≡ Navigointi

Kehittäjäsivusto

Muutosloki

10.5.2017 Pikkukorjauksia

Julkaistu pikkukorjauksia havaittuihin virheisiin:
 • Korjattu virhe aikasemmin linkitetyillä Opinsys-tunnuksilla kirjautumisessa.
 • Pieniä termikorjauksia suomen- ja englanninkieliseen käyttööliittymään.
 • Lisäksi muutamia korjauksia "pellin alle".

28.4.2017 Rekisteröityminen ulkoisia tunnistuspalveluita käyttäen ja pieniä korjauksia

Tämä päivitys lisää mahdollisuuden rekisteröidä uusi Peda.net-käyttäjätunnus käyttäen ulkoisia tunnistuspalveluita (Google, Office 365, Facebook...). Käytetty tunnistuspalvelu linkitetään automaattisesti luotuun tunnukseen.

Mikäli käyttäjä yrittää kirjautua ulkoisella tunnistuspalvelulla, jota ei kuitenkaan löydy yhdestäkään käyttäjätunnuksesta, tarjotaan käyttäjälle mahdollisuus linkittää palvelun omaan tunnukseen kirjautumalla Peda.net tunnuksella tai mahdollisuutta rekisteröidä uusi tunnus.

Ulkoisten tunnistuspalveluiden kirjautumisosoitteet on muutettu nyt sellaisiksi, että niiden avulla voidaan linkittää Peda.netiin pakottaen kyseinen kirjautumistapa. Tällä voidaan tehdä esim. koulun koneiden työpöydälle Peda.net-kuvake, joka automaattisesti kirjaa käyttäjän Peda.netiin vaikkapa Office 365 kirjautumista käyttäen. Ainakin Chromebookeissa käyttäen Google-kirjautumista ja Opinsys-ympäristössä Opinsys-kirjautumista, pitäisi kirjautumisen tapahtua täysin automaattisesti ilman käyttäjän tarvetta syöttää tunnustaan ja salasanaa uudestaan.

Lisäksi päivitys sisältää useita pikkukorjauksia havaittuihin virheisiin.

4.4.2017 Tapahtumatori-moduuli, "Lähetä ystävälle"-toiminto sekä useita pikkukorjauksia

Tämä päivitys pitää sisällään seuraavaa:

Tapahtumatori-moduuli

Uusi moduuli, joka mahdollistaa erilaisten käyttäjien ilmoittautumisia keräävien tapahtumien tekemisen ilman sidosta kalenteritapahtumaan.

Lähetä ystävälle

"Jaa"-sivulle on lisätty mahdollisuus lähettää vinkki sivusta (sivun lyhytosoite) toisille Peda.net-käyttäjille yksityisviestinä tai kenelle tahansa sähköpostitse.

Lisäksi päivitys sisältää useista pikkukorjauksia havaittuihin virheisiin.

24.3.2017 Uusia ominaisuuksia ja pikkukorjauksia

Tämä päivitys pitää sisällään seuraavaa:

Sähköposti-ilmoitus lukemattomista ilmoituksista ja yksityisviesteistä

Lukemattomista ilmoituksista ja yksityisviesteistä on mahdollista tilata ilmoitusviesti omaan sähköpostiosoitteeseen. Viestejä tulee yksi päivässä, ei jokaisesta ilmoituksesta ja yksityisviestistä erikseen, joten toiminto ei täytä sähköpostilaatikkoa.

Viestit otetaan käyttöön OmaTilan "Omat tiedot ja asetukset" sivulta sähköpostiosoitteiden lisäasetuksista.

Promentor Web -kirjautumismoduuli

Peda.net käyttäjien on mahdollista kirjautua ilman erillistä tunnistautumista Promentor Web -palveluun erillisen oppimateriaalimoduulin kautta.

Moduulin käyttöönotto vaatii asiakaskohtaisten organisaatiotietojen saamisen Promentorilta ja niiden syöttämisen moduuliin.

Ostokseni -näkymä OmaTilaan ostoksia tehneille käyttäjille

Peda.netin verkkokauppatoimintojen kautta sisältöä ostaneet käyttäjät löytävät nyt OmaTilastaan erillisen "Ostokseni" näkymän, josta löytyvät kaikki tehdyt ostokset ja niiden kuitit. Mikäli käyttäjätunnuksella ei ole yhtään ostosta, ei myöskään tätä toimintoa näy ollenkaan.

Pienempiä ominaisuuksia ja korjauksia:
 • Linkkimoduulin ja palautuskansioiden linkeissä näytetään ikoni, mikäli linkki aukeaa uuteen ikkunaan.
 • Lomakkeen CSV-tiedostoon mukaan automaattitarkistuksen pisteet.
 • Mikäli lomakkeessa tai muualla automaattisia tekstinmuotoilukoodeja käyttävässä tekstissä halutaan käyttää näkyvää *-merkkiä, joka on normaalisti varattu vahvennetun tekstin merkitsemiseen, voi sen nyt tehdä merkinnällä \*.
 • Lisäksi useita pienempiä korjauksia "pellin alle" sekä ulkoasuun.
 • Päivitetty palvelun SSL-sertifikaatti.

10.2.2017 Uudistetut linkkilista, palautus-, ryhmäpalautus- ja tehtävämoduulit

Linkkilista-, palautus-, ryhmäpalautus- ja tehtävämoduulien toimintaa on parannettu merkittävästi.

Linkkien toimintaa kaikkien mainittujen moduulien sisällä on parannettu siten, että ennen epäselvyyksiä (varsinkin palautusmoduuleissa) aiheuttaneet "Linkkiteksti" ja "Otsikko" kentät on uusissa linkeissä korvattu pelkästään "Linkkiteksti" kentällä. Vanhoissa linkeissä mahdollisesti ollut "Otsikko" tieto on yhäkin tallessa, mutta sitä ei enää käytetä missään tilanteessa.

Tietokantadatalle joudutaan tekemään pienimuotoinen konversio tämän linkkimuutoksen takia ja jos jonkun vanhan linkin kohdalla "Linkkiteksti" ja "Otsikko" tiedot ovat hassusti, niin kaikki data on kuitenkin tallessa ja korjautuu siirtämällä tiedot muokkausnäkymässä oikein päin.

Palautusmoduuleissa ja niitä myös hyödyntävässä tehtävämoduulissa on seuraavia muutoksia:
 • Palautukset on siirretty näkyviin omaan "Palautukset" näkymään.
 • Palautusten näyttötapaa on parannettu.
 • Käytettävissä olevat palautusmuodot ovat nyt valittavissa. Eli palautukset voidaan rajata esimerkiksi vain tiedostoiksi.
 • Palautuskansion kuvaus (yleensä tehtävänanto) on nyt näkyvillä palautusta tehtäessä.
 • Palautusmuotojen painikkeet on tehty ulkonäöllisesti helpommiksi hahmottaa.

20.1.2017 Useita pikkukorjauksia

 • Parannettu ulkoisten tunnistuspalveluiden virhetilanteiden käsittelyä.
 • Korjattu yksityisviesteihin vastaanottajan haku mahdolliseksi, vaikka yhtään yhteystietolistaa ei olisikaan luotuna.
 • Info-Tv: Kuvien skaalausta parannettu ja luonnoksena tallennetut poistettu näytettävistä sivuista.
 • Tehtävämoduulin virheellisten päivämäärien käsittely korjattu.
 • CSS ID lisätty navigointilinkkeihin mahdollistamaan tietyn alisivun korostamista erillisellä tyylillä.
 • Henkilöhaun toimintaa muutettu hiukan, koska "etunimi sukunimi" ja "sukunimi etunimi" haut tuottivat erilaisia tuloksia, johtuen taustalla käytettävän Elasticsearch-hakumoottorin ominaisuuksista.
 • Lisätty henkilön julkisessa kuvauksessa mahdollisesti olevan html-koodin suodatus pois hakutuloksissa näytettävästä kuvauksesta.
 • Facebook-upotusten virhetilanteiden käsittelyä parannettu.
 • Pieniä ulkonäön tyylimuutoksia.
 • Useita suorituskykyparannuksia suurien sivukarttojen ja julkisuusasetusten tilanteisiin.

4.11.2016 Maksutapahtumiin kuitti ja useita muita pikkukorjauksia

Tämä päivitys lisäsi verkkokaupasta ostettuihin sisältöihin ja osallistumismaksuihin kuitin (selaimeen ja sähköpostiin).

Muita korjauksia:
 • Parannettu/korjattu matemaattisten merkintöjen toimintaa.
 • Korjattu tilanteita, joissa rikkinäinen ulkoinen tiedosto saattoi estää koko sivun toiminnan.
 • Korjattu "luonnos"-arviointien näkyvyyttä.
 • Useita pieniä Javascript ja CSS korjauksia.

26.10.2016 vironkielinen käännös, verkkokaupan käytettävyyden parantaminen, merkitse luetuksi viesteihin

 • Käyttöliittymään on lisätty vironkielinen käännös.
 • Verkkokaupasta ostamisessa on nyt yksi välisivu vähemmän luottokortilla maksettaessa.
 • Yksityisviesteissä on nyt ketjun yhteenvetonäkymässä "merkitse luetuksi"-toiminto. Aikaisemmin viestiketju piti avata, että ketju merkittiin luetuksi.
 • Lisätty iOS-laitteille meta-tieto, joka sallii sivun näyttämisen paremmin kun laite käännetään kyljelleen. Tämän pitäisi mahdollistaa kolmen palstan käyttö kaikilla iPad-laitteilla.

21.10.2016 Kertakäyttöiset salasanat, kaksivaiheinen tunnistautuminen ja pienempiä muutoksia

Tässä päivityksessä Peda.net tunnuksiin lisättiin tietoturvaa parantava mahdollisuus käyttää ns. TOTP-koodeja sisäänkirjautumiseen. TOTP-koodit toimivat siten, että käyttäjä asentaan henkilökohtaiseen laitteeseensa (esim. matkapuhelin tai tabletti) erillisen tunnistautumisohjelman (esim. Google Authenticator), joka tuottaa käyttäjälle vaihtuvia kertakäyttöisiä koodeja pankkitunnusten tapaan käytettäväksi sisäänkirjautumisessa. Koodeja voidaan käyttää kahdella tavalla, kertakäyttöisinä salasanoina varsinaisen salasanan sijaan tai ns. kaksivaiheisena tunnistautumisena varsinaisen salasanan lisäksi.

