≡ Navigointi

Tervetuloa Vimpelin koulujen kotisivuille ja verkko-oppimisympäristöön.

Pohjanmaan uutiset (yle)

Kristillisdemokraatit tukee presidentinvaaleissa Sauli Niinistöä

Kristillisdemokraatit ei aseta presidentinvaaleissa omaa ehdokasta. Seinäjoen puoluekokous päätti tukea kansanliikkeen ehdokasta Sauli Niinistöä.

Puolueen jäsenkyselyssä niukka enemmistö vastaajista kannatti oman ehdokkaan asettamista presidentinvaaleihin. Kyselyyn vastasi 1 300 puolueen jäsentä. Jäsenkyselyn tulos julkistettiin lauantaina Seinäjoella.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah yllätti kuitenkin puoluekokouksen ilmoittamalla, että hän kannattaa presidenttiehdokkaaksi Sauli Niinistöä. Essayah perusteli kantaansa Niinistön ulko- ja turvallisuuspoliittisella linjalla.

Myös presidenttiehdokkuutta harkinnut kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen ilmoitti, ettei ole käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

Onko Niinistö tarpeeksi kristitty?

Puoluekokous kävi pitkän keskustelun kristillisistä arvoista ja puolueen näkyvyydestä. Osa puoluekokousedustajista oli sitä mieltä, että Sauli Niinistö ei ole tarpeeksi kristitty. Oma ehdokas taas toisi kristillisdemokraateille enemmän näkyvyyttä.

Niinistön vastustajatkin pitivät istuvaa presidenttia parempana kuin vihreiden Pekka Haavistoa. Ainakin, mikäli Haavisto pääsee toiselle kierrokselle.

Puheenjohtaja Sari Essayhin päätös kieltäytyä ehdokkuudesta ratkaisi äänestyksen.

Kokouksen lopuksi kansanedustaja Peter Östman järjesti oman yllätyksensä ja ryhtyi jakamaan Sauli Niinistön kannattajakortteja.

( Yle Uutiset | Tuoreimmat uutiset)

Pandanhoitajan tehtävä Ähtärissä kiinnosti – hakemuksia toista sataa eri puolilta maailmaa

Ähtärin Eläinpuistossa avoinna ollut jättiläispandojen hoitajan paikka on kiinnostanut ympäri maailmaa. Intendentti Mauno Seppäkosken mukaan hakemuksia tehtävään on tullut toista sataa muun muassa Suomesta, naapurimaista ja Amerikasta.

– Kyselyitä on tullut jopa Australiasta, Seppäkoski sanoo. Hakemuksia on tullut myös Kiinasta, mistä jättiläispandoja odotetaan Suomeen.

Hakemusten suuri määrä oli odotettavissa, Seppäkoski arvelee. Hän muistelee, että aiemmin Ähtärissä avoinna olleisiin eläintenhoitajan tehtäviin on tullut parhaimmillaan 60-70 hakemusta.

– Kyllähän panda on ainutkertainen tässä valtakunnassa ja näillä leveysasteilla. Ilman muuta oli odotettua.

Ähtäri Zoon pandahoitajan haku on kiinnostanut myös ulkomailla.Ähtäri Zoon pandahoitajan haku on kiinnostanut myös ulkomailla.Hanne Leiwo/Yle

Perehdytystä myös Kiinassa

Ähtärin Eläinpuiston johtoryhmä ja asiantuntijat valitsevat lähiaikoina haastatteluun kutsuttavat henkilöt. Jättiläispandojen hoitajan työhön liittyy 6 kuukauden perehdyttämisjakso, josta osa toteutetaan Kiinassa.

Jättiläispandojen odotetaan tulevan Suomeen joulukuussa 2017.

( Yle Uutiset | Tuoreimmat uutiset)