1 vvt oppiainekokonaisuudet (8.lk ja 9.lk) Telakkakadun koulu

1 vvt oppiainekokonaisuudet (8.lk ja 9.lk)

ZBI3 Maapallon eläinkunta tarkastelussa (8.lk)

Soluja ja selkärangattomia, maastoilua ja mikroskopointia, pinsettejä ja preparointiveitsiä. Tutustu eläinkunnan ihmeellisyyksiin ai-aista merimakkaraan. Kurssilla on paljon toimintaa, esim. hyönteisten pyydystämistä ja määritystä, limasienten kasvatusta, mikroskoopilla tutkimista. Kurssilaisten aktiivisuuden mukaan on myös mahdollista availla ja tutkia eläimiä (aiempina vuosina mm. rapu, lahna, hauki, päästäinen, myyrä, orava). Lisäksi tehdään pienet eläinesittelyt ja katsellaan filmejä. Mahdollisesti tutustumisretki lähiseudun kohteeseen.

ZEN2 English Club (9.lk)

Monipuolista toimintaa ja opiskelua oppilaiden toiveita kuunnellen. Aihealuiena esimerkiksi kirjallisuus, musiikki ja elokuvat.

ZFY Tähtitiede (9.lk)

Tutustutaan tähtitieteen perusteisiin, tarkkaillaan tähtiä ja tähtitaivaan ilmiöitä. Keskustelut, uutiset, videot, tutkielmat ja tietovisat aihealueesta vievät seikkailuun huikean mittakaavan omaaviin tapahtumiin. Kurssiin pyritään myös sisällyttämään retki tähtitaivasta katselemaan kelien salliessa.

ZKE Käytännön kemiaa 8.lk

Käytännön kemiassa tutustutaan töiden avulla seuraaviin aiheisiin: vesien vertailu ja puhdistus, kasvit värjäyksessä ja lääkkeenä, kosmetiikka, ruoka-aineet, pesu- ja puhdistusaineet sekä eri materiaalit (lasi, metallit, kipsi, betoni, muovit).

ZKO4 Hygieniapassikurssi (9.lk)

Kurssilla perehdytään elintarvikehygienian perusteisiin teoriassa ja käytännön työskentelyssä. Kurssi antaa mahdollisuuden suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen.

ZKStn1 Puukko- ja taontakurssi

Tavoitteet ja sisällöt

Perehdytään takomisen perusteisiin. Opitaan puukon valmistusvaiheita ja -tapoja. Valmistetaan puukko tuppeineen tai taotaan koriste- tai tarve-esineitä (esim. retkikirves, ovenkolkutin).

ZKStn2 Konetekniikkan, elektroniikan ja robotiikan perusteet

Tavoitteet ja sisällöt

Tutustutaan 2- ja 4-tahtimoottorin toimintaperiaatteeseen. Kurssilla on mahdollisuus korjata ja huoltaa omaa mopoa. Tutustutaan elektroniikan peruskomponentteihin ja toteutetaan rakennussarja (esim. Bluetooth-kaiutin). Perehdytään robotin ohjelmointiin ja sovelluksiin yhteiskunnassa.

ZKStn3 Tuunaus-, huolto- ja korjauskurssi

Tavoitteet ja sisällöt

Rakennetaan vanhasta uutta kierrätysteemalla, kunnostetaan rikkoutuneita kodin tarve-esineitä tai entisöidään vanhoja kalusteita. Kurssilla on mahdollisuus huoltaa käyttöesineitä (esim. puukon teroitus, polkupyörän huolto).

ZKSts1 DIY-Do it yourself!  (8. ja 9. lk)

Tavoitteet ja sisällöt
- Ideoidaan tekstiilitöitä ja esineitä painamalla, maalaamalla, värjäämällä, huovuttamalla ja yhdistelemällä erilaisia tekniikoita ja materiaaleja.
-Villeimmätkin ideat ovat sallittuja!

ZKSts2 MUOTI - mikä on muotia nyt?  (9. lk)

Tavoitteet ja sisällöt
- Tutustutaan muodin maailmaan blogeissa ja instagrameissa.
- Suunnitellaan ja valmistetaan tämän hetken trendituote.
- Käydään tutustumassa Jyväskylän Ammattiopiston kädentaitoalojen opintoihin ja muotiliikkeisiin.