Vaihtuvat koodit kertakäyttöisinä salasanoina varsinaisen salasanan sijaan on tarkoitettu käyttötapauksiin, joissa joudutaan käyttämään tuntematonta konetta sisäänkirjautumiseen. Mikäli tällaisella koneella on asennettu näppäinpainalluksia tallentava keylocker-ohjelma, voidaan sellaisen avulla kaapata käyttäjätunnus ja salasana. Kertakäyttöisiä salasanoja käytettäessä vaaraa ei ole, koska kaapattua salasanaa ei voida käyttää uudelleen. Käyttäjä siis kirjautuu Peda.net-palveluun käyttäjätunnuksellaan ja tunnistautumisohjelmasta saamallaan koodilla. Varsinainen salasana on käytettävissä normaalisti käyttäjän luotettavaksi katsomilla koneilla.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen tarjoaa korkeimman tietoturvan tason. Tässä käyttötapauksessa kirjautuminen Peda.net-palveluun ei ole koskaan mahdollinen ilman oikeita käyttäjätunnusta ja normaalia salasanaa sekä lisäksi tunnistautumisohjelmasta saatavaa kertakäyttöistä koodia.

Kertakäyttöisten salasanojen ja kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto tapahtuu "Omat tiedot ja asetukset" -sivun kautta.

Lisäksi päivitys sisälsi seuraavia pienempiä muutoksia:
 • Yksityisviesteistä ja tilauksien kautta saaduista ilmoituksista ilmoitetaan nyt toisistaan erillisillä kuvakkeilla yläpalkissa.
 • Tilatut kalenterit päivitetään aina kalenterin asetusten tallennuksen yhteydessä.
 • "Omat tiedot ja asetukset" -sivun järjestystä ja ulkoasua on hieman muutettu.
 • Useampia pikkuvirheiden korjauksia.

19.10.2016 Useita pieniä korjauksia järjestelmään

 • Tekstieditorissa "upotettu koodi" -toiminto varoittaa, että <script>-elementin käyttö ei ole sallittua. Aikaisemminkaan tätä ei sallittu, mutta silloin kyseinen elementti jätettiin huomioimatta ilman varoitusta.
 • Parannettu sivuilla olevien <details>-elementtien toimintaa iOS 10 -käyttöjärjestelmällä käytettäessä Safari-selainta (uudet iPad ja iPhone -laitteet ja viimeisin päivitys). Tässä ympäristössä on edelleen ongelmia, jonka seurauksena avattavia ja suljettavia kohtia sivuilla (esimerkiksi Muokkaus-näkymässä "Asetukset ...") voi joutua näpäyttämään kahdesti. Ongelmaa ei ilmene iOS 9 tai Mac OS 10 -käyttöjärjestelmien uusimmilla versioilla eikä muilla selaimilla.
 • Korjattu vanhoissa Firefox-selaimissa ja Internet Explorer -selaimilla <details>-elementtien ulkonäköä. Näissä selaimissa näkyi ennen tätä korjausta pieni musta pallo mustan kolmio-ikonin vasemmalla puolella.
 • Tunnistetaan Chrome-selain iOS-käyttöjärjestelmässä oikein ja istunnon tunnisteeseen tulee nyt "Chrome" eikä "Safari" myös iPad ja iPhone -laitteilla.
 • Korjattu lomakkeissa tallentamattomien tietojen käsittelyä. Joillakin selaimilla tuli onnistuneenkin tallennuksen jälkeen kysymys "Lomakkeeseen liittyviä tallentamattomia tietoja löytyi. Haluatko ladata tiedot lomakkeeseen?", jota ei enää pitäisi tulla tarpeettomasti. Jos havaitset tähän liittyen ongelmia, käytä ongelmallisen sivun lopussa olevaa Lähetä palautetta Peda.net-ylläpidolle -linkkiä.
 • Twitter-upotuksissa kunnioitetaan nyt upotuksessa määriteltyä upotuksen korkeutta. Ennen tätä muutosta upotus venyi automaattisesti koko upotetun sisällön mittaiseksi. Upotuskoodista tulee itse poistaa <iframe>-elementin mahdollinen data-height​-attribuutti, jos halutaan aikaisempi upotuksen toimintatapa.
 • Korjattu eräiden harvinaisten virhetilanteiden toimintaa moduuleita näytettäessä. Eräissä tilanteissa näkyi moduulin sisällön tilalla pieni kasetin kuva ja virheilmoitus. Jos ongelmia sisällön näyttämisessä ilmenee, niin lähetä palvelun antama virhekoodi osoitteesen info@peda.net tai käytä sivun lopussa olevaa palaute-linkkiä.

7.10.2016 Useita pieniä korjauksia ja uusia ominaisuuksia

 • Korjattu sivun avaimien toimintaa perittyjen oikeuksien kanssa.
 • Edustore: Virheilmoitus, kun vaadittuja etu- ja sukunimeä ei löydy käyttäjätiedoista.
 • Edustore: Ylläpitäjälle muistutus Peda.netin julkisuusasetusten ja Edustore roolien suhteesta.
 • Lomake: Lisätty lomake-editoriin myös toinen matematiikkapainike "omana lohkona" esitettävien kaavojen syöttämiseksi.
 • Lisäksi useampia pienempiä korjauksia.

30.9.2016 Uudistettu Julkisuus-sivu ja useita pienempiä korjauksia

 • Julkisuus sivua on uudistettu siten, että ylemmillä sivuilla määritellyt käyttäjät erottuisivat selkeämmin paikallisesti määritellyistä.
 • Kalenteritapahtumiin vuotuinen toistuvuus.
 • Ilmoitusmoduulin ilmoitusten esitystapaa sivulla muutettu. Varsinaisesta ilmoituksen sisällöstä näytetään sivulla "lainaus".
 • Lomakkeen muokkaukseen painike matemaattisen merkinnän syöttämiselle.
 • Korjauksia "N minuuttia sitten" -tyyppisten aikojen näyttöön.
 • Korjaus kalenterin päivävalitsimen sijaintiin.
 • Korjauksia käyttäjätietojen päivittymiseen käyttäjähakuindeksiin.
 • Korjauksia arvioinin yhteenvetonäkymiin.
 • Useita pienempiä korjauksia eri puolille järjestelmää.

16.9.2016 Arviointien yhteenvetonäkymä ja useita pieniä korjauksia

 • Arviointeihin uutena ominaisuutena yhteenvetonäkymä.
 • Parannuksia Google Drive dokumenttien toimintaan ulkoisina tiedostoina. Valitettavasti Chrome OS lähettää Google Drive tiedostot rikkinäisinä (0kB kokoisina), vaikkakin osaa avata kyseisiä tiedostoja oikein.
 • Uloskirjautumista muutettu siten, että käyttäjää muistutetaan paremmin mahdollisista ulkoisten palveluiden istunnoista.
 • Lisäksi useita suorituskykyä parantavia ja pikkuvirheitä korjaavia muutoksia.

2.9.2016 Useita pienempiä korjauksia

 • Korjaus maksullisen sivulle liittymisen "Tilaa linkki omiin linkkeihin"-toimintoon.
 • PDF-tulostuksen korjaus tilanteissa joissa sivuilla oli "tapahtui 3 minuuttia sitten" aikoja.
 • Yksityisviestien uusien viestien korostuksen ja luetuksi kuittauksen parannuksia.
 • Sanoma Pro kirjautuminen ja materiaalilinkitys pois käytöstä toistaiseksi.

26.8.2016 Pieniä korjauksia verkkokauppatoimintoihin ja käyttöliittymään.

Päivityksessä lisättiin seuraavia asioita:
 • Maksullisen sivulle liittymisen yhteyteen mahdollisuus tilata kohdesivu omiin linkkeihin.
 • Maksullisten sivujen ylläpitäjille lisättiin mahdollisuus liittää ostettavaan tuotteeseen tuotenumero.
 • Pieniä korjauksia maksutapahtumien käsittelyyn.
 • Sivujen loppuun "Sivun alkuun" -linkki helpottamaan pitkien sivujen käyttöä varsinkin mobiililaitteilla.

17.8.2016 Sanoma Pro integraatio käyttöön

Peda.net tunnukseen on nyt mahdollista linkittää Sanoma Pro tunnus ulkoiseksi todennuspalveluksi ja käyttää Sanoma Pro tunnusta näin myös Peda.net kirjautumiseen.

Linkitystä hyödynnetään myös sivulle lisättävän Sanoma Pro moduulin kautta avattavissa materiaaleissa.

31.5.2016 PDF-tulostuksen lisäys ja korjauksia järjestelmän toimintaan

Peda.net-järjestelmä on päivitetty ja siihen on tehty seuraavat muutokset:
 • Sivukartan loppun on lisätty Luo PDF-tiedosto -toiminto, joka tekee sen hetkisestä sivukartan näyttämästä sisällöstä PDF-tiedoston. Tätä ominaisuutta kehitetään eteenpäin tulevaisuudessa. Luotuun PDF-tiedostoon ei käytettävissä olevasta tekniikasta johtuen saada sivunumeroita sisällysluetteloon. Pyrimme etsimään tälle puutteelle vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tietokoneella PDF-tiedostoa luettaessa sisällysluettelossa olevat rivit toimivat kuitenkin linkkeinä oikeille sivuille.
 • Hiottu tulostuksessa käytettyjä tyylimäärityksiä, että tulosteet näyttävät siistimmiltä ja tuhlaavat vähemmän paperia. Tämä vaikuttaa sekä luotuihin PDF-tiedostoihin, että suoraan selaimesta tehtyihin tulosteisiin.
 • Korjattu joidenkin Vimeo-upotusten toimintaa.
 • Korjattu joidenkin PDF-tiedostojen esikatselukuvien näyttämistä.
 • Lisätty sallittuja CSS-määrityksiä.
 • Muutettu etusivun kuntavalikon latautumista (valikon pitäisi nyt toimia paremmin hitailla internet-yhteyksillä).
 • RSS-näytössä on kehitetty HTML-koodia sisältävien syötteiden näyttämistä.
 • Parannettu hieman matemaattisia merkkintöjä sisältävien sivujen latautumisnopeutta.
Lisäksi "pellin alla" on tehty useita muutoksia, joiden pitäisi näkyä vain parantuneena suorituskykynä. Mahdollisista havaituista ongelmista voi ilmoittaa osoitteeseen info@peda.net.

3.5.2016 Lisätty rekisteröityminen MPASS-tunnistautumisella, pieniä uudistuksia kuvagalleriaan sekä korjattu pikkuvirheitä

 • MPASS-tunnistautumisella, jota ei ole aikaisemmin liitetty Peda.net tunnukseen, voidaan nyt rekisteröityä suoraan tai liittää MPASS-tunnistautuminen kirjautumalla olemassa olevalla tunnuksella.
 • Kuvagallerian esitystapaan sivulla lisätty vaihtoehto, joka näyttää aina ensimmäisen kuvan aikaisemman arvotun kuvan sijaan.
 • Kuvagalleriaan on lisätty myös katselutilan linkki myös kuvagallerian alkuun ja samalla päivitetty kyseisen linkin tyyliä.
 • Lisäksi korjauksia muutamiin havaittuihin pikkuvirheisiin.

13.4.2016 Päivitetty "Luo uusi"-näkymää, arviointia, kuvagalleriaa, yksityisviestejä ja korjattu pikkuvirheitä

 • Sivun "Luo uusi"-näkymää on kehitetty eteenpäin ja muutettu aikaisempaa listaa visuaalisemmaksi. Sivun käytettävyyden pitäisi nyt olla parempi erityisesti kosketusnäyttölaitteilla.
 • Arvioinnin esitystapaa on parannettu ja arvioinnin antajan ja arvioinnin kohteen pitäisi erottua nyt toisistaan paremmin.
 • Kuvagalleriaan on lisätty mahdollisuus lähettää monta kuvaa yhtä aikaa.
 • Yksityisviesteihin on lisätty haku, joka mahdollistaa viestin lähettämisen myös henkilöille, joihin ei ole aikaisemmin muodostettu yhteyttä.
 • WYSIWYG-editoriin on lisätty toiminto Lisää - Jakson vaihto. Tätä voi käyttää kohdassa, jossa on lisätty kuva oikeaan tai vasempaan reunaan ja seuraava osa sisällöstä ei saa alkaa ennen kuvan loppumista. Tällöin Jakson vaihto pitää lisätä ennen seuraavaksi alkavan sisällön alkua.
 • Lomakkeen muokkausnäkymässä Monivalinta-painikkeen tuottamaan esimerkkisisältöön on lisätty uusi vaihtoehto "Ei vastausta". Monivalintapainikkeiden toiminta lähes kaikissa selaimissa on sellainen, että jos jotain valintapainiketta painaa vaikka vahingossa, niin valintaa ei voi kokonaan nollata vaan aina pitää valita jokin kohta. Lomakkeen käyttäjän kannalta on parasta, että lomakkeessa olisi aina vähintään yksi "neutraali" vaihtoehto valinnan perumista varten.
 • Lisäksi on korjattu joitakin sanamuotoja käyttöliittymässä ja tehty joitakin pieniä muutoksia "pellin alle".
Jos havaitsette näissä tai missä tahansa muussa ominaisuudessa ongelmia, niin ottakaa yhteyttä info@peda.net.

5.4.2016 Usean tiedoston siirto kuvagalleriaan ja useita bugikorjauksia julkaistu

Kuvagalleriaan on nyt lisätty toiminto useampien kuvien siirtämiseen kerrallaan. Tämä toiminnallisuus vaatii Javacriptin toimiakseen, mutta käyttäjille jotka jostain syystä eivät Javascriptiä salli, on yhäkin tarjolla yksittäisten tiedostojen siirtomahdollisuus.

Päivitys sisältää myös useita pieniä korjauksia esimerkiksi arviointitoiminnallisuuteen ja upotettujen sisältöjen skaalaukseen.

18.03.2016 Uusia ominaisuuksia ja korjauksia julkaistu käyttöön

Tämänpäiväisen huoltokatkon yhteydessä Peda.netin palvelimien käyttöjärjestelmiä on päivitetty ja lisäksi julkaistu käyttöön seuraavia muutoksia itse Peda.net palveluun:

Uusia ominaisuuksia:
 • Arviointitoiminnallisuuden ensimmäinen versio käyttöön.
 • MPASS-kirjautuminen käyttöön (http://www.mpass.fi).
 • Jyväskylän yliopiston keskitetty kirjautuminen (JYU Login) käyttöön.
 • Ulkoisten tiedostojen muuttumaton suora latausosoite saataville "Jaa"-sivulta.
 • Peda.netissä olevien sähköisten oppimateriaalien käyttö mahdolliseksi Edustoren kautta.
Korjauksia:
 • Ulkoisiin kalenteritapahtumiin lähde näkyviin.
 • Korjaus ulkoisten kalenteritapahtumien näkymättömyyteen tietyissä tilanteissa.
 • Korjaus ilman päättymisaikaa olevien kalenteritapahtumien näyttöön päivä- ja viikkonäkymissä. Näytetään nyt yhden tunnin tapahtumana.
 • MathJax-kirjasto muutettu käyttämään aina uusinta versiota.
 • Korjattu pitkäaikaisten istuntojen toimivuutta Windows Phone laitteilla ja vanhemmilla Internet Explorer selaimilla.
 • Lisäksi useita pienempiä korjauksia.

14.1.2016 Uusi toiminnallisuus


Ensimmäinen versio yksityisviestitoiminnallisuudesta lisätty. Yksityisviestien toimintaan saattaa vielä tulla suuriakin muutoksia ja päivityksiä, joiden seurauksena saattavat vanhat viestitketjut kadota.
 • Yksityisviestin voi lähettää henkilöille, jotka ovat liitettyinä profiilin yhteyksiin, mutta viestiin voi joka tapauksessa vastata, vaikkei käyttäjä kuuluisikaan omiin yhteyksiisi.
 • Yksitysiviestillä voi lähettää viestin yhdelle tai useammalle vastaanottajalle, mutta mikäli viesti on lähetetty useammalle henkilölle kerrallaan, siirtyvät vastauksena saadut viestit jokainen omaan yksityisviestiketjuunsa.
 • Uudesta yksityisviestistä tulee ilmoitus oikeaan yläreunaan tulevan ilmoitus toiminnallisuuden kautta.


27.10.2015 Uusia ominaisuuksia sekä bugikorjauksia

Uusia ominaisuuksia:
 • Muiden kalenterien tilaaminen omaan Peda.net-kalenteriin on nyt mahdollista (tilattavassa kalenterissa tulee olla julkinen ICS-tiedosto)
 • Kalenterissa on mahdollista kytkeä päälle "seuraavat tapahtumat"-näkymä
 • Lomakkeen palautuksen csv-tiedostossa näkyy palauttajan etu- ja sukunimi
 • Uudistettu "Luo uusi" -näkymä
 • Saksan kielen tuki lisätty
sekä bugifixejä ja parannuksia olemassa oleviin ominaisuuksiin.

2.9.2015 Uusia ominaisuuksia ja korjauksia

Uusia ominaisuuksia:

 • Palautelomake Peda.net-palveluille
 • Mahdollisuus lisätä omia kysymyksiä tapahtuman ilmoittautumislomakkeelle
 • Facebookin sivujen ja päivitysten upotus
 • Mahdollisuus merkata yksittäinen ilmoitus luetuksi
 • Poikkeukset julkisuusasetuksissa näkyvät ylläpitäjille myös sivukartassa

Korjauksia:

 • Linkin ja linkin kuvauksen rivitys eri riveille
 • RSS-feedin otsikkojen koon pienennys
 • Korjaus rekisteröitymisen yhteydessä olleeseen ongelmaan, jossa kirjautuminen väliaikaisilla tunnuksilla ei vienytkään suoraan käyttöehtosivuille.
 • Lisäksi erinäisiä korjauksia raportoituihin bugeihin

11.6.2015 Bugikorjauksia

 • Korjattu RSS/ATOM syötteiden toimintaa.
 • Korjattu tietyntyypisten kalenterimerkintöjen aiheuttama virhe, joka esti tapahtumien näkymisen kalenterinäkymässä.
 • Korjattu "lukkokuvakkeen" näkyminen sivuilla joiden julkisuusasetukset peritään ylemmältä tasolta.

9.6.2015 Uusia ominaisuuksia ja korjauksia

Huoltokatkon yhteydessä julkaistiin käyttöön myös uusia ominaisuuksia ja korjauksia.
 • Kalenteritapahtumien ilmoittautumiseen on nyt lisätty "nimi/sähköpostiosoite/lisätietoja"-lomake.
 • Ilmoittautuminen kalenteritapahtumiin ja lomakkeiden täyttö on nyt mahdollista avata kirjautumattomille käyttäjille. Kirjautumattomien käyttäjien on "läpäistävä" reCAPTCHA-testi lähettääkseen tiedot.
 • Kalenteritapahtumien ilmoittautuneiden tiedot ja pelkät sähköpostiosoitteet ovat saatavilla tekstitiedostona toisiin ohjelmiin viemistä varten.
 • Lomakkeen palautukset ovat saatavilla CSV-tiedostona.
 • Editoriin lisätty "Keskitetty"-muotoilu.
Lisäksi paljon pieniä korjauksia mm. tyylitiedostoihin.

13.5.2015 Korjauspäivitys

Peda.net-palvelua on jälleen päivitetty. Tämä päivitys sisälsi seuraavia muutoksia:
 • Palautuskansioihin korjauksia aikarajoituksen toimintaan ja kommenttien liitetiedostoihin.
 • Parannuksia keskustelumoduulin ulkoasuun.
 • Virhetilanteita korjauttu sivulle liittymispyynnöissä.
 • Muutoksia tekijätiedon näyttötapaan. Tätä toiminnallisuutta "hiotaan" lisää tulevissa päivityksissä, koska eri komponenteissa tarpeet ovat hiukan erilaisia.
 • Pieniä ulkoasukorjauksia.
 • Pieniä koodivirheiden korjauksia.
 • Päivityksiä kielikäännöksiin.

23.4.2015 "Taustatallennus", uusi etusivun kuntalista ja bugikorjauksia

Peda.net palvelua on jälleen päivitetty. Suurin uusi ominaisuus on "taustatallennus", eli ominaisuus jonka tarkoituksena on yrittää turvata käyttäjän syöttämät tiedot poikkeustilanteissa kuten selaimen kaatuessa, nettiyhteyden katketessa ja niin edelleen.

Käyttäjän kirjoittaessa sisältöä tehdään siitä säännöllisesti tallennus käyttäjän selaimen paikalliseen tallennustilaan sekä palvelimelle. Mikäli tapahtuu jotain yllättävää, voidaan tietoja yrittää palauttaa näistä varastoista. Palautus tapahtuu menemällä uudestaan keskeytyneeseen muokkaustilaan, esimerkiksi lomakkeeseen tai uuden blogimerkinnän lisäämiseen, jolloin järjestelmä tallennettua tietoa löytäessään kysyy käyttäjältä halutaanko tiedot palauttaa.

Etusivun kuntalistaa on myös muutettu. Muutoksen pääasiallinen tarkoitus on helpottaa kosketuslaitteiden käyttöä tarjoamalla suurempi "maali" valittaville kohteille.

Lisäksi päivitys sisälsi seuraavia muutoksia:
 • Tekstieditorin "Lisää"-valikon termimuutoksia ja "Punainen teksti"-toiminto painikkeeksi
 • Facebook -kirjautumisrajapinnan päivitys uusimpaan versioon
 • Pieniä korjauksia kielitiedostoihin
 • Useita pikkubugien korjauksia

1.4.2015 Uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia

Peda.net palvelua on jälleen päivitetty ja useiden pienten bugikorjausten lisäksi käyttöön tulivat seuraavat uudet ominaisuudet:

Helpotettu tyylin muokkaus

Oman profiilin ja kaikkien päätason sivujen tyyliä voi nyt personoida ilman CSS-osaamista. Omalla profiilisivulla "Muokkaa tyyliä" löytyy oikealta "Tilaa/Jaa/Luo sivu"-painikkeiden yhteydestä ja päätason sivuilla "Muokkaa -> Asetukset -> Muokkaa CSS-tyyliä".

Käyttäjä voi valita "Teeman värin", josta järjestelmä automaattisesti laskee muutaman käytettävän värisävyn sivulle. Tämän lisäksi otsikon taustalle voi ladata kuvan. Kuva voi olla minkä kokoinen tahansa ja siitä käytetään kaistale keskeltä. Kuvan päälle osuvan tekstin voi valita joko valkoiseksi tai mustaksi.

Samalla sivulla "Lisäasetukset"-otsikon alta löytyy myös paikka, jonne voidaan kirjoittaa suoraan CSS-koodia monimutkaisempien tyylimuokkausten toteuttamiseksi.

Pitkäaikaset ja nimetyt istunnot

Sisäänkirjautumisessa löytyy nyt kohta "Istunnon lisäasetukset", jonka alta voidaan tehdä istunnosta pitkäaikainen. Pitkäaikainen istunto pysyy päällä vaikka selain tai tietokone sammutetaan välillä. Niinpä tällaisen istunnon kanssa pitää olla varovainen, eikä käyttää muissa kuin luotetuissa henkilökohtaisissa laitteissa. Pitkäaikainen istunto voi olla hyvä myös koekäytössä/kotitehtäviä tehdessä, koska kirjautuminen ei katkea pitkääkään tekstiä kirjoittaessa. Tässä tapauksessa pitää kuitenkin muistaa olla huolellinen uloskirjatumisen kanssa esim. koulun koneille.

Istunnolle voi nyt myös antaa itse tunnisteen. Istunnot nimetään automaattisesti käytetyn selaimen ja käyttöjärjestelmän mukaan, mutta tunnisteen voi vapaasti vaihtaa haluamakseen ja itselle kuvaavaksi kuten esim. "Kotikone" tai "Kännykkä".

Uloskirjautumissivu on myös uudistettu hyödyntämään edellisiä tietoja. Nykyinen, muut ja pitkäaikaiset istunnot on nyt erotettu toisistaan ja tunnisteen lisäksi niissä näytettään tietoja koska istunnot on aloitettu ja koska niissä on nähty viimeksi toimintaa.

Valitettavasti päivitys palvelimelle ei mennyt aivan ongelmattomasti ja siitä aiheutui noin 20 minuutin odottamaton käyttökatkos. Pahoittelut tästä.

27.3.2014 Video/Audio-soittimet käyttöön + bugikorjauksia

Tämä päivitys lisäsi video- ja audio-tiedostoille HTML5-toistimet. Eli videot ja äänitiedostot voidaan nyt suoraan katsella/soittaa selaimessa. Video- ja äänitiedostot jaellaan niiden alkuperäisessä tiedostomuodossa toistettavaksi. Johtuen eri laitteiden/ohjelmien tuottamista erilaisista tiedostomuodoista, kaikki tiedostot eivät toistu suoraan kaikilla laitteilla.

Päivitys sisälsi myös seuraavia bugikorjauksia/päivityksiä:
 • Rekisteröitymisessä muutamia erittäin harvoin ilmenneitä ongelmia korjattu.
 • Sähköpostiviestien lähettämisessä käytettävä ohjelmistokomponentti päivitetty uusimpaan versioon.
 • iCal-kalenteridataa käsittelevä ohjelmistokomponentti päivitetty uusimpaan versioon.

18.3.2015 Ominaisuus- ja korjauspäivitys

 • Ryhmämuistion pystyvät nyt tallentamaan kaikki jotka osallistuvat kirjoittamiseen.
 • Muokkaajat näkevät myös luonnokset.
 • Rekisteröitymisessä käytetty sähköpostiosoite merkitään vahvistetuksi vasta kun sillä kirjaudutaan ensimmäisen kerran.
 • Rekisteröityminen ja käyttöehdot "pakotetaan" uudelle tunnukselle.
 • Korjauksia "Sama kuin ****** ja lisäksi erikseen määritellyt käyttäjät" julkisuusasetuksen toimintaan.
 • Kalenterin iCal-tilaus onnistuu nyt myös kalenterista jossa ei vielä ole yhtään tapahtumaa.
 • Informatiivisempi ilmoitus Google-kirjautumiseen, kun lupaa tietojen käyttöön ei anneta.
 • Dikaios Repository -oppimateriaalipalvelun nimenmuutos Edustoreksi.

11.3.2015 Korjauspäivitys

Useita pikkubugeja on taas korjattu.

Google-kirjautumista on muokattu varmatoimisemmaksi Googlen omassa palvelussaan tekemistä muutoksista ilmenneiden satunnaisten häiriöiden yhteydessä.

27.2.2015 Korjauspäivitys

 • Lomakevastausten tarkistuksessa alussa ja lopussa olevat tyhjät merkit suodatetaan pois. Esim. kosketuslaitteiden näppäimistöt usein lisäävät loppuun välilyöntejä, jotka sotkivat sitten automaattitarkistusta.
 • Lomakevastausten tarkistuksessa oikea vastaus voi nyt olla myös "0". Aikaisemmin näytettiin virheellisesti tyhjä vastaus noiden kohdalla, vaikka käyttäjä olisi vastannut aivan oikein.
 • Päivityksiä espanjankieliseen käännökseen.

26.2.2015 Korjauspäivitys

 • Keskusteluviestien järjestys korjattu menemään aina aikajärjestyksen mukaan
 • Lomakkeen yhteenveto-linkin näkyminen ylläpitäjille eri näkymissä
 • Lyhyiden lomakekenttien minimipituus suuremmaksi, jotta iPad näyttää ne oikein
 • Päivitetty espanjankielinen käännös

10.2.2015 Korjauspäivitys

Järjestelmään on tehty korjauspäivitys, jossa on korjattu havaittuja virheitä ja ongelmia:
 • Tyhjään lomakepohjaan vastaaminen antoi virheilmoituksen. Tämä on korjattu.
 • Usean kopion tekeminen samasta kohteesta aiheutti suorituskykyongelmia. Toimintaa on muutettu siten, että jos aikaisempi kopiointi on menossa, uutta kopiota ei voi aloittaa.
 • Linkkilistassa näkyi oletuksena vain kolme linkkiä ja loput näkyivät vasta, jos siirtyi linkkilistan omalle sivulle näpäyttämällä listan otsikkoa. Nyt listassa näkyvät aina kaikki linkit.
 • Linkkilistassa olevia linkkejä ei pystynyt järjestämään. Listan alkuun on nyt lisätty Järjestely-toiminto.
 • Upotuskoodeissa sallitaan nyt iframe-elementin allowfullscreen-attribuutti. Tämä mahdollistaa esimerkiksi upotettujen Youtube-videoiden näyttämisen koko näytöllä.
 • Julkisuus-sivulla korostetaan nyt toimintoa "Sivulle liittymisen asetukset", koska palvelun käyttäjillä oli ongelmia löytää tämä toiminto.
 • Pyöreäkulmaisten painikkeiden ja kehysten ulkonäköä on korjattu Google Chrome ja Apple Safari -selaimilla.
 • Avattavien lisäasetuksien käytettävyyttä on parannettu lisäämällä sininen "(...)"-merkintä, jos valintoja ei ole avattu.
Kiitos kaikille ongelmista raportoineille. Jos havaitsette ongelmia, niin ottakaa yhteyttä info@peda.net.

3.2.2015 Bugikorjauksia

Seuraavat bugikorjaukset ja "pikkuviilaukset" julkaistu käyttöön:
 • Kuvagallerian katselunäkymän latautumisongelma korjattu.
 • "_"-merkillä alkaneiden tiedostojen siirron ongelma editorin kautta korjattu.
 • Parannettu editorin kautta tapahtuvan tiedostosiirron virheilmoituksia.
 • Lisätty iframe-upotetuille palveluille mahdollisuus pyytää fullscreen-näkymää.
 • Korjattu tehtävämoduulin tehtävänanon näkyvyys myös anonyymeille käyttäjille.

30.1.2015 Kokeellinen Sketchboard.io piirtoalusta käyttöön

Dokumenttityyppeihin on lisätty kokeellinen "Sketchboard.io piirtoalusta". Sketchboard.io on ulkoinen kotimaisen palveluntarjoajan tuottama palvelu, joka toteuttaa jaetun ja suoraan selaimella käytettävän piirtoalustan.

Peda.net dokumenttityyppi luo automaattisesti avoimen Sketchboard.io piirtoalustan ja luo käyttäjille näkyvän painikkeen piirtoalustan avaamiseksi. Sketchboard.io palvelun puolella löytyy myös painike Peda.netin palveluun palaamiseksi.

Tämä dokumenttityyppi on vielä kokeellinen, jossa testataan oppimisympäristön ja Sketchboard.io:n yhteistoimintaa ja tarvittavaa rajapintaa. Joten kaikki käyttö tapahtuu omalla vastuulla. Tiedot voivat hävitä, eikä Peda.net tarjoa käyttötukea itse Sketchboard.io palvelun käyttöön.

Toiminnallisuutta on tarkoitus jatkokehitellä saadun palautteen mukaan, joten kokeilkaa ja kommentoikaa vapaasti.

Tietoa Sketchboard.io -palvelusta:
http://sketchboard.io/

28.1.2015 Peda.net palvelua päivitetty

Useita pikkubugeja on taas korjattu ja näkyvinä muutoksina mm. seuraavaa:
 • Lisätty suoraan osoitteella tapahtuva upotus palveluille Thinglink, Instagram, Vimeo.
 • Kalenteriin lisätty iCal-syötteen osoite helpommin saataville.
 • Editori päivitetty uudempaan versioon.
 • Editorin taulukkoihin lisätty muutamia uusia ominaisuuksia.

9.12.2014 Linkin lisäysmahdollisuus kuviin, muutos Opinaika-kirjautumiseen ja bugikorjauksia

Useita pikkubugeja on taas korjattu uusimmalla päivityksellä. Lisäksi käyttäjille näkyvinä ominaisuuksina on muuttunut seuraavaa:

Kuviin on mahdollista lisätä linkki haluttuun osoitteeseen. Editoria käyttävissä paikoissa linkin voi lisätä editorin linkkityökalulla ja muissa kuvissa kuvan asetusten kautta.

Opinaika-kirjautumismoduulin toimintaa on muutettu Alfasoftin toiveesta siten, että moduulin kautta pystyvät oppilaina kirjautumaan ainoastaan sellaiset käyttäjät, jotka on erikseen henkilökohtaisesti määritelty sivun lukijoiksi tai osallistujiksi. "Kaikki internet-käyttäjät"- ja "Kaikki kirjautuneet Peda.net-käyttäjät"-valinnat eivät siis kirjautumista enää mahdollista.

4.12.2014 Google haku julkiseen sisältöön, ulkoasuviilauksia sekä useita bugikorjauksia

Järjestelmää on jälleen päivitetty. Suurin osa muutoksista on erilaisia pikkubugien korjauksia ja yleiseen toimintaan tehtyjä parannuksia.

Ulkonäköön on tehty pieniä "viilauksia" esim. toimintopainikkeisiin.

Kokonaan uutena ominaisuutena on lisätty täysin julkisille sivuille haku, joka hyödyntää Googlen julkista hakua. Haku löytää siis ainoastaan sellaisten sivujen sisältöä, jotka ovat Googlen löydettävissä (julkisuusasetuksissa lukijoina "Kaikki internet-käyttäjät"). Tämä hakuratkaisu on väliaikainen ja tullaan korvaamaan Peda.netin omalla sisäisellä hakukoneella myöhemmin. Omaan hakukoneeseen siirtyminen tulee mahdollistamaan myös suljettujen sisältöjen hakemisen.

14.11.2014 Uusia asetuksia lomakkeeseen

Lomakkeeseen on nyt lisätty tentti/koekäytössä tärkeitä ominaisuuksia. Uudet ylläpitäjän säädettävissä olevat asetukset ovat seuraavat:
 • Salli omien palautusten muokkaus
 • Salli omien palautusten poisto
 • Näytä tulos osallistujalle
Hiukan myöhemmin on tulossa myös asetus "Lomake on suljettu", joka tulee mahdollistamaan tentin/kokeen sulkemisen (uusia palautuksia ei enää vastaanoteta) ja tulosten/kommentoinnin julkaisun palautuksiin. Toistaiseksi ylläpitäjä voi sulkea lomakkeen tallentamalla sen luonnoksena.

7.11.2014 Muutos Opinaika-kirjautumiseen ja pieniä bugikorjauksia

Opinaika-kirjautumismoduulia on nyt muutettu siten, että moduulin ylläpitäjä voi korjata Opinaikaan lähetettävät tunnistetiedot oikeiksi myös moduulin ollessa toisenlaisessa polkurakenteessa kuin normaali peda.net/kunta/koulu. Näin Opinaika voi tunnistaa asiakkuudet paremmin. Moduulin toiminta on myös kokonaan estetty henkilökohtaisilla sivuilla, koska sieltä ei saada oikeita tunnistetietoja välitettyä.

Samassa päivityksessä korjattiin myös useita pienempiä bugeja mm. tekstieditorin upotuskoodien käsittelyyn.

5.11.2014 Lisätty linkkilistamoduuli ja bugikorjauksia

Järjestelmän moduuleihin on nyt lisätty linkkilista. Samalla yksittäisten linkki-dokumenttityyppien lisääminen suoraan sivulle on poistettu, koska näitä käytettiin erittäin vähän. Myös linkkien luonti/muokkausnäkymää on yksinkertaistettu. Jo luodut linkit jatkavat toimintaansa, mutta jatkossa linkki-dokumentit ovat käytössä ainoastaan linkkilistassa ja palautuskansiossa.

Poistamisen kuittausnäkymää on myös muutettu. Varmistuskoodia vaaditaan nyt aina kun ollaan poistamassa useampaa kohdetta kerralla. Lisäksi mikäli poistettava kohde on tilattuna poistajan omiin linkkeihin, muistutetaan tästä ja tarjotaan vinkkiä pelkän linkkitilauksen poistoon. Tämä siitä syystä, että muutamia kertoja nimenomaan tilattua linkkiä poistettaessa onkin päädytty virheellisesti poistamaan itse sisältö.

Päivityksessä oli mukana jälleen taas useampia bugikorjauksia eri puolille järjestelmää.

Sivuvaikutuksena päivitys aiheutti pienen ongelman työjonon käsittelyssä, joka näkyi mm. ilmoitusten toimituksen ja kopioiden tekemisen pysähtymisenä. Virhe on nyt korjattu ja työjono purkautunut automaattisesti. Pahoittelut tästä.

8.10.2014 Uusia ominaisuuksia ja paljon pieniä korjauksia

Palvelua on päivitetty jälleen ja tässä tärkeimmät muutokset:
 • Keskustelualue: Lisätty mahdollisuus sallia osallistujien luoda uusia keskustelunavauksia.
 • Käyttäjätunnusta voi nyt muuttaa itsenäisesti. Muutos kuitenkin lukittaa tunnuksen kuukaudeksi (10 minuuttia aikaa korjata mahdolliset kirjoitusvirheet). Sama lukitus koskee jatkossa myös tunnuksen näytettävää nimeä.
 • Dikaios Repository oppimateriaalimoduuli: Uudistettu ulkonäkö, tilaa ja jaa-toiminnallisuudet sekä kommentointimahdollisuus yksittäisiin oppimateriaaleihin.
 • Tiettyjen palveluiden (YouTube, SlideShare, Prezi, GeoGebraTube) automaattinen upotus pelkällä osoitteella.
 • Vaihtoehtoja editorin kautta syötettyjen kuvien kokoon.
 • Tiedostojen sisältödata voidaan vaihtaa ilman että muut tiedot muuttuvat (lyhytosoite jne.).
 • Tiedostojen kommentteihin voidaan liittää uusia liitetiedostoja. Tästä on hyötyä esim. palautuskansiossa opettajan antaessa palautetta liitetiedostoina.
Lisäksi kymmenittäin pieniä korjauksia "pellin alle".

24.9.2014 Lisätty "App ikonit" Androidille, iOS:lle ja Windows 8:lle

Järjestelmään on nyt lisätty Peda.net-ikonit Android, iOS ja Windows 8 järjestelmien työpöytäikoneita varten.

Eli kun kunkin järjestelmän oletusselaimesta tekee kirjanmerkin/tiilen työpöydälle/kotinäytölle, tulee siihen Peda.netin logoikoni, joka sulautuu muiden "Appsien" joukkoon. Valitettavasti Windows ympäristössä näiden tiilien luonti toimii ainoastaan Windows 8 ja Windows RT ympäristöissä. Windows Phonen mikään versio ei ainakaan toistaiseksi tätä tue.

22.9.2014 Bugikorjauksia, parempi virheilmoitussivu ja kokeellinen Office 365-kirjautuminen

Järjestelmään on tehty useita pieniä bugikorjauksia sekä lisätty paremman näköinen ja toivottavasti myös informatiivisempi virheilmoitussivu. Päivityksen yhteydessä tämä uusi virheilmoitussivu sai hetkellisesti hiukan kaivattua enemmän näkyvyyttä, kun palvelimien kielitiedostojen päivitys oli noin minuutin ajan sekaisin.

Tämä päivitys toi mukanaan myös ensimmäisen kokeellisen version Office 365-kirjautumisesta. Tämän toimivuutta kaikissa erilaisissa Office 365 integraatioratkaisuissa ei voida taata ja tarvitsemmekin käyttäjäpalautetta ongelmakohtien löytämiseksi. Kokeilkaa ja antakaa palautetta info@peda.net -osoitteeseen.

12.9.2014 Lisätty RedFox sanakirja ja kielioppi

Uusien komponenttien luonnin kautta voi sivuille lisätä nyt RedFox sanakirja ja kielioppi moduulit. Nämä löytyvät "Oppimateriaalit"-listasta.

Moduulit toteuttavat linkityksen RedFoxin ilmaiseen sanakirjaan ja kielioppiin sekä takaisin Peda.netiin. Moduulien toiminnallisuutta sekä RedFoxin ja Peda.netin palveluiden yhteistoimintaa tullaan jatkossa mahdollisesti kehittämään monipuolisemmaksi saatujen käyttökokemusten mukaan.

Lisätietoja RedFox Languages Oy:stä löytyy heidän sivuiltaan osoitteesta:

www.redfoxlanguages.com

29.8.2014 Korjauspäivitys ja ryhmämuistion uusi ominaisuus

Järjestelmään on tehty seuraavat muutokset:
 • Ryhmämuistioon on lisätty asetus, joka mahdollistaa tekstin muokkauksen sallimisen osallitujille. Osallistujat eivät voi kuitenkaan itse julkaista muutoksiaan.
 • Kuvien ja ikonien resoluutiota on nostettu korkeammaksi. Tavallisilla näytöillä tällä muutoksella ei pitäisi olla isoja näkyviä muutoksia, mutta korkean resoluution näytöillä kaikkien kuvien pitäisi nyt olla tarkempia.
 • Suomenkielisessä käyttöliittymässä on korvattu sana "henkilö" sanalla "käyttäjä".
 • Korjattu: Kirjautumisnäkymän painikkeiden pitäisi nyt olla saman kokoisia.
 • Korjattu ilmoitusten lähettäminen uusista lomakevastauksista.
 • Korjattu lomakevastausten kommenttien näkyminen virheellisesti tilatuissa ilmoituksissa.

7.8.2014 Kalenteritapahtumiin ilmoittautumistoiminnallisuus

Kalenteritapahtumiin on nyt lisätty mahdollisuus kytkeä niihin ilmoittautumistoiminnallisuus.

Ilmoittautumiseen voidaan asettaa alkamis- ja loppumisajankohdat sekä rajoittaa ilmoittautuneiden maksimimäärää. Ylläpitäjä voi myös päättää voivatko ilmoittautuneet itse peruuttaa ilmoittautumisensa.

17.7.2014 Ulkonäön räätälöinti CSS-määritysten avulla kuntasivuille, sivukartta ja korjauksia havaittuihin virheisiin

Järjestelmään on lisätty mahdollisuus muokata päätasojen ulkonäköä aikaisempaa enemmän.

Päätasoilla voi asettaa sivun otsikon lisäksi kaksi valinnaista aliotsikkoa. Yläpalkin tyyli päivittyy automaattisesti valittujen aliotsikoiden perusteella.

Päätasojen CSS-tyylejä saa määritellä kun valinta Muokkaa - Asetukset - Näytä uutena päätasona on päällä. Tyyliä pääsee muokaamaan kohdasta Muokkaa - Asetukset - Muokkaa CSS-tyyliä. CSS-tyyli täytyy itse määritellä aukeavaan tekstilaatikkoon ja annetun tyylin pitää mennä läpi tietoturvatarkastuksesta ennen kuin sen tallennus on mahdollista. Peda.net ei anna neuvoja CSS-tyylien kirjoittamista varten, vaan tyylien kirjoittamiseen käytetty CSS-kieli täytyy opetella muista lähteistä. CSS-tyylejä ei myöskään sallita (ainakaan vielä) OmaTila:n puolella.

Lisäksi sivujen navigointiin on lisätty sivukartta. Kartta voi joissakin tilanteissa aueta hitaasti ja tämä korjataan tulevaisuudessa. Sivukartta sinänsä toimii muuten oikein.

Kirjautumattomilla käyttäjillä näkyy nyt aina lähellä oikeaa yläkulmaa "A..."-painike, jolla käyttöliittymän kielen voi vaihtaa haluamakseen yksittäisen istunnon ajaksi. Jos tällä toiminnolla valittu kieli on jokin muu kuin "Automaattinen", niin samaa kieltä käytetään väliaikaisesti myös kirjautumisen jälkeen. Jos istunnon kieli on "Automaattinen" ja käyttäjän asetuksissa on valittu jokin kieli, vaihdetaan käyttäjän asetusten mukaiseen kieleen sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Lisäksi järjestelmässä on korjattu havaittuja virheitä tai ongelmia:
 • Ruotsinkielinen käyttöliittymä käyttää nyt suomenkielistä käännöstä englanninkielisen käännöksen sijaan, jos jokin käännös puuttuu.
 • Korjattu TinyMCE-editorin toimintaa, kun selainikkuna on hyvin leveä. Tyypillisesti ongelmia ilmeni, jos selainikkuna oli noin 1500 pikseliä leveä tai leveämpi.
 • Käyttöliittymän kielen vaihtaminen on nyt mahdollista myös rekisteröinnin ja tunnuksen aktivoinnin aikana.
 • Käyttöliittymän kielen valintaan on lisätty vaihtoehto "Automaattinen", jolloin paras käyttöliittymän kieli yritetään valita automaattisesti.
 • Aikavyöhykkeen valinnassa näytetään nyt oletuksena vain yleisimmät vaihtoehdot ja vasta lisätoiminnolla näytetään kaikki vaihtoehdot.
 • Korjattu sivun vierityksen ongelmia Windows Phone -puhelimen versiossa 8.0.
 • Selaimissa, jotka eivät pysty näyttämään uusien ilmoitusten yhteydessä lippu-tunnusta, näytetään nyt rikkinäisen merkin sijalla pallon muotoinen merkki.
 • Jaa-sivulta on poistettu "[[" ja "]]" -merkit lyhytosoitteiden yhteydestä. Näitä merkkejä käytetään vain tekstimuotoisten viittausten tekemiseen ja ne häiritsevät muissa tilanteissa.
Jos havaitsette järjestelmään tehtyjen muutoksien aiheuttavan ongelmia, ottakaa yhtettä osoitteeseen info@peda.net.

27.6.2014 Tilaustoiminnon lisääminen, rekisteröinnin helpottaminen ja kielivalintojen lisääminen

Järjestelmään on nyt lisätty tilaustoiminto, jolla voi pyytää automaattisen ilmoituksen uudesta sisällöstä. Tilaus voidaan tehdä mihin tahansa sivuun tai komponenttiin. Henkilöön tehty tilaus ilmoittaa vain uusista profiilimerkinnöistä ja välittömästi profiilin alle luoduista sivuista. Sivuun tehty tilaus ilmoittaa kaikesta sivulle lisätystä materiaalista, kaikkien sivulle lisättyjen moduulien sisälle lisätyistä materiaaleista ja kaikille alisivuille tehdystä uudesta sisällöstä. Vastaavasti esimerkiksi keskustelualueen tilaus ilmoittaa kyseiselle alueelle tulleista uusista viesteistä.

Lisäksi järjestelmään rekisteröityminen on nyt jaettu selkeästi kahteen osaan: alle 15-vuotiaat henkilöt ja 15-vuotta täyttäneet henkilöt. Jako oli olemassa jo aikaisemmin ja kyse on vain saman asian erilaisesta esitystavasta.

Järjestelmään on myös lisätty käyttöliittymä käyttöliittymän kielen vaihtamiseksi ennen kirjautumista tai rekisteröitymistä. Jos käyttöliittymän kieli on vaihdettu säilyy valittu käyttöliittymän kieli myös kirjautumisen jälkeen, mutta muutos ei ole pysyvä. Jos käyttöliittymän kielen muutos halutaan pysyväksi, niin kirjautumisen jälkeen tulee valita Omat tiedot ja asetukset ja Käyttöliittymän asetukset.

Lisäksi järjestelmässä on korjattu havaittuja virheitä.

23.6.2014 Sisällön julkaisu Atom-syötteenä ja korjauksia järjestelmän toimintaan

Järjestelmään on lisätty julkisen sisällön jakaminen/tilaaminen Atom-syötteiden muodossa. Atom-syötteiden käyttö onnistuu yleensä samoissa tilanteissa kuin RSS-syötteidenkin käyttö. Atom-syötteitä saa vain julkisesta materiaalista, koska Atom-syötteiden yhteydessä ei luotettavasti voida kysyä käyttäjätunnusta tai salasanaa.

Kalenteri-moduulissa on korjattu toistuvien tapahtumien laskentaa kesä- ja talviaikojen yhteydessä, sekä kehitetty käytettävyyttä muokkaus-lomakkeella.

Järjestelmässä on myös tehty muutoksia "pellin alla". Näiden muutosten ei pitäisi vaikuttaa järjestelmän normaaliin käyttöön.

