OPPILAITOKSET

Haapaveden Opisto

HAAPOP_Logo_rgb.pngHaapaveden Opiston Kannatusyhdistys ry. omistaa ja ylläpitää Haapaveden Opistoa, joka on perustettu 1896. Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto, jonka varsinainen toiminta-alue on Oulun Eteläiseksi kutsuttu alue. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Opisto antaa sekä ammatillista että yleissivistävää koulutusta. Opistolla opiskelee noin 250 opiskelijaa. 

Opiston toiminta sekä oppilaitoksena että työyhteisönä perustuu elämänlaajuiseen oppimiseen, yhteisöllisyyteen, kulttuurien vuorovaikutukseen sekä vahvaan ammatti- ja toimintataitoon. 
Haapaveden Opisto on tehnyt maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustyötä yhdessä viranomaisten ja muiden tahojen kanssa vuodesta 2008 ja on kahdensuuntaisen kotouttamistyön keskeisin toimija Oulun Eteläisessä.

Koulutusalat ovat kasvatus- ja ohjausala, liiketoiminnan perustutkinto, (merkonomi) tieto- ja kirjasopalveluihin painottuen sekä vapaan sivistystyön koulutuksena maahanmuuttajakoulutukset, hyvinvoinnin- ja mediaosaamisen koulutukset sekä lyhytkurssikoulutukset. Haapaveden Opiston erikoistumisalat ovat sisäoppilaitosmuoto, ohjaajuus ja monikulttuurisuus. Lisätietoja www.haapop.fiFacebookInstagram

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

ylalogo.pngRaahen Porvari- ja Kauppakoulu on yksityinen oppilaitos, jonka omistaa Raahen Porvari- ja Kauppakoulurahastosäätiö. Oppilaitos on perustettu vuonna 1882. Oppilaitoksen toimitilat ovat Raahen keskustan tuntumassa osoitteessa Merikatu 2, 92100 Raahe.

Oppilaitos tarjoaa käytännönläheistä koulutusta liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon niin nuorille kuin aikuisille. Aikuisille ja elinkeinoelämän tarpeisiin tarjotaan myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin valmistavaa koulutusta, järjestetään tutkintojen tutkintotilaisuuksia sekä räätälöidään muuta täydennys- ja asiantuntijakoulutusta.

Lisätietoja www Facebook Instagram

Oulun Palvelualan Opisto (OPAO)

Oulun Palvelualan Opiston (os. Teuvo Pakkalan katu 15, 90130 Oulu) koulutusaloina on opao-logo-kokonimi-vaaka-cmyk_preview.jpeg
matkailu-, ravitsemus- ja talousala sekä yhteiskunta, liiketalouden ja hallinnon alalta lähiesimiestyön ammattitutkinto.

Oulun Palvelualan Opisto on yksityinen ammatillinen oppilaitos, koulutuksen järjestäjänä toimii Marttayhdistysten liitto ry.

Opiskelijoina on sekä nuoria että aikuisia, noin 400-450 opiskelijaa vuosittain.

OPAOn tutkinnot, joita on mahdollista suorittaa joko omaehtoisesti tai oppisopimuksella:

  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki, tarjoilija) 1.8.2018 alkaen.
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinto (kodinhuoltaja, toimitilahuoltaja) 1.8.2018 alkaen.
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (henkilökohtainen avustaja, kodinhuoltaja (AT), laitoshuoltaja, toimitilahuoltaja (AT)).
  • Lähiesimiestyön ammattitutkinto.
  • Tarjoilijan ammattitutkinto, Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto 1.1.2019 alkaen.
  • Ravintolakokin ammattitutkinto, Ruokapalvelun ammattitutkinto 1.1.2019 alkaen.
  • Suurtalouskokin ammattitutkinto, Ruokapalvelun ammattitutkinto 1.1.2019 alkaen.
  • Dieettikokin erikoisammattitutkinto, Erityisruokavaliopalvelujen eat 1.1.2019 alkaen.
  • Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto, Majoitus ja ravitsemisalan esimiestyön eat 1.1.2019 alkaen.
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto 1.1.2018 alkaen.

Järjestämme hygieniaosaamiskoulutusta ja -testejä, anniskelulainsäädäntökoulutusta ja -testejä sekä työturvallisuuskorttikoulutuksia ja -testejä.

Vuokaraamme myös tiloja. Ruokasalissa on 120 paikkaa (anniskeluoikeudet, karaoke), jossa voi järjestää esim. perhejuhlia, pikkujouluja, valmistujaisia ja syntymäpäiviä. Järjestämme myynti- ja juhlapalvelua esimerkiksi takeaway -myyntinä sekä omissa että asiakkaan varaamassa tilassa Oulun alueella. Oppilaitoksessa on arkipäivisin auki oleva kahvio Cafe Nisula.

Lisätietoa opao.fi, facebook ja instagram.