OPPILAITOKSET

Haapaveden Opisto

HAAPOP_Logo_rgb.pngHaapaveden Opiston Kannatusyhdistys ry. omistaa ja ylläpitää Haapaveden Opistoa, joka on perustettu 1896. Haapaveden Opisto on Pohjois-Pohjanmaalla Haapaveden kaupungin keskustassa sijaitseva kansanopisto, jonka varsinainen toiminta-alue on Oulun Eteläiseksi kutsuttu alue. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Opisto antaa sekä ammatillista että yleissivistävää koulutusta. Opistolla opiskelee noin 250 opiskelijaa. 

Opiston toiminta sekä oppilaitoksena että työyhteisönä perustuu elämänlaajuiseen oppimiseen, yhteisöllisyyteen, kulttuurien vuorovaikutukseen sekä vahvaan ammatti- ja toimintataitoon. 
Haapaveden Opisto on tehnyt maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustyötä yhdessä viranomaisten ja muiden tahojen kanssa vuodesta 2008 ja on kahdensuuntaisen kotouttamistyön keskeisin toimija Oulun Eteläisessä.

Koulutusalat ovat kasvatus- ja ohjausala, liiketoiminnan perustutkinto, (merkonomi) tieto- ja kirjasopalveluihin painottuen sekä vapaan sivistystyön koulutuksena maahanmuuttajakoulutukset, hyvinvoinnin- ja mediaosaamisen koulutukset sekä lyhytkurssikoulutukset. Haapaveden Opiston erikoistumisalat ovat sisäoppilaitosmuoto, ohjaajuus ja monikulttuurisuus. Lisätietoja www.haapop.fiFacebookInstagram

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu

ylalogo.pngRaahen Porvari- ja Kauppakoulu on yksityinen oppilaitos, jonka omistaa Raahen Porvari- ja Kauppakoulurahastosäätiö. Oppilaitos on perustettu vuonna 1882. Oppilaitoksen toimitilat ovat Raahen keskustan tuntumassa osoitteessa Merikatu 2, 92100 Raahe.

Oppilaitos tarjoaa käytännönläheistä koulutusta liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin niin nuorille kuin aikuisille. Lisäksi aikuisille ja elinkeinoelämän tarpeisiin tarjotaan myös ammatti- ja erikoisammattitutkintomuotoista koulutusta, joka liittyy tuotekehitykseen, yleiseen liiketoimintaosaamiseen, ICT-alaan, yrittäjyyteen ja johtamiseen. Tämän ohella Kauppakoulu tarjoaa myös joustavia muita osaamisen kehittämisen ratkaisuita toiminta-alueellaan, mistä yksi esimerkki on Raahe Coding School.

Lisätietoja: rpkk.fi

Oulun Palvelualan Opisto (OPAO)

Oulun Palvelualan Opistossa (os. Teuvo Pakkalan katu 15, 90130 Oulu) voit opiskella palvelualoillaopao-logo-kokonimi-vaaka-cmyk_preview.jpeg
ravitsemis- ja puhtausalan tutkintoihin sekä kaupan ja hallinnon alalla lähiesimiestyön ammattitutkintoon.

Oulun Palvelualan Opisto on yksityinen ammatillinen oppilaitos, koulutuksen järjestäjänä toimii Marttayhdistysten liitto ry.

Opiskelijoina on sekä nuoria että aikuisia, noin 350-400 opiskelijaa vuosittain.

OPAOn tutkinnot, joita on mahdollista suorittaa joko omaehtoisesti tai oppisopimuksella:

  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki, tarjoilija)
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen perustutkinto (kodinhuoltaja, toimitilahuoltaja)
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinto (kodinhuoltaja (AT), laitoshuoltaja, toimitilahuoltaja (AT)).
  • Lähiesimiestyön ammattitutkinto
  • Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto (tarjoilija)
  • Ruokapalvelujen ammattitutkinto (ravintolakokki, suurtalouskokki)
  • Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto (dieettikokki)
  • Majoitus ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto

Järjestämme hygieniaosaamiskoulutusta ja -testejä, anniskelulainsäädäntökoulutusta ja -testejä sekä työturvallisuuskorttikoulutuksia ja -testejä.

Vuokaraamme myös tiloja. Ruokasalissa on 120 paikkaa (anniskeluoikeudet, karaoke), jossa voi järjestää esim. perhejuhlia, pikkujouluja, valmistujaisia ja syntymäpäiviä. Järjestämme myynti- ja juhlapalvelua esimerkiksi takeaway -myyntinä sekä omissa että asiakkaan varaamassa tilassa Oulun alueella. Oppilaitoksessa on arkipäivisin auki oleva kahvio Cafe Nisula.

Lisätietoa opao.fi, facebook ja instagram.