Vanha päiväkirja

Syksy 2016

30.8. Tänään aloitettiin 4a-luokan päiväkirja. Aamulla lauloimme luokan kanssa Rukous on silta -laulua. Ope soitti pianoa ja oppilaat lauloi. Kuviksessa teimme hämähäkkityötä.
31.8. Vain toisella ryhmällä oli enkkua ja toisella ryhmällä matikkaa. Menimme kävellen Risto Ryti -saliin katsomaan Duudsoneita. Toimme luokkaan Duudsonien allekirjoittaman julisteen Meidän luokassa ei kiusata. Allekirjoitimme sen kaikki.
1.9. Soitimme koko luokka yhdessä Rummut kutsuvat meitä. Se sujui jo aika hyvin.
2.9. Koulun yu-kisat sujuivat hyvin. Luokkamme sai paljon palkintoja ja sukkulaviestissä olimme kolmansia. Pelasimme sohvanvaltaajaa.
5.9. Tehtiin tableteilla yhdyssanatehtäviä. Matematiikka oli vähän vaikeaa.
7.9. Tänään oli valokuvaus. Opekin otti meistä lopuksi kuvia.
8.9. Tänään oli koulujen väliset yu-kisat kolmiottelu. Kaikki eivät osallistuneet. Sen jälkeen oli normaalisti englantia.
9.9. Puolukkareissu tänään. Saatiin kerättyä ainakin 60 litraa puolukoita! Valinnaisaineet oli koulupäivän päätteeksi normaalisti. Nettikatkos tuli kesken tunnin. Outoa.
12.9. Videoitiin ryhmissä pienet esitykset. Aiheen sai valita yh:sta. Suosikkiaihe oli vanhempien ja lasten keskustelu kotitöiden tekemisestä.
13.9. Tehtiin auringonkukkia. Katseltiin Vincent van Goghin Auringonkukat -työtä. Kaikki soittivat kaikkia rytmisoittimia, kierrettiin ryhmissä soittimilta toisille.
14.9. Tänään oli matematiikan koe.
15.9. 8.30 lähdimme kännölään polkupyörillä. Sitten kun olimme perillä saimme kartat opettajalta. Sitten katsoimme kartalta missä kohtaa olemme ja sitten lähdimmme metsään sunnistamaan. Sen jälkeen menimme takaisin pyörien luo ja sitten ne kenellä oli eväät niin he söivät eväänsä. Sen jälkeen lähdimme kalliolle missä oli paljon polkuja. siellä saimme peilit opettajalta ja sitten menimme jonoihin ja pidimme toisen olkapäästä kiinni ja laitoimme peilin silmien alle ja kävelimme se on nimeltään taivas silmä. Sitten saimme äänilevyn johon kirjoitettiin mitä kuuli. Sitten otimme valokuvia hienoista alueista ja kehystimme kauniita alueita. Sen jälkeen olimme taidenäyttelyissä ja teimme haju boolia johon laitoimme luonnon antiikkeja. sitten lähdimme takaisin pyörien luo ja lähdimme takaisin koululle.
19.9. Oli äidinkielen koe. Katsottiin YH:ssä video kiusaamisesta.
20.9. Soitimme Hepokattia. Katselimme myös Vaaleanpunaista pantteria ja kuuntelimme Unkarilaisen tanssin ja Kohtalonsinfonian. Opiskelimme puiden lehtiä luokassa eri pisteissä kiertäen.
22.9. Aloitimme tämän päivän tekemällä kuviksessa sateenvarjoja. Ja siinä samalla Miikka otti meistä huuto-kuvia. Äidinkieltä oli ihan normaalisti. Matikka-enkku ryhmät oli tänään taas.
23.9. Oltiin taas Kännölässä. Suunnistus sujui hyvin. Sitten opiskeltiin puita. Vertailtiin hies- ja rauduskoivua, etsittiin mahdollisimman pitkää havunneulasta jne. Koululla mentiin syömään ja jälkiruuaksi saatiin Tainan tekemään vispipuuroa.
27.9 tänään me aloitimme kuviksella.Me leikattiin sateenvarjo paperista pois.Me maalasimme vesiväreillä maisema.Sitten me leikasimme meidän jalat paperista pois.Sitten me liimattiin siihen maisemaan sateenvarjo ja jalat.Sitten me piirsimme tai väritimme huuto kuvan. Sitten kun se oli väritetty niin sen jälkeen me leikasimme me siitä paperista loput osat.Sen jälkeen me liimasimme ne siihen huuto kuvaan. Lopuksi me siivosimme.
29.9 Tänään alkoi päivä kuviksella. Jatkettiin keskeneräisiä töitä. Äidinkielen tunnilla luettiin pulpettikirjaa ja puhuttiin Maija Poppasesta. Matikka-Enkkun ryhmissä taas tänäänkin.
