KOTI-PAJAVIIKKO 18

KOTI-PAJAVIIKKO 18 (27-30.4.2020)

KOTI-teemainen pajaviikko 

Viikko 18 (27-30.4.2020)

Koulussa vietetään erilaisesta keväästä huolimatta pajaviikkoa, mutta teema ja toteutus ovat muutettu kotona toteutettaviksi. Koti-teeman alle on nyt koottu monipuolinen valikoima kaikista oppiaineista tehtäviä, joita voi kotona yksin tai yhdessä muiden perheenjäsenten kanssa toteuttaa. Mahdollista on myös tehdä tehtäviä ryhmässä etäyhteydellä kavereiden kanssa. Tehtävät palautetaan pedanetin KOTI-PAJAVIIKKO 18-kansioon, jossa on ryhmittäin jaoteltu palautusalueita erilaisille tuotoksille: 

 Ryhmät:

Tutkimukset

Kirjoitelmat

Videot

Kädentaidot

Musiikki

Projektit

Omat pajat

Kotitaide

Talent

Raportit ja haastattelut

 Toimi näin: 

-Tutustu alla olevaan pajatarjontaan ja valitse mieleisesi paja ja toteuta se.

-Palauta tuotos siihen palautuskansioon, mihin ryhmään paja kuuluu

Huom! Palaukset on jaettu kahteen kansioon:1) vain opettajille näkyvät 2) kaikille oppilaille näkyvät

-Kerro palautuksessasi pajan numero/nimi, minkälainen tuotoksesta tuli (kuva jos mahdollista), mitä tarvikkeita käytit, mitä opit, miten onnistuit ja muut mielestäsi tärkeät asiat pajasta ja sen toteutuksesta. 

Oma opettaja antaa tarkemmat ohjeet kuinka monta pajatehtävää sinun tulee tehdä. 

Tuotoksia voidaan jakaa myös koulun facebook-sivulla, jos julkaisuun on kotoa lupa. 

 
PAJAT RYHMITTÄIN:

 

Tutkimukset

1. Paja: Tutkimus kodin kutsumattomista vieraista

Tehtävä:Tutki kodin nurkkia, viemäriä ja kaappeja. Tee tutkimus, mitä ötököitä (tai jopa jysijöitä) löydät? Selvitä, mitä teillä asuvat ötökät syövät ja miksi ne asuvat löytämässäsi paikassa. Selvitä myös, miten kutsumattomista vieraista pääsee eroon. Kirjaa tiedot pedanettiin!

 

2. Paja: Hassuja naamoja ja ilmeitä kodin tavaroista -tutkimus
Rakenna kasvot. Voit käyttää kaikenlaisista esineitä, joita kotoasi löytyy. Etsi erilaisia pieniä esineitä lelulaatikosta, keittiöstä, koulutarvikkeista ja muualta, mistä vanhemmat antavat sinulle luvan. Naru, lanka tai paperisuikale sopii hyvin kasvojen ääriviivaksi. Mitä osia kasvoissa on? Kokoa kasvot esim. pöydälle tai lattialle. Mieti erilaisia ilmeitä, missä asennossa suu ja silmät ovat eri ilmeissä? Voit kokeilla vaihtelemalla esineiden asentoa. Keksi hahmollesi nimi ja valokuvaa se. Palauta lopuksi tavarat paikoilleen.Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset.

 

3. Paja: Muurahaispesätutkimus

Tehtävä:Löytyykö kotisi läheltä muurahaiskeko? Tutki minkälaisessa paikassa keko on, tarkkaile ilmansuuntia, mittaa keon koko, tarkkaile muurahaisten työtä. Voit piirtää, videoida ja kirjoittaa aiheesta. Hae tietoa netistä tai kirjoista hakusanalla kekomuurahainen. Kekomuurahainen. Raportoi tutkimuksesi pedanettiin kohtaan Tutkimukset.

