Uusia sanoja

luokitella: Asiat jaetaan ryhmiin ominaisuuden mukaan. Aineet voidaan luokitella olomuodon mukaan: kiinteät aineet, nesteet ja kaasut. Vaatteet voi luokitella värin mukaan: siniset, punaiset, vihreät... Ostoskeskuksessa olevat liikkeet voi luokitella esimerkiksi: vaatekaupat, lelukaupat, elektroniikkakaupat, kahvilat ja ravintolat.

alkuaine: Alkuaine on aine, jota ei voi hajottaa yksinkertaisemmaksi aineeksi. Muut aineet koostuvat alkuaineista. Luonnossa on noin 90 erilaista alkuainetta.

metalli: Suurin osa alkuaineista on metalleja. Metalli on taipuisa, kiiltävä aine, joka johtaa sähköä. Rauta on yksi metalli. Alumiini ja kulta ovat myös metalleja.

epämetalli: Jotkin alkuaineet ovat epämetalleja. Epämetallit kiehuvat tai murtuvat helposti. Epämetallit eivät yleensä ole kiiltäviä aineita. Epämetalleja ovat esimerkiksi happi, hiili ja rikki.

kemiallinen merkki: Kaikilla alkuaineilla on kemiallinen merkki. Kemiallinen merkki on yksi tai kaksi kirjainta pitkä. Alkuaineen vety kemiallinen merkki on H. Alkuaineen helium kemiallinen merkki on He. Li tarkoittaa litiumia.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin