Päivärinnan lapsikuoro

Päivärinnan lapsikuoro

tallinna.jpg laululava.jpg vihkiaiset.jpg

Päivärinnan lapsikuoro

Päivärinnan lapsikuoro juhli 30-vuotista kuorotoimintaansa laulaen ja yhdessä iloiten. Keväinen juhlakonsertti pidettiin 27.4.2014 Ylivieskatalo Akustiikassa. Päivärinnan koulun lapsikuoro on tullut aikuiseen ikään. Painotettu musiikinopetus alkoi koululla vuonna 1984. Tämä mahdollisti myös kuorotoiminnan aloittamisen. Kuororyhmiä on kaksi: A- ja B-kuoro.

sanna ja kuoro.jpg kaisa ja kuoro.jpg nayttely.jpg
Lapsikuoroa on johtanut syksystä 2011 lähtien kuorotoiminnasta innostunut luokanopettaja Sanna Hilonen. Opettaja Saija Pesola on toiminut ammattitaitoisena kuoron säestäjänä jo vuosia.
Kuoroa on johtanut sen perustamisesta saakka opettaja Kaisa Haapakoski 27 vuoden ajan, aina kevääseen 2011 asti.Hän on tehnyt pitkän ja kunnioitettavan uran lasten musiikkikasvatustyössä. Kuorotoiminnassa on luotu vuosittainen perinne joulu- ja kevätkonserteille sekä koululaiskonserteille.

B-kuoro koostuu 3-4-luokkien oppilaista. Luonnollista ja tervettä laulutapaa pyritään kehittämään äänenmuodostusharjoitusten avulla. Lauletaan pääsääntöisesti yksiäänisiä lauluja sekä kaanoneita, joiden avulla luodaan valmiuksia äänissä laulamiseen. Laulamisessa kiinnitetään huomiota sävelpuhtauteen ja musikaaliseen esitystapaan. Esiinnytään koulun tilaisuuksissa ja kuoron konserteissa.

A-kuorossa laulaa 5-6-luokkien oppilaita.Kuoro muodostuu oppilaista, jotka ovat valinneet taideaineekseen painotetun musiikin. Luonnollista ja tervettä laulutapaa pyritään edelleen kehittämään. Tehdään rentoutus- ja hengitysharjoituksia sekä monipuolisia äänenkäyttöharjoituksia. Lauletaan enimmäkseen kaksi- ja kolmiäänisiä lauluja.

Päivärinnan lapsikuorolta on ilmestynyt monia äänitteitä, joista merkittävimmät ovat olleet vuonna 1991 ilmestynyt Syksystä suveen- ja 1997 Tuikkikaa, oi joulun tähtöset-äänitteet yhdessä Ylivieskan nuorisokuoron kanssa.

Lapsikuoro on tehnyt kansainvälistä yhteistyötä Virolaisen ystävyyskuoron, Viimsin keskikoulun lapsikuoron kanssa. Kuoro on osallistunut Tallinnan laulujuhlille v.1993 alkaen yhteensä seitsemän kertaa. Matkat ovat tuoneet paljon positiivisia asioita kuorolaisten elämään: mukavia muistoja, ikimuistoisia elämyksiä suuresta laulujuhlatapahtumasta ja musiikin yhdistävästä voimasta. Myös Viimsin lapsikuoro on tehnyt lukuisia konserttivierailuja Ylivieskaan Päivärinnan koululle. Päivärinnan lapsikuoro on osallistunut moniin hyväntekeväisyyskonsertteihin ja pitänyt konsertteja naapurikunnissa. Oman seutukuntamme suurimpana lapsikuorona on osallistuttu alueellisiin Jokimusiikki-tapahtumiiin, Ylivieskan seutukunnan- sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun lastenlaulujuhlille.
Ylivieskan kaupungin Sivistyskeskus on myöntänyt Päivärinnan koululle Kulttuuriteko-tunnustuspalkinnon kuoron 20-vuotiskonsertissa.
Kuorotoiminnan tueksi perustettiin v. 1989 kannatusyhdistys. Yhdistyksen panosta on tarvittu monenlaiseen kuoron toimintaan.