4. Paja: Erilaisia pesiä

Tehtävä:Tutki mitä erilaisia pesiä kotisi ympäristöstä löytyy. Tutustu myös sääksikameraan https://www.saaksilive.fi/

Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset.

5. Paja: Sammakkolammella - tutkimus. 

Tehtävä:Jos lähelläsi on lampi tai oja, jossa näet sammakonkutua, voit ottaa kuvia ja raportoida kehitystä. Etsi myös tietoa netistä ja tee aiheesta tutkimus. Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset. Hae tietoa kirjoista ja netistä Sammakkotietoutta Lasten Areenassa sammakoista

 

6.Paja: Kodin sähkölaitteet

Tehtävä: Tutki ja ota selvää, mitä sähkölaitteita kodistasi löytyy? Tarkista, ovatko laitteet kunnossa ja turvallisia. Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset.

 

7. Paja: Koti matematiikan silmin

Tehtävä: Koti on täynnä matematiikkaa. Tee tutkimus ja raportoi pedanettiin:

Luinka monta ikkunanruutua kotonasi on? Kuinka monta varvasta kotonasi on? Kuinka monta porrasta kotonasi on? Kuinka monta kaappia kotonasi on? Kuinka monta kattilaa kotonasi on? Voit keksiä tehtäviä myös itse! Lopuksi valitse joku luku välillä 5-10 ja etsi kotoasi mahdollisimman monta valitsemaasi lukua vastaavaa asiaa. Esim: 8 kukkaa, 8 peittoa, 8 appelsiinia. Keksi oma laskusi liittyen kotiin. Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset.

 

8. Paja: Kotoisia juttuja/Kodin sisustaminen

Tehtävä: Tee tutkimus omasta kodistasi. Kiertele kotonasi ja kirjaa ylös, mitkä asiat tekevät kodistasi kotoisan ja mitkä asiat eivät. Mikä tekee kodistasi kodin? Mitä haluaisit lisätä tai poistaa kodin sisustuksesta? Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset.

9. Paja: Tutki lintuja

Tehtävä: Seuraa kotipihasi lintuja rauhassa. Kuuntele niiden ääniä. Kirjaa ylös mitä lintuja näet ja miten ne käyttäytyvät, mitä syövät tms. Raportoi tutkimuksesi tulokset pedanettiin kohtaan tutkimukset.

 

  Kirjoitelmat

 

10. Paja: Kirje vanhemmille. 

Kirjoita kirje isällesi tai äidillesi ja kerro, mistä kaikesta olet heille kiitollinen. Olisi mukavaa, että kirjoittaisit molemmille ihan oman, henkilökohtaisen kirjeen. Kirje on aina aivan henkilökohtainen, joten ota vain kuoresta kuva ja palauta se peda.net kansioon kohtaan “Kirjoitelmat”. Tuunaa kuori halutessasi oikein hienoksi!

 

11. Paja: Tarina

Tehtävä: Kirjoita jokin tarina, joka alkaa kotoasi. Kuvaile ensin, miltä kotisi näyttää ja miltä huoneesi näyttää. Kerro mitä ääniä siellä kuuluu ja miltä kotisi tuntuu. Voi myös kertoa perheestäsi ja harrastuksistasi. Voit kertoa tästä oudosta nykytilanteesta, kun koulua käydään etänä ja maailmassa riehuu uusi virus. Tarina voi olla esimerkiksi fantasia-tyyppinen tarina, jossa seikkailu alkaa jostain avattavasta esineestä, joka tuo jonkun hahmon nykyaikaan tai sitten esine avaa portaalin johonkin uuteen maailmaan! Piirrä tarinaasi vähintään kansikuva tai useampia kuvia. Palauta tuotoksesi pedanettiin kohtaan kirjoitelmat.

 

12. Paja: Kotiaiheiset sanat

Tehtävä: Keksi mahdollisimman paljon koti-aiheisia sanoja ja yhdyssanoja. Voit keksiä sanoja sekä suomeksi että englanniksi! Palauta tuotoksesi kohtaan kirjoitelmat.

