukaista laulustoa. Teos integroi musiikin opiskelun myös muihin peruskoulun oppiaineisiin ja tiedonhaun taitoihin.

Muusa 1: Matka musiikkiin tarjoaa oppilaalle kokonaisvaltaisen retken musiikin maailmaan, jossa oppimiskokemukset tapahtuvat lukien, kuunnellen, katsellen, tutkien ja itse tehden.

Muusaan ei sisälly erillistä opettajan materiaalia, mutta teoksesta löytyy opettajalle suunnattu ohjeistus: luku 1.1 Opettajalle. Lisäksi Muusalla on oma Facebook-sivu, josta opettajat ja myös oppilaat saavat suoran yhteyden teoksen kirjailijoihin. Siellä voi käydä keskusteluja, jakaa kokemuksia ja kysyä pedagogisia vinkkejä. Myös sisältöpalautteen voi esittää suoraan Muusan FB-sivuilla kaikkien yhteiseksi iloksi. Käy siis tykkäämässä Muusasta niin pääset osaksi Muusa-yhteisöä, ja saat teoksen mahdollisuudet monipuolisesti hyödynnettyä.