ZKU2 Digikuvis (8.lk)

Digikuviksessa tehdään töitä erilaisilla digitaalisilla menetelmillä. Kurssilla keskitytään pitkäjännitteistä työskentelyä vaativiin projekteihin. Tehtäväkokonaisuudet painottuvat kurssilaisten toiveiden mukaan.

Kurssilla piirretään digitaalisesti, harjoitellaan valokuvausta ja kuvankäsittelyä, luodaan animaatioita tai kuvataan videoita ja editoidaan niitä esim. IMovie:lla. Kurssilla voidaan myös mallintaa pieniä esineitä 3D ohjelmalla. Kurssilla työskennellään sekä itsenäisesti että pienryhmissä.

ZKU3 Ideasta teokseksi, taidetta ja designia (9.lk)

Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan omia taiteellisia projekteja. Kokeillaan omia taitoja suunnittelijoina ja taiteilijoina kehitellen tuotteita tai teoksia. Suunnitelmia ja teoksia luodaan piirtäen, valokuvaten ja digitaalisia ohjelmia käyttäen sekä esim. rakentelun ja muovailun avulla.

Kurssilla perehdytään piirtämisen, maalaamisen ja/tai kolmiuloitteisen työskentelyn perusteisiin käyttämällä monipuoloisesti erilaisia välineitä ja materiaaleja.

ZLI1 Palloilukurssi (8lk)

Palloilulajeja monipuolisesti ryhmän toiveiden mukaan. Kurssilla tutustutaan mahdollisuuksien mukaan myös harvinaisempiin palloilulajeihin.

ZLI3 Kunto nousuun (8lk tai 9lk)

Kurssilla harrastetaan sykettä ja kuntoa kohottavaa liikuntaa ryhmän toiveiden mukaan. Kurssin aikana on mahdollista tutustua myös lähialuiden liikuntatarjontaan.

ZLI4 Uudet lajit (9lk)

Kurssilla tutustutaan harvinaisempiin koululiikunnan muotoihin ryhmän toiveiden mukaan. Kurssin aikana on mahdollista tutustua lähialuiden liikuntatarjontaan.

ZLI5 Kuntosalikurssi (9lk)

Kurssilla tutustutaan kuntosaliharjoitteluun ja sen muotoihin. Kurssin tavoitteena on innostua kuntosaliharjoittelusta ja oppia luomaan oma harjoitusohjelma.

ZMA3 Matematiikkaa jatko-opintoja varten (9.lk)

Kurssilla varmennetaan ja syvennetään matematiikan taitoja jatko-opiskeluja varten.
Kurssilla käsitellään mm. potenssilaskentaa, polynomeja, murtolausekkeita, yhtälöitä ja prosenttilaskentaa. Sisältö tarkentuu osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

ZMU1 Musiikki: Laulamaan! (8. lk)

Lauletaan monipuolista ohjelmistoa oppilaiden toiveita kuunnellen. Tutustutaan oman lauluäänen mahdollisuuksiin ja lauletaan ryhmässä. Harjoitellaan mikkilaulutekniikkaa ja moniäänistä laulua.

ZMU3 Musiikki: Keikalle! (9. lk)

Suunnitellaan ja toteutetaan yksi tai useampi esiintyminen. Oppilaat suunnittelevat keikan ja sen ohjelmiston yhdessä opettajan kanssa. Ylös, ulos ja keikalle!

ZRU1 Lite mera svenska (8.lk)

Sinulle, joka haluat lisätukea ruotsinkielen opiskeluun. Kertaamme rauhalliseen tahtiin aikaisemmin opittua. Toteutamme myös kurssilaisten toiveita.

ZRU2 Extra svenska (9.lk)

Jatko-opintoja ajatellen erittäin hyödyllinen kurssi. Sinulle, joka haluat vahvistaa jo opittua ja syventää ruotsinkielen taitoasi. Harjoittelemme monipuolisesti keskeisiä asioita ja toteutamme myös kurssilaisten toiveita.

ZTVT2 Ohjelmoinnin perusteet. ( 8.lk tai 9.lk)

Tällä kurssilla opitaan tulevaisuuden perustaitoa, eli ohjelmointia. Kurssin aluksi kartoitetaan ryhmän taitoja ja sitten aloitetaan ohjelmointi alkaen perusteista. Kurssilla voidaan opiskella esimerkiksi jotakin kielistä racket, python tai javascript. Jos olet jo vähän ohjelmoinut, täällä voi hyvin jatkaa siitä mihin olet päässyt.