 

13. Paja: Muuttaminen
Tehtävä: Oletko joskus muuttanut? Mitä vinkkejä antaisit muuttavalle? Tee kirjoitelma muuttamisesta. Palauta tuotoksesi pedanettiin kohtaan kirjoitelmat.

 

14. Paja: Runo

Tehtävä: Kirjoita ylistysruno omalle kodille.Palauta tuotoksesi pedanettiin kohtaan kirjoitelmat.

 

15. Paja: Mielipidekirjoitus

Tehtävä: Mitä ajatuksia tämä kevät on sinussa herättänyt? Kirjoita mielipidekirjoitus aiheesta: Etäkoulu.Palauta tuotoksesi pedanettiin kohtaan kirjoitelmat.

 

16. Paja: Elämää eläinten silmin

Tehtävä: Pohdi minkälainen päiväsi olisi, jos saisit olla yhden päivän eläimenä. Voit valita esimerkiksi oman lemmikkisi tai metsässä asuvan ketun. Miten päiväsi kuluisi? Mitä kaikkea näkisit? Mitä tekisit ensimmäisenä? Palauta tuotoksesi pedanettiin kohtaan kirjoitelmat.

 

 Videot

 

17. Paja: Kotivideo

Tehtävä: Katso ensin tämä video https://areena.yle.fi/1-2162564

Sitten kuvaa vapaavalintainen video, jonka aihe on koti. Palauta video pedanettiin videot-palautusalustalle. Video voi olla esimerkiksi kotiesittely, hauska kotivideo..
  Kädentaidot

 

18. Paja: Vanhasta uutta

Tehtävä: Korjaa/entisöi jokin kotona rikki mennyt/kulunut esine (esimerkiksi vaate, tyyny, tuoli, linnunpönttö) Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

19. Paja: Sukkapupu parittomaksi jääneestä sukasta

Tehtävä: Tarkoituksena on käyttää hyödyksi pariton sukka ja tehdä (itse tai aikuisen kanssa) siitä ihan uusi esine. 

Hyvä ohje löytyy täältä. Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

20. Paja: parittomasta hanskasta/sormikkaasta käsinukke

Tehtävä: Valmista oman taitotason mukaisilla tekniikoilla parittomaksi jääneestä lapasesta/sormikkaasta/hanskasta käsinukke. Voi ommella siihen nappeja, lankaa, liimata juttuja, koristella kangastusseilla.Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

21. Paja: Pelasta pörriäinen! Rakenna maja hyönteisille

Tehtävä: Katso video Pörriäiset pulassa https://areena.yle.fi/1-50454405 Rakenna sitten maja/koti/hyönteishotelli pörriäisille ja muille hyönteisille. Voit käyttää monenlaisia tekniikoita: kiinnitä osat narusidoksilla / puno pajusta / rakenna laudasta / kokoa kankaista. Maja olla puussa tai maassa. Maja voi olla väliaikainen tai pidempi-ikäinen.
Tutustu sivustoon:  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/viisi-tapaa-pelastaa-porriainen-valitse-omasi-ja-merkkaa-tekosi
Rakenna siis hyönteishotelli omaan kotipihaasi näillä ohjeilla: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/01/ryhdy-hotellinpitajaksi-nain-rakennat-hyonteishotellin-kotipihaan 
Majan voi toteuttaa myös ryhmätyönä. Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.


