Yhteiskuntaoppi
Miksi opiskella yhteiskuntaoppia?
OLE VAIHTOEHTOISTEN TOTUUKSIEN SELÄTTÄJÄ! Lainsäädäntö muuttuu, valtion ryöstöverotusta ei ymmärrä kukaan ja miksi ei saa sanoa, mitä haluaa… edes ihan läpällä! Uutisvirta ympärilläsi on katkeamaton, joka suunnasta pursuaa mitä erilaisempaa informaatiota; faktaa ja fiktiota – kaikkea onnellisesti sekaisin erilaisilla ideologioilla maustettuna. Ja se tekoälykin vielä – mistä tiedän, mikä on totta? Ole tässä sitten aktiivinen kansalainen ja vallankäyttäjä – perustuslakihan sanoo vallan kuuluvan kansalle! Yhteiskuntaopin opiskelun avulla saat työkaluja ymmärtää yhteiskunnan toimintaa ja siinä tapahtuvaa päätöksentekoa, talouden lainalaisuuksia, hyvinvointivaltion rakennetta ja jopa Euroopan unionia. Somemaailman vaihtoehtoiset totuudet eivät johda sinua harhaan, vaan olet oman elämäsi suvereeni toimija hallitsemalla faktat! |
Yhteiskuntaopin opintojaksojen opiskelu
kurssi > opintojakso
jakso > periodi
kurssitarjotin > opintotarjonta
kurssikoe > loppukoe
kurssipalaute > jaksopalaute
kurssisuoritus > opintosuoritus
Yhteiskuntaopin pakolliset opintojaksot: |
YH1, Suomalainen yhteiskunta on opintotarjonnassa lähiopetuksessa lukuvuosittain 2 kertaa
YH2, Taloustieto on opintotarjonnassa lähiopetuksessa lukuvuosittain 2 kertaa
Yhteiskuntaopin valinnaiset opintojaksot: |
YH3, Suomi, Eurooppa ja maailma (päiväkouluissa pakollinen)
YH4, Lakitieto
ITSENÄINEN SUORITUS (koskee valinnaisia opintojaksoja)
Ota yhteyttä opettajaan jaana.uitti @tyk.fi ja sovi opiskeluaikataulustasi ja kokeista (mahdollisia ovat koeviikkojen päivät tai uusintakoepäivät). Saat opettajalta opintojaksojen peda.net-avaimen. Voit sopia myös aineohjausajan, jos haluat keskustella opinnoista tai tarvitset apua opintojakson opiskelussa.
Opintotarjonnassa näkyvät ensisijaiset periodit, joissa itsenäisiä suortuksia voi opiskella, mutta voit sopia opettajan kanssa muunkin ajankohdan.
Yhteiskuntaopin yo-koe perustuu kaikkiin näihin opintojaksoihin, painottuen YH1-3. Ajankohtaisten asioiden seuraaminen tukee opiskelua ja antaa näkökulmia asioihin.
Tutustu ylivertaisuusharhaan ja pohdi tiedon luotettavuutta
Kyselytutkimusten luotettavuudesta ja kysymyksenasettelun merkityksestä vastauksiin: YLE 12.1.2020
Kuinka luotettava wikipdia on? Tutustu YLE:n artikkeliiin tästä.