30.9 Aamulla meidän piti mennä kännölään mutta sää oli huono. Joten meillä oli sisäliikuntaa. Yllissä harjoiteltiin hirvestä juttuja. Matematiikassa harjoiteltiin kertotauluja.
4.10. Soitettiin ja laulettiin Zudio. Sujui hyvin.
6.10. Vaihdettiin istumapaikkoja.
7.10. Tänään oli tunnit eri järjestyksessä, kun haluttiin mennä Kännölään vasta ruokailun jälkeen, jolloin ei ole niin kylmä kuin aamulla. Aamulla oli matikkaa, tehtiin tableteilla lintuesittelyä ja oltiin Näppistaiturissa.
10.10. Tuuli tuli tänään meidän luokkaan tettiin. Tuuli teki joulukortteja.
11.10 Tänään aamulla pojat menivät musiikkiluokkaan ja tytöt menivät luokkaan askartelemaan joulukortteja. Pojat olivat 2 tuntia muusiikin tunnilla ja tytöt tekivät 3 tuntia joulukortteja. Nyt meillä on äidinkieltä. Kirjoitamme kirjotelmavihkoon itsestämme.
12.10. Meillä oli tänään kiva uinti. Ja vuoden ainut.
17.10. Oltiin kyläkierroksella bussilla. Palojoella, Huhtamossa, Rekikoskella, Suttilassa jne.
20.10. Tämän viikon maanantaina menimme busilla Palojoelle,Huhtamossa,Rekikoskella,Suttilassa. Tiistaina ja keskiviikkona meillä oli monialainen päivä. Kierrettiin kahdeksassa eri pisteessä, joissa jokaisessa oli eri aihe ja eri opettaja. Torstaina meillä oli ensinmäisellä tunilla matikan koe.Seuraavalla tunilla toisilla oli englantia ja toiset tekivät isäinpäiväkortteja. Kolmannella tunilla toisinpäin.
21.10. Tuuli tuli taksvärkkiin! Käytiin patsaskierroksella ja leikittiin nikkausta musiikkiluokassa. Koulu loppui klo 12.30 ja sitten alkoi syysloma.
31.10. Tänään meille jaettiin Gutz-kuvastot, jotta myytäisiin niitä tuotteita ja saataisiin reissurahaa.
1.11. Tänään oli 1000-päivä, jossa 6-luokkalaisista tuli päiväksi opettajia. Meidän luokassa oli viisi poikaa 6B- ja C-luokilta. Pidettiin liikuntaa, ymppää ja äikkää.
7.11. Tänään ensimmäinen tunti oli yhteiskuntaoppia. Siellä käsittelimme elämän suuria tapahtumia. Seuraavalla tunnilla oli matikkaa, ja teimme uutta aukeamaa kuten yleensä. Lopuksi meillä oli kaksi äidinkielentuntia.
8.11. Ensimmäisenä meillä oli kaksi musiikin tuntia, ja me soitimme biisejä Man gave name to all the animals ja Rummut kutsuvat meitä. Kolmannella tunnilla oli ympäristöoppia puhuimme ilmasta ja teimme testejä siitä. Viimeisellä tunnilla oli äidinkieltä.
9.11. Ensimmäiset kaksi tuntia olivat teknistä/tekstiiliä. Sen jälkeen kaksi seuraavaa tuntia olivat toisella ryhmällä englantia ja toisella matikkaa. Sitten meillä oli uskontoa ja saimme uskonnon kokeemme. Lopuksi oli liikuntaa.
10.11. Tänään meillä oli lyhyt päivä, ensimmäinen tunti oli musiikkia. Sitten oli äikkää. Ja lopuksi oli toisella ryhmällä matikkaa ja toisella enkkua, vuorotellen.
11.11. Ensin meillä oli kaksi tuntia liikuntaa. Siellä pelasimme koripalloa, ja pomputimme palloja. Sitten oli ympäristöoppia. Viimeisillä tunneilla meillä oli matikkaa, äidinkieltä ja valinnaista.
14.11. Ensimmäisellä tunnilla oli yhteiskuntaoppia. Tunnilla puhuimme laeista ja rikoksista. Toinen tunti olikin matikkaa ja me teimme kirjasta uuden aukeaman. Kaksi viimeistä tuntia olivat äidinkieltä. Jotkut teki tietokoneilla kirjajulistetta, ja jotkut tekivät luokassa jotain.
15.11. Ensimmäinen tunti oli kuvataidetta. Teimme keskeneräisiä töitä ja uusia töitä. Toisella tunnilla oli musiikkia. Soitimme Zudiota ja Näin sai nimen kaikki eläimet biisejä. Kolmas tunti oli ympäristöoppia. Tutkimme uutta kappaletta jonka nimi oli Ilma kannattelee. Viimeisellä tunnilla oli äidinkieltä. Teimme kaikenlaista äidinkielen tunnilla. Me väittelimme, saimme ympäristöopin- ja äidinkielenkokeet ja näyttelimme.
