Työtavat
Koulumme työtavat
Oppimiskäsitys
Koulumme oppimiskäsityksen mukaan kasvatamme ja ohjaamme oppilaita niin, että heistä kasvaisi arjenhallinnan taitoisia, yhteistyökykyisiä ja rehellisiä nakkilalaisia.
Yhteisöllisen oppimisen tukeminen
Koulussamme tehdään yhteistyötä yli luokka-asterajojen. Lukuvuosittain on kummitoimintaa 2. ja 6.luokkalaisten oppilaiden välillä. Teemme koko koulun kanssa yhteisiä retkiä ja käymme erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi käytössä ovat monipuoliset työskentelytavat yksin, pareittain ja ryhmissä. Käytämme myös isompia oppilaita apuna tarvittaessa esim. tietotekniikan käytössä.
Laaja-alaisen osaamisen edistäminen
Koulussamme painotamme elämyksellisyyttä ja kokemuksien sekä tekemisen kautta oppimista esim. vierailemalla teattereissa, elokuvissa ja konserteissa, opintoretkillä, luontoretkillä ja liikunnallisiin tapahtumiin osallistumalla.
Pyrimme kulttuurisen identiteetin vahvistumiseen ja muotoutumiseen oman paikallishistorian tuntemuksen kautta. Näin annamme valmiuksia yhteiskunnallisen ajattelun kehittymiseen.
Opetuksen eriyttäminen
Koulumme opetuksen eriyttäminen perustuu vahvaan ja vankkaan oppilaan tuntemukseen. Teemme yhteistyötä huoltajien, oppilashuollon henkilöstön ja erityisopettajan kanssa. Näin meillä on valmiudet tukea oppilasta yksilöllisesti.
Käytämme työskentelyssä erilaisia rytmityksiä esim. pitämällä taukoja. Tämä vaikuttaa myönteisesti luokkien työrauhaan. Päivärytmit pyrimme pitämään tuttuina ja turvallisina. Muutoksista kerromme riittävän ajoissa ennakoiden erilaisten oppilaiden sopeutumista tilanteisiin. Tunneilla voi olla käytössä timetimer urakoiden ajan rajaamisessa.
Motivaation vahvistaminen
Koulussamme annamme kannustavaa, mutta rehellistä palautetta oppilaille. Pyrimme tunnistamaan oppilaiden vahvuuksia ja tukemaan niitä. Käytämme erilaisia työtapoja vaihtelevasti esim. pelejä tietokoneilla.
Hyvä koulun sisäinen ilmapiiri vaikuttaa yhteishenkeen. Kouluun on mukava tulla ja toteuttaa asioita yhdessä.
Opetuksen eheyttäminen
Koulussa huomioimme käsiteltävien asioiden paikallisuuden ja ajankohtaisuuden esim. toimimalla uutistoimittajina. Toteutamme luokkalehtien suunnittelua ja tekemistä. Harjoittelemme vaalitilanteita, jotta demokratian käsite tulisi tutuksi.
Opiskelemme rinnastamalla eli opiskelemalla samaa teemaa kahdessa tai useammassa oppiaineessa samanaikaisesti.
Kansainvälisyysteeman toteutamme ystävyyskoulutoiminnalla, kirjeenvaihdolla, juhlavuositeemoilla ja tutustumalla oman maan historiaan, jotta pystymme esim. vertailemaan sitä muiden maiden historioihin.
Tieto- ja viestintätekniikan monipuolinen hyödyntäminen
Kasvatamme koulumme oppilaita kriittisyyteen tiedon hankinnassa. Tärkeätä on vertailla ja saada erilaisia näkökulmia sekä muodostaa uusia käsityksiä.
Erilaiset ohjelmat ja pelit ovat koulussamme soveltaen käytössä.