Oppimisen tuki/Erityisopetus

Oppimisen tuki Aseman koululla

Erityisopetus

Lukuvuonna 2018-19 olen erityis/resurssiopettajana läsnä joka päivä Aseman koululla. Keskiviikkona annan erityisopetusta 3.-6.-luokan oppilaille. Viikon muina päivinä toimin samanaikaisopettajana ja annan erityisopetusta puolestaan pääasiassa esikoulussa ja alkuopetuksen luokilla.

Puheopetus

Puheopetusta annan erilaisiin äännevirheisiin (esim. r, s, l) alkuopetuksessa.
Puheoppilaat saavat puhevihkot, joihin merkitsen kotiläksyksi antamani harjoituksen. Kotiläksyä tulisi harjoitella säännöllisesti n. 5-10 min/päivä. Testaan puheopetuksen tarpeen syysukukauden alussa 1. luokan oppilailta.

Vinkit oppimispeleihin

  • Ekapeli: Lukemisen tai lukusujuvuuden harjoitteluun."Ekapeli on tietokoneella pelattava oppimispeli, joka harjoittaa lukutaidon perusteita. Ekapeliä voi käyttää joko rekisteröitynä käyttäjänä, tai ilman rekisteröitymistä. Rekisteröitynä käyttäjänä pelaajien tiedot ja pelitilanteet ovat käytössäsi aina kirjautuessasi Ekapeliin." https://ekapeli.lukimat.fi/
  • Vektor: Vektor-harjoitusohjelma on tabletille ladattava peli, joka on tarkoitettu lapsille matematiikan perusteiden oppimiseen. "Se sisältää myös harjoittelua niissä kognitiivisissa taidoissa, jotka ovat tärkeitä matematiikan oppimiselle. Vektor on suunniteltu tieteellisen tutkimuksen pohjalta, millainen harjoittelu on tehokasta varhaisessa matematiikan oppimisessa. Pelin ovat kehittäneet alan johtavat tutkijat yhteistyössä kokeneiden pelinkehittäjien kanssa. Vektor on 6–8 -vuotiaille lapsille suunniteltu leikkimielinen ja kiehtova tablet-käyttöinen opetusohjelma, mutta se sopii myös vanhemmille lapsille, joilla on vaikeuksia matematiikan oppimisessa." http://cognitionmatters.org/fi/Minut tavoittaa wilman kautta tai numerosta 044-5500873.

Ystävällisin terveisin Annika Valve