16.11. Tänään opettajamme oli pois koulusta, sillä hän oli kipeä. Sen sijaan Noora opetti meitä. Ensimmäiset kaksi tuntia olivat toisella ryhmällä teknistä ja toisella käsityötä. Teknisissätöissä olimme saaneet työmme valmiiksi, joten keksimme arvoituksia. Kolmas ja neljäs tunti olivat englantia/matikkaa. Toiseksi viimeinen tunti oli Leenan pitämää uskontoa. Viimeinen tunti oli liikuntaa.
17.11.Tulimme kouluun ja lähdimme luistelemaan. Luistelussa ope petti meille sivuttain jarrutusta kaikki melkein oppi jarrutuksen.Pelasimme jäämiestä ja kaikenlaista muuta. Sitten oli hetken vapaata luistelua ja vielä opettelimme muita asioita. Sitten kaikki lähtivät pois jäähallista pois.sitten alkoi äidinkielen tunti äidin kielessä teimme kirjasto tehtäviä. Sitten alkoi matematiikan tunti laskimme lämpö tiloihin liittyvää. Sitten alkoi ympäristön tunti tutkimme ilmaa luimme tekstin ja teimmeryhmän kanssa tehtäviä.sitten alkoi valinnainen.
21.11.tänään oli ekalla tunnilla matematiikka vaikka olisi pitänyt olla yhteiskunta oppia mutta oli matematiikkaa matikassa meillä oli harjoitus koe,harjoitus koe oli iha helppo.Sitten alkoi yhteiskunta oppi saimme parinkanssa esittää esitelmän omaata aiheesta. Sitten alkoi äidin kielen tunti tarkistimme ryhmässä läksyt ja sitten alkoi ruokailu ja välitunti. Välitunnin jälkeen oli taas äidin kielen tunti silloin teimme kaupungeista ajatuskarttaa.
22.11. Tänään ekalla tunnilla oli kaksi tuntia musiikkia. Sitten alkoi matema tiikan koe vaikka olisi pitänyt olla äidinkielen tunti mutta oli matematiikan koe sitten alkoi ympäristön tunti tutkimme ilmaa.
23.11. Tänään ekalla tunnilla oli kaksi tuntia tekstiiliä/käsitöitä sitten oi likin matematiikkaa/englantia sitten oli uskontunti ja viimeinen tunti oli sitten liikunta. Liikunnassa pelasiimme ilmapalloilla.
24.11.tänään oli ekalla tunnilla musiikkia. Musiikissa opettelimme uuden laulun sitten piti olla äidinkieltä mutta laskimme matematiikkaa sitten oli matikka\englanti mutta matikka ryhmäläist jotka oli ekana matikassa menivät tietokoneille ja sitten enkun ryhmäläise pääsivät tietokoneille.
29.11 Tontturata tiistai
Oppilaskunta oli järjestänyt meidän koulun kaikille luokille Huhkolinnaan tontturadan. Tontturadassa oli tehtävä, joka oli löytää lahja. Ensin piti kiertää koko rata ja lopussa pukin varastettu lahja löytyi rosvon säkistä. Valitettavasti rosvoa ei saatu kiinni.
2.12 Myyjäisperjantai. Tänään meillä oli luokkamme myyjäiset. Myyntivuorot jaettiin sopivasti kaikille.
Ensimmäinen ryhmä lähti jo kello 12.15 kävelemään myyjäispaikalle eli Lautturille. Toinen ryhmä tuli Lautturille noin kello 13.50 ja kolmas ryhmä tuli kello 15.45. Myimme leivonnaisia ja arpoja Lautturin käytävällä. Saimme melkeinpä kaiken myytyä - jopa arvat!
5.12. Tänään askarreltiin. Päivän lopuksi koko koulu meni Huhkolinnaan laulamaan adventti- ja itsenäisyyslauluja. 6B-luokalta oli soittajia parissa kappaleessa.
7.12. Tänään 6. tunnilla oli yhteinen musiikkitunti 4B-luokan kanssa. Harjoittelimme joulujuhlaa varten.
9.12. Tänään oli neljä pois koulusta. Olimme Huhkolinnassa katsomassa maahanmuuttajapoikien esitystä. Äikän tunnilla avattiin joulukalenterin luukut 1-11.
20.12. Joulujuhla oli lukiolla. Ensin oli 1-2 -luokkien, sitten meidän eli 3-4-luokkien ja viimeiseksi 5-6 -luokkien. Esitysten jälkeen esiintyjät perheineen menivät glögille ja piparille. Neloset esittivät Joulumambon ja Joulun tunnelmaa. Lisäksi osa soitti Joulusikermässä.
21.12. Ennen todistusten saamista oltiin vielä Huhkolinnassa laulamassa joululauluja. Taina säesti ja antoi aina yhden oppilaan joka luokalta valita yhden joululaulun vetämällä nipusta lapun.