9.6.2014 Useita pieniä muutoksia järjestelmään

Havaittujen virheiden korjauksia:
 • Sivulle liittymisen lomakkeessa oli virhe tyyliasetuksissa, joka on korjattu.
 • Sivun salasanan asettamisen lomakkeessa oli virhe tyyliasetuksissa, joka on korjattu.
 • Korjattu RSS-moduulin toimintaa, jos RSS-lähteeksi on asetettu tavallinen HTML-sivu.
 • Korjattu tekstieditorissa yliviivaus ja alleviivaus -toiminnot.
Uusia ominaisuuksia ja muutoksia järjestelmän toiminaan:
 • Jo aikaisemmin julkaistun kirjoituksen voi muuttaa takaisin luonnokseksi, jolloin se häviää sivun lukijoiden, osallistujien ja muokkaajien näkyvistä.
 • Julkisuus ja Yhteydet -näkymissä on nyt oletuksena henkilölistat piilotettuina ja ne saa näkyviin näpäyttämällä pientä nuolta listan alun kohdassa.
 • Lomakesarjassa olevat lomakkeet voi nyt järjestellä haluamaansa järjestykseen. Aikaisemmin lomakkeet olivat aina aakkosjärjestyksessä.
 • Lisätty "Valitse kaikki"-toiminto tiettyihin lomakkeisiin, joissa tyypillisesti joudutaan valitsemaan useita kohteita listasta.
 • Sisällön maksimileveys on rajoitettu arvoon, joka vastaa 90 rivin korkeutta käytössä olevan selaimen oletusfonteilla. Tyypillisesti tämän muutoksen vaikutus näkyy, jos selaimen ikkuna on vähintään 1450 pikseliä leveä.
 • Kuva-tyyppisen komponentin voi nyt asettaa "Näytä vain kuva"-tilaan, jolloin kuvasta ei näytetä sivulle upotettuna otsikkoa, toimintoja tai kommentointimahdollisuutta. Kaikki toiminnot saa edelleen näkyviin näpäyttämällä kuvaa.
Lisäksi on tehty pieniä korjauksia pellin alla:
 • Vanhojen liitetiedostojen muokkaus-näkymässä on nyt mahdollisuus päivittää tiedoston tyyppi. Vaihtoehdot ovat liitetiedosto, joka näkyy vain tekstissä, kuva tai liitetiedosto, joka näytetään esimerkiksi blogimerkinnän lopussa "Liitteet"-väliotsikon jälkeen.
 • Tiettyjen liitetiedostojen toimintaa on parannettu joissakin selaimissa.
 • Dikaios-moduulissa tulee nyt selkeämpi virheilmoitus, jos yhteyttä Dikaios-palveluun ei pystytä muodostamaan.
 • Korjattu tunnusten rekisteröinnissä ollut virhe, joka aiheutti tunnuksen rekisteröinnin epäonnistumisen satunnaisesti (noin 0.1% todennäköisyydellä).
 • Korjattu lomakemoduulissa ollut virhe, joka ilmeni, jos tekstissä oli alaviiva "_" vähintään 100 kertaa peräkkäin.
 • Korjattu lomakemoduulissa ollut virhe, joka esti "+"-merkin käyttämisen oikeassa vastauksessa.
 • Korjattu linkkimoduulissa virheellisen "target"-valinnan käyttö. Nyt virheelliset arvot muutetaan automaattisesti valinnaksi "_blank" (joka saa selaimen avaamaan linkin useinmiten uuteen ikkunaan).

28.3.2014 Uuden editorin käyttöönotto

Palvelun ohjelmisto on päivitetty ja suurimpana muutoksena järjestelmässä on otettu käyttöön uusi WYSIWYG-editori tekstin muokkaamiseen. Uuden editorin pitäisi toimia paremmin erityisesti kosketusnäytöillä.

Lisäksi järjestelmässä on korjattu havaittuja virheitä ja tehty paljon muutoksia "pellin alle".

Jos havaitset järjestelmässä virheitä, ota yhteyttä info@peda.net.

28.2.2014 Uusi ulkonäkö käyttöön

Peda.net-palvelun ohjelmisto on päivitetty ja tässä yhteydessä järjestelmässä on otettu käyttöön uusi, hieman muodikkaampi ulkonäkö. Uudistetun ulkonäön pitäisi toimia entistä paremmin erityisesti pienillä näytöillä esimerkiksi älypuhelimissa. Lisäksi päivityksen yhteydessä on korjattu useita järjestelmässä havaittuja ongelmia tai ongelmallisia ominaisuuksia:
 • Korjattu sivun avaimen syöttämisen jälkeen "peruuta"-linkin toiminta, joka ohjasi tietyissä tilanteissa väärälle sivulle.
 • Korjattu Lomake-työkalun virheellisesti näkyvien toimintojen lista tietyissä tilanteissa.
 • Korjattu Lomake-työkalun muokkausnäkymän virheellinen otsikko.
 • Korjattu Lomakevastauksen muokkausnäkymästä otsikon ja tagien muokkaustoiminnot.
 • Korjattu useissa toiminnoissa virheenkäsittely tilanteessa, jossa pyydettyyn toimintoon ei ole riittäviä toimintoa. Aikaisemmin tuli järjestelmän virhe 500, nyt tulee normaali sivu, joka selittää, että pyydettyä toimintoa ei voitu suorittaa ja sivulla on käytettävissä normaali navigointi.
 • Korjattu uusien kohteiden luontisivulla oleva sivun otsikko, joka oli joissakin tilanteissa väärä.
 • Korjattu Lomake-työkalussa lomakkeen toiminta, jos kirjautuneella käyttäjällä on vain Lukija-tason oikeudet sivulle. Aikaisemmin lomakkeessa näkyi tällöin "Lähetä"-painike. Nyt lomakkeen täyttö on estetty ja Lähetä-painikkeen sijaan lukee teksti "Sinulla ei ole oikeuksia lähettää tätä lomaketta".
 • Korjattu Julkisuus-sivulla korkeamman tason sivujen ylläpitäjien näyttö. Tietyissä tilanteissa tässä listassa näkyi aikaisemman ylemmän tason ylläpitäjän nimi, joka ei kuitenkaan voinut enää todellisuudessa ylläpitää kyseistä sivua. Ongelma oli määriteltyjen oikeuksien näyttämisessä tässä listassa, mutta määritellyt oikeudet toimivat muuten oikein.
 • Korjattu Dikaios-työvälineen Muokkaus-sivu, jossa näkyi virheellisesti "Muokkaa" ja "Poista" -toiminnot.
 • Lisätty sisäänkirjautumissivulle ilmoitus, jos selain ei tallenna keksiä (cookie). Palveluun kirjautuminen ei toimi, jos selain ei tallenna keksiä "session-id".
 • Korjattu palvelun ulkonäön toimintaa Microsoft Internet Explorer 8.0 ja 10.0 -selaimissa. Internet Explorer -selaimen käyttäjien on suositeltavaa päivittää versioon 11.0, koska vanhemmissa selaimissa on tiedossa olevia ongelmia.
 • Korjattu matemaattisten merkintöjen rivittyminen uudelleen, kun selaimen ikkunan kokoa muutetaan. Rivitys ei kuitenkaan toimi Internet Explorer -selaimen versioissa 6.0, 7.0 tai 8.0. Lisäksi Internet Explorer -selaimen versiot 9.0, 10.0 ja 11.0 ovat hitaita piirtämään matemaattiset kaavat uudelleen selaimen ikkunan koon muuttamisen jälkeen. Matemaattiset kaavat ilmestyvät oikein näkyviin näissä selaimissa, kun jaksaa odotella 3–10 sekuntia.
 • Muutettu virheellisten HTML-upotusten toimintaa. Aikaisemmin virheelliset HTML-koodit näytettiin leipätekstinä, nyt virheelliset koodit piilotetaan (ne eivät tee mitään).
 • Korjattu tekstieditorin (TinyMCE) ulkonäköä useissa selaimissa.
 • Korjattu RSS-näytön muokkausnäkymän otsikko.
 • Korjattu palautuskansiossa palautusten lukumäärän laskenta. Palautuskansioon tallennetut kommentit laskettiin virheellisesti mukaan palautusten lukumäärään, joka näytettiin linkin tekstissä.
 • Korjattu tulostukseen käytettävää tyyliä. Nyt kaikilla sivuilla selaimen Tulosta... -toiminnon pitäisi tehdä paljon aikaisempaa siistimmän näköisiä sivuja.
 • Korjattu keskustelualueella keskusteluvastausten otsikoiden näyttäminen ja muokkaus.
 • Korjattu Oppimispäiväkirjan ulkonäköä.
 • Korjattu "5 kommenttia"-linkki vierittämään kohdesivu Kommentit -väliotsikon kohdalle asti.
 • Kommentin lisäämisen sijaan näytetään nyt teksti "Sinulla ei ole tarvitavia oikeuksia kommentin lisäämiseksi", jos sivulle on annettu vain Lukija-tason oikeudet.
 • Korjattu Lomake-työkalun yhteenvetonäkymässä monirivisten tekstikenttien näyttö tilanteessa, jossa lomakkeeseen ei ole vielä tehty yhtään palautusta.
 • Korjattu taulukkojen taittoa tietyissä selaimissa.
 • Korjattu virheellisten RSS-syötteiden näyttämistä. Nyt syötteessä olevat virheet piilotetaan sen sijaan, että virheet näkyisivät leipätekstinä.
 • Muutettu palautuskansion toimintaa niiden käyttäjien osalta, joille on annettu vain Lukija-tason oikeudet. Aikaisemmin tällaisia palautuskansioita ei nähnyt ollenkaan. Nyt palautuskansiot näkyvät, mutta palautuksen jättämistoimintojen sijaan lukee "Et voi lähettää mitään juuri nyt."
 • Linkitä tälle sivulle -linkki on siirretty Jaa-sivulle.
Lisäksi järjestelmään on tehty erittäin paljon muutoksia "pellin alle". Jos törmäät ongelmiin päivityksen jälkeen, ota yhteyttä info@peda.net. Kiitokset vielä kaikille aikaisemmista ongelmista raportoinneille.

31.1.2014 Korjauspäivitys

Järjestelmään on tehty pieni korjauspäivitys. Seuraavat virheet on nyt korjattu:
 • Tekstieditorissa syntyi virhe kopioitaessa tekstiä leikepöydän kautta, jos kopioidussa tekstissä oli mukana pakotettu rivinvaihto. Virheen korjaus saattaa auttaa myös muissa ongelmissa, joissa editori on toiminut väärin kopioitaessa sisältöä leikepöydältä editoriin.
 • Blogimerkinnöissä pystyi järjestelmän kehittelyvaiheessa tekemään videoblogimerkintöjä, jotka eivät enää toimi, koska videomerkinnät tallennettiin kolmannen osapuolen palvelimelle. Tämä palvelin ei ole enää toiminnassa ja ainakin osa sivuista, joilla merkintöjä oli, ei toiminut oikein. Nyt järjestelmä suodattaa vialliset videomerkinnät automaattisesti pois.

15.1.2014 Korjauspäivitys sekä uusia ominaisuuksia

Järjestelmässä on korjattu havaittuja puutteita ja tehty esimerkiksi seuraavat muutokset (tämä lista sisältää myös joitakin aikaisemmin tehtyjä muutoksia, joista ei ollut aikaisemmin kirjoitettu uutta merkintää tähän lokiin):
 • Lomakepalautuksissa on nyt oletuksena päällä kommentoinnin salliminen uusille palautuksille.
 • Korjattu rekisteröinnin lomakkeen toiminta, jos sähköpostiosoite oli kirjoitettu väärin.
 • Osta-painike näkyy nyt myös ilman kirjautumista myytävissä materiaaleissa. Painikkeen painaminen pyytää kirjautumaan sisään toiminnon toteuttamiseksi.
 • Korjattu ja hiottu käyttöliittymän tekstejä
 • Matemaattisissa merkinnöissä on nyt oletustoimintona hiirellä näpäyttäessä suurennus 200% kokoon. Lisäksi matemaattiset merkinnät rivitetään automaattisesti uudelleen ikkunan kokoa muutettaessa. Tämä näkyy kaavojen hetkellisenä katoamisena ja uudelleen näkymisenä ikkunan koon muuttamisen jälkeen; kaavojen katoaminen näkyy erityisesti Windows RT -laitteilla sivuja luettaessa, kun laite käännetään pystyasennosta vaaka-asentoon tai päin vastoin. Ongelma korjautuu itsestään noin 10 sekunnin odottelun jälkeen. Viive liittyy Internet Explorer -selaimen toimintaan.
 • Joidenkin työkalujen asetuksien tallennus ei toiminut kunnolla ohjelmistossa olleen vian takia. Nämä ongelmat on nyt korjattu.
 • Tekstieditorin toimintaa Microsoft Internet Explorer -selaimella on yritetty korjata. Jos ongelmia vielä ilmenee, ota yhteyttä info@peda.net
 • Sivun julkisuus-toiminnolla on nyt mahdollista sallia sivulle liittyminen. Sivulle liittyminen tarkoittaa käytännössä esimerkiksi oppilaan itse liittymistä kurssin osallistujaksi. Liittyminen voidaan hyväksyä automaattisesti opettajan antaman salasanan avulla tai opettaja voi käydä käsin tarkistamassa listan henkilöistä, jotka ovat pyytäneet sivulle liittymistä. Sivu, jolle liittyminen on mahdollista, näkyy aina navigoinnissa, vaikka sivu muuten ei olisi julkinen. Sivulle pyrittäessä näytetään liittymislomake, jos sivun sisältö ei ole saatavilla sen hetkiselle käyttäjälle.
 • Lisätty "Tilaa"-toiminto: tällä hetkellä toteutettuna on vain tilaus omiin linkkeihin. Laajempi tilaus-toiminto toteutetaan myöhemmin.
 • Järjestelmään voi nyt kirjautua käyttämällä käyttäjätunnuksen sijaan aikaisemmin vahvistettua sähköpostiosoitetta.
 • Joissakin työvälineissä kuvaustekstin pyyhkiminen tyhjäksi ei onnistunut Muokkaa-toiminolla. Tämä vika on nyt korjattu.
 • HTML, XHTML, XML, SVG ja SVGZ -tiedostojen jakelu järjestelmän kautta siinä muodossa, että selain näyttää se suoraan on estetty tietoturvan vuoksi. Tiedostojen tallentaminen ja lataaminen omalle tietokoneelle on edelleen mahdollista.
 • Parannettu sivujen vasteaikaa Windows RT -laitteilla.
 • Korjattu palautuskansioon tallennettujen tiedostojen käyttöoikeuksien laskentaa. Käytännössä oppilaat eivät saa muokata tallennettuja palautuksia niin paljon kuin aikaisemmin.
 • Lisätty Mikrolinna-moduuli
 • Korjattu vedä ja raahaa -käyttöliittymä sivujen järjestelynäkymässä.
 • Lisätty Kalenteri-moduuli ja kalenterien jakaminen icalendar-muodossa.
 • Lisätty Jaa-toiminto (jakaminen QR-koodilla sekä jakaminen muihin järjestelmiin.
 • Korjattu "tallenna luonnos"-toiminto. Aikaisemmin luonnokset näkyivät virheen seurauksena myös sivun osallistujille ja lukijoille. Nyt luonnokset näkyvät vain luonnoksen tekijälle ja sivun ylläpitäjille.
 • Lomake-työkalu näyttää nyt aina "Palautukset"-toiminnon jo sivulla.
Lisäksi järjestelmässä on tehty paljon muutoksia "pellin alla", joiden ei pitäisi vaikuttaa normaalissa käytössä.

18.10.2013 Korjauspäivitys ja kommentoinnin käyttöönotto laajemmin

Järjestelmän ohjelmisto on päivitetty ja nyt asioiden kommentointi on mahdollista laajemmin kuin aikaisemmin.

Lisäksi järjestelmässä on tapahtunut "pellin alla" erittäin paljon muutoksia. Näiden muutosten ei pitäisi vaikuttaa järjestelmän toimintaan merkittävästi, muuten kuin korjaten aikaisemmin havaittuja ongelmia.

Kiitokset vielä kaikille ongelmista raportoinneille.

7.8.2013 Korjauspäivitys

Edellisessä päivityksessä syntyneitä suorituskykyongelmia on nyt korjattu:
 • Ryhmämuistio (Etherpad) -työvälineen Muokkaus-näkymän Tallenna-painike toimii taas normaalisti.
 • Kopiointi-toiminto ei ole enää niin hidas.

6.8.2013 Laaja päivitys (mm. uusi käyttöliittymä, paljon muutoksia pellin alla)

Merkittävimmät muutokset:
 • Lisätty Tehtävä-moduuli
 • Lisätty Palautuskansio
 • Lisätty Ryhmäpalautuskansio
 • Lisätty Linkki-dokumentti
 • Yhdistetty Muokkaus- ja Asetukset -näkymät
 • Muutettu palvelun laajuinen navigointi (yläreuna)
 • Muutettu nykyisen sijainnin esitysmuotoa ja yläpalkkia yleisesti
 • Muutettu kopiointi-toiminnon toteutusta (erityisesti kopioidun sisällön julksuus on oletuksena tiukempi)
 • Korjattu vanhentuneen istunnon jatkaminen uudelleenkirjautumisen jälkeen
 • Tietoturvaratkaisujen tiukennuksia (erityisesti estetty ns. "Session fixation attack" ja "Login CSRF attack"). "Login CSRF attack"-suojauksen lisääminen voi estää järjestelmään kirjautumisen, jos käytetty selain ei lähetä ns. "Referer"-HTTP-otsaketta. Jos kirjautumisessa on ongelmia tämän päivityksen jälkeen, ota yhteyttä info@peda.net.

22.5.2013 Korjauspäivitys, uusi etusivu

Muutokset:
 • Kopiointi-toiminnon virheitä on korjattu
 • Julkisuus-sivulla henkilöiden lisääminen ei toiminut Microsoft Internet Explorer 8.0 -selaimella. Tämä vika on korjattu.
 • Istunnon jatkaminen käytettäessä kolmannen osapuolen varmennuspalvelua (esim. Google tai Facebook) on nyt korjattu. Virhe aiheutti sen, että istunnon jatkaminen epäonnistui ja kirjautumisen jälkeen siirryttiin aina omaan profiiliin.
 • Vanhentuneella istunnolla julkiselle sivulle siirtyminen on nyt sallittua. Aikaisemmin järjestelmä vaati kirjautumaan aina uudelleen sisään, jos istunto oli vanhentunut.
 • Sivun avaimella suojattujen sivujen toimintaa on korjattu: sivu näkyy nyt navigoinnissa lukko-ikonin kanssa
 • Profiilisivulla olevissa merkinnöissä näkyi kirjautuneille käyttäjille virheellisesti kommenttin lisäämisen lomake, vaikka merkintä olisi jaettu vain "Lukija"-oikeuksilla. Tämä vika on korjattu.
 • Uuden palvelun etusivu on päivitetty. Tulevaisuudessa tämä tulee korvaamaan koko Peda.netin etusivun.

10.4.2013 Korjauspäivitys

Järjestelmässä havaittuja virheitä on nyt korjattu:
 • Dikaios Repositry -moduuli ei toiminut oikein, jos moduuliin oli lisätty sisältöä ja painettiin oikeasta yläkulmasta "piilota toiminnot". Tämä on nyt korjattu.
 • Uuden tekstimoduulin luonnissa sivun otsikko oli väärin. Tämä on nyt korjattu.
 • Editorissa "punainen teksti" -tyylin toiminta on korjattu.

9.4.2013 Uusien ominaisuuksien käyttöönotto

Järjestelmä on päivitetty ja seuraavat ominaisuudet on nyt otettu käyttöön:
 • Itserekisteröinti (avataan virallisesti Interaktiivinen tekniikkaa koulutuksessa -konferenssissa 10.4. - 12.4.2013)
 • Sisällön julkaisu avoimeen internetiin
 • Sisäänkirjautuminen Windows Live ID -tunnuksilla (Windows Live ID -tunnus pitää ensin käydä yhdistämässä omaan peda.net-tunnukseen oman profiilin toiminnossa "Omat tiedot ja asetukset")
 • Ryhmämuistion (etherpad) lisääminen
 • Dikaios Repository -moduulin lisääminen
 • HTML-editorin (TinyMCE) korjauksia
 • Sisällön kopiointitoiminnon lisääminen
 • Sisällön lisenssin määritelyn salliminen
 • Käyttöehtojen hyväksyminen
Lisäksi järjestelmässä on tehty muutoksia "pellin alla" ja yleisiä virheiden korjauksia (mm. tiettyjen virhetilanteiden käsittelyä on parannettu ja käyttöliittymän termejä on hiottu paremmiksi).