8.7.2021 Käyttöliittymäuudistus

Koko palvelun käyttöliittymää on nyt muutettu siten, että yläpalkissa ei ole enää piilota toiminnot / näytä toiminnot -painiketta vaan toiminnot ovat aina saatavilla, jos oman käyttäjätunnuksen oikeudet riittävät toimintojen tekemiseen. Uudet sivut ja muut sisällöt luodaan nyt aina "Luo"-painikkeen kautta.

Toiminnot löytyvät kolme pistettä -valikosta aina sen otsikon lopusta, joka liittyy muokattavaan kokonaisuuteen. Kun valikko on auki, niin valikon vaikutusalue on korostettuna sivulla – poikkeuksena koko sivua koskeavat toiminnot korostavat vain sivun otsikon, koska koko sivu ei yleensä mahdu näytölle.

Samassa yhteydessä tehtyjä pienempiä muutoksia:
  • Käyttöliittymän ulkoasua on hieman muutettu myös muilta osin, tavoitteena modernimpi ulkonäkö ja parempi sisällön luettavuus. Applen laitteissa tulee päivittää selain uusimpaan versioon, koska Safari-selaimen päivittämättömissä versioissa on virhe, jonka seurauksena sivut voivat näkyä hieman väärin. Jos selainta ei voi päivittää, niin Peda.net-palvelua voi edelleen käyttää, mutta sivustojen ulkoasu voi näyttää hieman rikkinäiseltä. (MR)
  • Tulostustyylejä on parannettu: sivun tulostaminen joko suoraan selaimesta tai PDF-tiedoston kautta pitäisi nyt tuottaa siistimmän näköisiä sivuja. (Huomaa, että Google Chrome -selaimessa on selaimen toiminnasta johtuva virhe, jonka seurauksena selaimesta tulostetusta sivusta saattaa puuttua yksi tai useampi sivulla oleva kuva. Ongelman voi kiertää vierittämällä sivu loppuun asti ennen sen tulostamista. Tämä johtuu siitä, että Chromessa on toiminto, joka yrittää säästää netistä ladattavaa tietoa (esimerkiksi kuvat), jos kyseinen alue ei ole ollut näkyvissä ja Chromessa on virhe, jonka seurauksena koko sivun tulostamista ei tulkita sisällön näkemiseksi.) (MR)
  • Palvelun tietoturva-asetuksia on muutettu entistä tiukemmiksi. Ota yhteyttä info@peda.net, jos jokin upotettu sisältö lakkaisi toimimasta. Huomaa, että tämä muutos voi myös häiritä väärin säädettyä Google Analytics -tilastointia, jos olet sellaista käyttänyt. Google Analytics toimii oikein, jos säädät Google Analytics -asetuksissa, että käyttäjiä ei profiloida esimerkiksi iän tai sukupuolen mukaan. EU:n GDPR-asetuksen mukaan tämä ei ole ollut aikaisemminkaan sallittua, mutta tekninen esto profilointiin tulee vasta nyt tietoturva-asetusten kiristämisen kautta. Peda.net:n oma analytiikka on ollut koko ajan anonymisoitua, joten nyt tehty muutos ei vaikuta siihen, vaan muutos koskee vain käyttäjien itse sivustolle lisäämää analytiikkaa. (MR)
  • Muutettu lähes kaikki sisältö sellaiseksi, että otsikkoa ei ole pakko määritellä. Puuttuva otsikko korvataan komponentin tyypillä sisältöä näytettäessä (esimerkiksi "Keskustelualue" tai "Palautuskansio"). (MR)
  • Lomakkeiden ja Palautuskansioiden yhteydessä näytetään aikaisempien palautusten määrä. (MR)
  • Käyttäjän tuottamassa sisällössä lisätään automaattisesti ns. "nofollow" ja "ugc" -määritykset kaikkiin linkkeihin roskamainosten vähentämiseksi. (MR)
  • Lisäksi pellin alla on tehty paljon muutoksia, joiden ei pitäisi näkyä normaalissa käytössä. Ainoastaan joidenkin virhetilanteiden käsittelyn olisi pitänyt muuttua. (MR)

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin