Ajankohtaista

VANHEMPIEN PYSÄKÖINTI

Huomioithan liikennemerkin, jossa kerrotaan, että henkilökunnan parkkipaikka on vain henkilökunnan käyttöön tarkoitettu.
Vanhemmille lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitetut parkkipaikat sijaitsevat Koulukadun varressa.
Vanhemmat voivat käyttää henkilökunnan parkkipaikkaa vain erityisistä syistä ja erikseen sovittuna.Kuvahaun tulos haulle piirretty auto
 

5-vuotiaiden toimintaa Augustinassa

Aloitamme koko päiväkodin viskareille loppukevään ajaksi pajatoiminnan. Viskaripajat pidetään noin joka toinen viikko. Pajoissa touhutaan erilaisten puuhien parissa. Ohjelmassa on mm. tutkimus/tiedepaja, musiikkipaja, liikuntapaja sekä taidepaja. Toukokuussa luvassa myös luontopaja.Pajojen tarkoituksena on tutustuttaa eskariin syksyllä siirtyviä lapsia toisiinsa, sekä tietysti oppia ja iloita yhdessä kavereiden kanssa! Kevään seuraava viskaripaja on perjantaina 3.5. varhaiskasvatuksen kodalla!
Kuvahaun tulos haulle lapset

Annelin ja Merjan eläkejuhlat

B2880C45-2E27-48DB-B3AC-CB39EA263B39.jpeg
Kaksi ihanaa työkaveria ja Forssan kaupungin pitkäaikaista varhaiskasvatuksen ammattilaista päästetty nauttimaan ansaituista eläkepäivistä laulujen ja halausten muodosssa! ❤️

Koonti Päiväkoti Augustinan vanhempainillasta 10.9.2018

- Henkilökunnan esittely
- Piharemontti käynnissä. Katsoimme tulevasta pihasta tehdyn videoesittelyn.
- Emme käytä enää tiedottamiseen Whatsappia. Kaikki viestit tavallisten viestien tai Päikyn kautta.
- Parkkeeraaminen Koulukadulle liikennesääntöjen mukaisesti! (sakkoja tullut ja poliisit valvovat tehostetusti lasten turvallisuutta)
- Peda.net: Viime vuonna Pumpulit olivat mukana kasvunkansioiden pilottiryhmänä kokeilussa, jossa vanhemmille annettiin oikeudet täyttää lapsensa kasvunkansiota. Nyt tämä mahdollisuus annetaan kaikille Päiväkoti Augustinan perheille. Teidän tulee katsoa ryhmänne peda.net sivuilta video, jossa kerrotaan kuinka saatte luotua itsellenne tunnukset ja pyydettyä itsellenne oikeutta olla ylläpitäjänä oman lapsen kasvunkansion teossa. Tarkoituksena, että täytämme lapsen kasvunkansiota yhdessä! Kasvunkansio siirtyy meiltä eskariin ja sieltä kouluun lapsen mukana. Täytetään lapsen kasvunkansio lapsen kehityksen vaiheiden, mielenkiinnonkohteiden, ilojen ja surujen tallentamiseen lapsen lapsuusvuosista :)
-> Kysykää rohkeasti, jos ilmenee vaikeuksia!
- Vanhempaintoimikunnan uudeksi puheenjohtajaksi on lupautunut Elli-Noora Stenholm. Kaikki mukaan järjestämään toimintaa/tapahtumia päiväkodin lapsille. Ilmoita halukkuutesi osallistua vanhempaintoimikuntaan päiväkodin henkilökunnalle tai suoraan Elli-Nooralle.

 Lasten Forssan kuusi ällää
- Tänäkin vuonna Forssan varhaiskasvatuksessa painotetaan kuutta ällää, jotka ovat leikki, liike, lukeminen, luonto, luovuus ja läsnäolo.
- Vanhemmat pääsivät tutustumaan älliin sekä pohtimaan/vaikuttamaan, mikä heidän mielestään on tärkeää lapsensa varhaiskasvatuksessa
Vanhempien ideoita teemoittain(kooste):
*Leikki - Roolileikit, ohjatut leikit, laululeikit, perinneleikit, lelujen vaihtaminen, leikkivierailut naapuriryhmiin ja lapsilähtöisyys
* Liike - Monipuolista/jokapäiväistä, lajikokeiluja, haastavaa, hauskanpitoa, odottamisen hyötykäyttö, koko talon yhteiset liikuntahetket, leikin varjolla liikkuminen/oppiminen
* Lukeminen - Unisadut, kirjat lasten saatavilla, kirjastoretket, luetaan ääneen(kuullunymmärtämisen harjoittelu), sadutus, erilaiset kirjat
* Luonto - Metsämörriä pienemmillekin ja vanhemmat myös mukaan, retket säällä kuin säällä, luonnon kunnioitus, luonnon tutkiminen, kierrätys, luonnonmateriaalien käyttö
* Luovuus - Maalaus/piirtäminen, musiikki, näytteleminen, lasten ideointi(ei liika rajaus), nikkarointi, leivonta, ongelmanratkaisutaito, materiaalit lasten saatavilla, eri ammattien esittely, ei liikaa(luovat tauot)
* Läsnäolo - syli, kuuntelu, kiireettömyys, kuulluksi tuleminen, positiivinen kehuminen, lapsen yksilöllinen näkeminen, kaverisuhteet, joustavuus, lapsen mielipiteen kysyminen, hyvät käytöstavat, aikuisen aito kiinnostus välittyy lapselle ja vanhemmalle, hoitajan tuttuus

Vanhemmat saivat viime kaudesta tehdyn kuvakooste-esityksen jälkeen laittaa seinälle tarralapun, että mikä on mielestään tärkein painopistealue tulevalla toimintakaudella Päiväkoti Augustinassa. Suurimman äänimäärän saivat läsnäolo ja liikunta.
Seuraavaksi otamme lapset mukaan suunnittelemaan ja vaikuttamaan näihin osa-alueisiin.

Augustinan heinäkuu 2018

Halit.jpg

Näiden lämpimien ystävähalien välityksellä haluamme kiittää kaikkia lapsia ja heidän huoltajiaan kuluneesta toimintakaudesta !
Toivotamme kaikille hyvää kesää, tapaamme jälleen 1.8. alkaen. Eskariin siirtyville lapsille toivotamme iloista mieltä uusien asioiden ja oppimisen äärellä.


Päiväkoti Augustina sulkee ovensa heinäkuun ajaksi. Päivystäviä päiväkoteja heinäkuussa ovat Taikatuuli, os. Pihlajakatu 7, puh. 040-3502496 ja Pihakoivu, os. Kuhalankuja 3, puh. 050-4129484.

Elokuussa Augustinassa on piharemontti käynnissä. Silloin osa piha-alueesta on rajattu aina kulloisenkin työpisteen myötä. Turvallisuusseikat on huomioitu remontin yhteydessä. Vanhemmille kerrotaan mahdollisista muutoksista ulkoilujen suhteen. Joustoa ja tilanteeseen mukautettuja ratkaisuja tarvitaan, mutta lopputuloksena saatava uusi leikkiin ja liikuntaan houkutteleva piha on syksyn aikana valmistumassa.Päiväkoti Augustinan pääsiäiskirkko Forssan kirkossa 27.3. klo 9.00

Hei!

Uuden varhaiskasvatussuunnitelman myötä päiväkotien uskontokasvatus on muuttunut katsomuskasvatukseksi. Se on yleissivistävää eikä siinä voi/saa olla uskonnon harjoittamisen elementtejä (virsi, rukous, uskontunnustus). Varhaiskasvatus on uskonnollisesti SITOUTTAMATONTA, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkia läsnä olevia katsomuksia tarkastellaan tasaveroisina arvottamatta niitä.

Uskontoon viittaavat juhlatraditiot kuten esimerkiksi pääsiäiskirkko ovat osa suomalaista kulttuuriperintöä. Juhliin voi sisältyä myös joitakin uskontoon viittaavia elementtejä. Perustuslakivaliokunnan mietinnön (10/2002 vp ja 2/2014 vp) perusteella juhlaa ei voida uskonnollisen suvaitsevaisuuden nimissä pitää uskonnon harjoittamiseksi katsottavana tilaisuutena juhlaan mahdollisesti sisältyvän yksittäisen virren johdosta.

Päiväkoti Augustinan pääsiäiskirkko järjestetään Forssan kirkossa 27.3. klo 9.00

Te vanhemmat saatte päättää osallistuuko lapsenne päiväkodin yhteiseen pääsiäiskirkkoon. Niille lapsille, jotka eivät osallistu pääsiäiskirkkoon, järjestetään korvaavaa toimintaa päiväkodilla. Toivomme, että ilmoitatte ajoissa lapsenne ryhmän aikuiselle osallistuuko lapsenne pääsiäiskirkkoon.

Terveisin Anna

Anna Peltonen vs.päiväkodin johtaja

Erja Kaunisharju on virkavapaalla 5.2.-6.4.2018 välisenä aikana.
Tuolloin vs. päiväkodin johtajana toimii Anna Peltonen. Hänen yhteystietonsa löydät näiltä sivuilta.

Pikkujoulut

Vanhempaintoimikunnan ja päiväkodin järjestämissä koko talon yhteisissä pikkujouluissa nautimme riisipuurosta ja kahvion antimista, myyjäisten runsaasta sadosta, discosta, tontturadasta, piparien koristelusta, lauluista, satuhieronnasta, arpajaisista sekä tietenkin JOULUPUKIN läsnäolosta! 

Arpaonni suosi seuraavia:
Denis kebabin lahjakortti: B.Lintula
Denis kebabin lahjakortti: H. Hätönen
Denis kebabin lahjakortti: A. Myllymäki
Denis kebabin lahjakortti: K. Haikara
Piparkakkutalo: Lähteenoja
Pääpalkinto: M. Vesala

Rentouttavaa joulua kaikille!!Aitaremontti!!!

Päiväkoti Augustinan pihalle aletaan tänään pystyttämään uutta aitaa! Työmiehet etenevät pieni pätkä kerrallaan ja rajaavat alueen, jossa toimivat.
Rajatulla pihalla saamme normaalisti olla ja touhuta, mutta tulemme varmasti retkeilemään, käyttämään Kutojien pihaa ja pikkupihaa enemmän😊

Pumpulit ostoksilla

IMG_3985-1.JPG
Pumpuleissa on herännyt viime aikoina Muumibuumi. Eipä ollut epäilystäkään, mitä pienet augustinalaiset toivoivat omassa leluraadissaan hankittavaksi ryhmäänsä. Kävimme yhdessä hankkimassa muumitalon, jota pidettiin tiukasti sylissä heti hyllystä otettaessa.

IMG_3987.JPG
Lisäksi päätettiin aloittaa Augustinassa kunnon moporalli. Mukaamme lähtivät pinkki menopeli ja valkoinen poliisimopo.

IMG_3992.JPG
Ja kipin kapin päiväkodille aloittamaan leikki !

Osallisuus

osallisuuspuu.JPGosallisuus.JPG
Lasten kanssa on keskusteltu mm. siitä, mikä on heistä kivaa päiväkodissa ja mitä he haluaisivat oppia. Heidän ajatuksiaan on kirjattu puuhumme lehdiksi, jokaisella lapsella on oma kädenjälkensä tässä työssä. Lastentalo Helmessä avoimen varhaiskasvatuksen kerhot ovat tehneet oman puunsa.
Vanhemmat toivat puuhun omat näkemyksensä siitä, mitä he pitävät tärkeänä lapsensa varhaiskasvatuksessa. Näitä näkemyksiä on lastenhoitaja Anu Ali-Lekkala koonnut yhteen opiskelutyönään. Tästä puusta ja näistä kukista saamme pohjaa toimintamme suunnittelulle. Kiitokset kaikille osallistuneille !

Sirkuskoulu

Sirkuskoulu saapuu Augustinaan !
Kulttuuriyhdistys Kuvio ry. tarjoaa päiväkotiimme kahden ohjaajan voimin sirkuskoulun 15.11.17. Ryhmiä on aamupäivällä kolme ja niihin osallistuvat 4-5 -vuotiaat.

Kaupunginjohtaja vieraanamme

Jari Kesäniemi.JPGkaupunginjohtaja.JPGkaupunginjohtajan vierailu.JPG
Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi saapui vieraaksemme 15.9.2017 ja pääsi hymyssä suin osalliseksi lasten puuhiin. Ensin hieman kuvattiin mallia ja sitten piirrettiin. Mitähän tästä vielä tuleekaan ?? Se selviää myöhemmin.

Sanni Grahn-Laasonen vieraana

Ministeri.jpgministerin vierailu.jpg

Saimme vieraaksemme opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen 18.9.2017.
Emmanuel ojensi hänelle lasten tervehdyksenä heidän itse kasvattamiaan kukkia, lämpimän halauksen kera. Kuvassa myös kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen sekä meidän lastentarhanopettajamme Merja Viljanen.

Väärät palohälytykset päiväkodissa

Päiväkodissa on nyt kahtena peräkkäisenä päivänä sattunut vääriä palohälytyksiä, syy on selvillä eikä vaaraa ole.
Tiistaina klo 15.30 ja keskiviikkona klo 13.10(eli nukkumisaikaan).
Talo on tyhjentynyt molempina kertoina nopeasti ja rauhallisesti.
Olemme saaneet hyvää poistumisharjoitusta talosta.


Juhannusjuhlat 22.6.2017

Lähestyvä juhannus otettiin vastaan juhlallisesti aterioimalla kaikki yhdessä päiväkodin salissa. Alkumaljat, lounas ja jäätelö jälkiruuaksi maistuivat kaikille. Tunnelmaa oli nostatettu jo aiemmin aamupäivällä päiväkodin pihalla, jossa vanhempain toimikunnalta lahjoituksena saatu hieno mankka näytti tehonsa. Musiikki raikui ja tanssit olivat varsin riemukkaat.

Kiitos meidän kaikkien puolesta erittäin toimeliaille vanhempain toimikunnan jäsenille, jotka ovat erilaisin tapahtumin ja tempauksin keränneet varoja päiväkodin välineisiin. Olemme saaneet lahjoituksena mankan lisäksi mm. koripallotelineen, maalit ja frisbee-golf korin ja kiekot. Lisäksi olemme saaneet yllätyslahjoina erilaisia herkkuja juhliimme.

Augustinan futisturnaus 9.6.2017

Koko päiväkoti vietti vauhdikkaan aamupäivän tekonurmikentällä jalkapallon merkeissä. Hauskaa oli, ja kannustusjoukot olivat täysillä tapahtuman hengessä mukana kyltteineen. Jokainen joukkue sai tapahtuman päätteeksi hienot pokaalit. Suuret kiitokset vierailevalle tuomarille Emmille, apunaan Milla ja Minttu. Kiitokset kaikille osallistujille !

Poistumisharjoitus

Perjantaina 19.5.2017 Augustinassa toteutettiin poistumisharjoitus. Kaikki lapset ja henkilökunta siirtyivät keskusradion kautta annetun hälytyksen ja kehoituksen jälkeen väistöpaikkaamme Lastentalo Helmen pihalle.

Siirtyminen tapahtui ripeästi, kaikki toimivat rauhallisesti, eikä kukaan säikähtänyt tilannetta. Lapsille selostettiin syy poistumisharjoitukseen tapahtuman jälkeen.

112- päivä

Vietämme koko päiväkodin yhteistä turvallisuuspäivää pe 10.2.2017 omissa ryhmissä. Päivän aikana mietimme esim. kuinka toimitaan vahingon sattuessa tai palovaroittimen soidessa. Sekä teemme asiaan kuuluvia tehtäviä. Varsinainen pelastautumisharjoitus on keväällä, kun lumet ovat sulaneet :)Juhlavuoden avajaiset

IMG_9720.JPG
Vietimme 20.1.2017 Suomi 100- juhlavuoden avajaisjuhlia päiväkodissamme.
Kokoonnuimme suuresti pitämämme pihapuun ympärille puheen ja yhteisen laulun merkeissä. Juhlava tunnelma jatkui Finlandia-hymnin soidessa pihamaalla. Lasten leipomat Suomi-piparit ja mehu kuuluivat juhlien tarjoiluun. Ihana, kevättä enteilevä sää houkutteli monenlaiseen pihaleikkiin niin lapsia kuin aikuisiakin.


IMG_9708.JPGIMG_9712.JPG