22. Paja: Rakenna maja itsellesi

Tehtävä: Rakenna itsellesi mahdollisimman mukava maja sisälle tai ulos. Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

23. Paja: Äitienpäivälahja

Tehtävä: Ideoi kotona olevista materiaaleista lahja tai kortti. Lahjasi voi olla myös lahjakortti tai hellittelypaketti. Mitä ikinä keksitkin. Pääasia, että äiti ilahtuu. Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

24. Paja: Vanha vaate matonkuteeksi.

Tehtävä: leikkaa vanha vaate tai revi vanha lakana matonkuteeksi. Ota kuva alkuperäisestä vaatteesta ja valmiista kuderullasta. Tuo rulla myöhemmin kouluun. Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

25. Paja: Tee linnunpönttö
Tehtävä:Rakenna linnunpönttö näillä ohjeilla: OHJE
Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

 

26. Paja: Tee itsellesi kirjanmerkki

Tehtävä: Tee oma kirjanmerkki esimerkiksi neulomalla, sormivirkkaamalla, pahvista leikkaamalla tai vaikkapa wc-paperirullaa hyödyntämällä. Palauta kuva tuotoksestasi pedanettiin kohtaan kädentaidot.

27. Paja: Hassut vappuhatut

Tehtävä: Askartele jokaiselle perheenjäsenellesi valitsemallasi tyylillä hassu vappuhattu.

 

Musiikki 

 

28. Paja:Musiikkia keittiövälineillä

Tehtävä: Katso video ja soita mukana https://www.youtube.com/watch?v=eePxXKTQ6wc Kerro pajastasi pedanetissä kohdassa musiikki.

 

29. Paja: Linnunlaulukaraoke

Tehtävä: Katso youtubesta linnunlaulukaraokevideota ja laula mukana. Kerro pajastasi pedanetissä kohdassa musiikki.

 

30. Paja: Sanat uusiksi

Tehtävä: Sanoita uudelleen joku tuttu laulu, joka liittyy etäkouluun. Kerro pajastasi pedanetissä kohdassa musiikki.

 

31. Paja: Oma musiikkiesitys

Tehtävä: Esitä, joku laulu tai musiikkikappale. Videoi. Kerro pajastasi pedanetissä kohdassa musiikki.

 

  Projektit 


32. Paja: Pyörän keväthuolto

Tehtävä: Huolla pyöräsi kevätkuntoon. Pese pyörä.Ota kuva itsellesi polkupyörästä. Tarkasta ajovalon toiminta. Tarkasta soittokellon toiminta. Tarkasta, onko pyörässäsi valkoinen etuheijastin.Tarkasta, onko pyörässäsi punainen takaheijastin. Tarkasta, onko pyörässäsi keltaiset poljinheijastimet. Tarkasta, onko renkaiden pinnoissa keltaiset sivuheijastimet. Tarkasta renkaiden ilmanpaine ja pumppaa ilmaa renkaisiin tarvittaessa. Tarkasta ketjujen kireys ja pyydä vanhempaa kiristämään ne tarvittaessa. Kiristä löysällä olevat mutterit ja ruuvit. Aja pyörällä ja testaa jarrujen toimivuus. Ota kuva huolletusta polkupyörästä. Muista käyttää pyöräilykypärää pyöräillessäsi!

Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

33. Paja: Unelmakoti/tulevaisuuden koti

Tehtävä: Suunnittele oma unelmakotisi piirtämällä tai rakentamalla. Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

34. Paja: Kasvimaan perustaminen

Tehtävä: Perusta oma kasvimaa. Mitä haluat istuttaa? Tämä paja vaatii siemeniä, multaa ja vettä. Hanki siemeniä ja multaa. Istuta siemenet multaan siemenpussin ohjeiden mukaan. Raportoi pedanettiin mitä istutit ja minkälainen kasvimaastasi tuli kohtaan projektit. Kasvimaan voi perustaa ulos, parvekkeelle tai ikkunalaudalle. Voit tehdä myös omia kokeiluja (paprika, avocado, kahvi, popcorn jne) Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

35. Paja: Kodin pienoismalli

Tehtävä: Tee omasta kodistasi pienoismalli rakentamalla kotoa löytyvistä tarvikkeista (pahvista, puusta..). Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

36. Paja: Nukkekoti pahvilaatikkoon tai kaappiin

Tehtävä: Vain mielikuvitus on rajana tässä tehtävässä. Tee nukkekoti pahvilaatikkoon tai kaappiin. Ota kuvia nukkekodistasi ja sen yksityiskohdista ja liitä pedanetin projektit-kansioon.

 

37. Paja: Kuntorata tai temppurata

Rakenna kotiin tai pihalle monipuolinen kuntorata, joka soveltuu muidenkin perheenjäsenten käyttöön.Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

38. Paja: Kodin siivous

Tehtävä: Siivoa koti/osa kodista. Esimerkiksi ota projektiksi keittiön laatikoiden järjestely, omien lelujen järjestely, vaatekaapin siivous (jaa vaatteet kolmeen osioon: Rikkinäiset, kiertoon menevät ja käyttöön jäävät). Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

39. Paja: Kotisanasto englanniksi 

Tehtävä: Ryhdy kirjantekijäksi ja tee oma kuvitettu sanakirja kotiin liittyvistä sanoista englanniksi. Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

40. Paja: Luontobingo

Tehtävä: Tee ensin oma bingolappusi (ruudukko 3x3), johon piirrät ja värität kuvia (esimerkiksi sammal, jäkälä, sammakko, sinitiainen, sieni, roska, linnunpönttö)

Kun bingolappu on valmis, pakkaa eväät mukaan reppuun ja lähde bingoretkelle. Yritä bongata bingolapussasi olevia asioita. Saatko bingon? Laita bingolapustasi kuva pedanettiin projektit-alustalle.

41. Paja: Koristele koti vappukuntoon

Tehtävä: Aloita vappuun valmistautuminen ja koristele kotisi vappukuntoon. Ilmapalloja, serpentiinejä, hassuja hattuja, mitä vaan hauskaa! Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

 

42. Paja: Munkit ja sima

Tehtävä: Leivo huoltajan avustuksella munkkeja ja/tai tee simaa.Nauti!

Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.

43. Paja: Keksi oma liikunnallinen peli

Tehtävä: Keksi uusi peli/leikki kotona! Voit esimerkiksi keksiä aivan uuden hipan, temppuradan tai pallopelin. Kirjaa pelin säännöt ylös ja ota niistä kuva, jotta muut voivat kokeilla niitä myös kotona. Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.


44. Paja: Yrttejä keittiöön.
Yrtit maistuvat ja tuoksuvat hyvälle ja siksi niitä on mukava kasvattaa keittiön ikkunalla. Helppoja viljeltäviä ovat basilika, oregano, ruohosipuli, sitruunamelissa, tilli ja timjami. Jotkut yrtit viihtyvät valoisalla ikkunalla ympäri vuoden.

Tehtävä: Hanki siemenet ja kylvä ruukkuun kymmenkunta yrtin siementä. Yrteille riittää hoidoksi valo ja vesi. Ravinteet ne saavat mullasta. Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan projektit.


45. Paja: Kotikaupunkini Rauma (10-vuotiaille ja sitä vanhemmille)
Tehtävä: Osallistu Nuorisovaltuuston järjestämään valokuvauskilpailuun, jonka teemana on “Rauman kauneus”. Ota kuva, jossa mielestäsi tulee esiin Rauman kauneus. Voittajalle on luvassa palkinto! Huomaathan, että osallistumalla kilpailuun annat luvan kuvan julkaisulle kaupungin sosiaalisessa mediassa. Viisi parasta otosta pääsevät esille Rauman kirjastoon. Katso tarkemmat ohjeet tästä.


 Omat pajat

 46. Paja: Keksi itse

Tehtävä: Keksi itse, millaisen pajan teet ja toteutat kotona. Jaa oma pajaideasi pedanettiin omat pajat-palautusalueelle. Valitse itse, haluatko palauttaa kaikille oppilaille vai vain opettajille näkyvän idean.


Kotitaide

 

47. Paja: Muotosommitelma kodin esineistä

Tehtävä: Etsi tietyn muotoisia esineitä ja tee niistä sommitelma. Kuvaa sommitelma. Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan kotitaide.

 

48. Paja: Karkkitehtuuria tai hernerakentelua. 

Tehtävä: Tarvitset pehmeitä karkkeja ja coctail-tikkuja. Tee niistä rakennelma ja kuvaa se. Vaihtoehtoisesti voit käyttää liotettuja herneitä. Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan kotitaide.

 

49. Paja: Ryhdy arkkitehdiksi

Tehtävä: Työväenasuntomuseo on kuvannut huoneita 360-kameralla ja niihin pääsee nyt vierailemaan omalta koneelta tästä. Yläreunasta saa vaihdettua näkymään haluamansa asunnon. Mukana on pienet esittelyt asunnon asukkaista. Tutustu asuntoihin ja suunnittele oma arkkitehtuuriasuntosi haluamallasi toteutustavalla (piirtämällä, videoimalla) Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan kotitaide.

 

50. Paja:Värisalapoliisit

Tehtävä: Leikitään Värisalapoliiseja! Etsi eri värisiä esineitä kotoa. Esineet voivat löytyä lelulaatikosta, keittiön kaapista, kylpyhuoneesta, tai ne voivat olla myös kierrätysmateriaaleja, kuten lehdistä leikattuja paloja.
Ensimmäinen johtolanka on KELTAINEN. Etsi mahdollisimman monta keltaista esinettä kotoa ja järjestä ne lattialle siistiin riviin. Seuraavaksi etsi PUNAISIA esineitä ja järjestä nekin riviin lattialle. Sitten etsitään SINISIÄ esineitä ja järjestetään nekin lattialle riviin. Montako keltaista, punaista ja sinistä esinettä löysit? Halutessasi voit etsiä vielä ORANSSEJA ja VIHREITÄ esineitäkin, ja tehdä vaikka sateenkaaren rivistöistä lattialle. Lopuksi kuvaa tai pyydä perheenjäsentä kuvaamaan asetelma. Muista palauttaa esineet omille paikoilleen! Raportoi/kuvaa tuotos pedanettiin kohtaan kotitaide.

 

51. Paja: Seinämaalaus

Tehtävä: Katso, löytyisikö kotoasi maaleja ja saisitko luvan tehdä seinämaalauksen? Kannattaa ainakin kysyä. Voit myös tutkia maailman seinämaalauksia eli muraaleja. Raumallakin on muutamia. Palauta kuva teoksestasi kotitaide-kansioon.

 Talent

 

52. Paja: Vappu-Talent

Tehtävä: Tee oma talent-esityksesi ja palauta se talent-palautuskansioon. Tuotos voi olla video, kuva, äänitys, mikä vaan! Huomio, että palauttamalla esityksen talent-kansioon osallistut samalla koko koulun Vappu-Talent kilpailuun.

 

Raportit ja haastattelut

 

53. Paja: Miten kodit ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana? 

Tehtävä: Tee raportti kodin “kehityksestä vuosikymmenten saatossa”. Keinoja, joita voit käyttää: Isovanhemman ja vanhemman haastattelu, elokuvat, kirjat... Ota selvää kodin historiasta: Erilaisia asumismuotoja Suomessa (Paritupa, kota, savupirtti) Raportoi tuotos pedanettiin kohtaan raportit.

 

54. Paja: Eläinten kodit

Tehtävä: Tee raportti luonnossa elävien tai kodin piirissä elävien eläinten asumuksista: Talli, navetta, lampola, puunkolo, muurahaispesä.. Mitä eri lajit tarvitsevat elääkseen? Onko kaikilla eläimillä koti? Vaitse eläimet joiden asumukset otat tarkasteluun ja tee niistä raportti. Raportoi tuotos pedanettiin kohtaan raportit.

 

55. Paja: Eri maiden koteja

Tehtävä: Ota selvää ja tee raportti, miten eri maissa asutaan. Raportoi tuotos pedanettiin kohtaan raportit.

 

 

 

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä