≡ Navigointi

Tervetuloa Vimpelin koulujen kotisivuille ja verkko-oppimisympäristöön.

Pohjanmaan uutiset (yle)

Raju törmäys Seinäjoella – rekan nosturipuomi osui valtatien yllä kulkevaan siltaan

Iltapäivän liikenne ruuhkautui pahoin maanantaina valtatie 19:llä Seinäjoella Nurmossa sattuneen liikenneonnettomuuden vuoksi.

Rautaromulastissa olleen täysperävaunullisen rekan nosturipuomi oli jäänyt lastauksen jälkeen osittain pystyyn. Puomi osui ajon aikana valtatien ylittävään siltaan Atrian kohdalla. Pelastuslaitoksen mukaan törmäys on ollut raju. Rekan kuljettaja loukkaantui ja ajoneuvon perävaunu vaurioitui pahoin. Kuljettaja loukkasi pelastuslaitoksen mukaan etenkin selkänsä.

– Rekka on ollut törmäyksen jälkeen kuljettajan hallinnassa. Ajoneuvo on pysähtynyt noin puolen kilometrin päähän tapahtumapaikasta, selvittää palotarkastaja Juhani Mäki-Teppo Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Sillan rakenne on osittain vaurioitunut.

– Sillasta lohkesi törmäyksessä betonilohkareita, joita pelastuslaitos ensi töikseen siivosi tieltä. Asiantuntijat tarkastivat sillan kunnon ja se on liikenteen käytössä normaalisti.

Kilometrien jonot

Rekan nosturista valui tielle hydrauliikkaöljyä, joka liukastutti tien pinnan. Pelastuslaitos on imeyttänyt öljyn, eikä liukkausvaaraa enää ole.

– Öljyä ei onneksi ollut kuin arviolta muutamia kymmeniä litroja, Juhani Mäki-Teppo toteaa.

Liikenne kulki Nurmossa pitkään yhtä kaistaa pitkin, kunnes öljy saatiin imeytettyä ja rekka siirrettyä läheiselle levähdysalueelle.

– Liikenne oli pahoin ruuhkautunut. Täällä oli kilometrien pituiset jonot, Juhani Mäki-Teppo kertoo.

Artikkelia on muokattu 22.5.2017 klo 16:35, kun onnettomuuden raivaustyöt päättyivät ja liikenne pääsi kulkemaan valtatiellä normaalisti.

( Yle Uutiset | Tuoreimmat uutiset)

Kahta 15-vuotiasta vaasalaistyttöä on kuulusteltu Ristinummen koulupalosta

Pohjanmaan poliisi on edistynyt vaasalaisen Ristinummen koulun tulipalon tutkinnassa. Tyhjillään ja purettavana ollut koulu sytytettiin palamaan toukokuun 12. - 13. välisenä yönä.

Poliisi on nyt kuulustellut paloon liittyen kahta 15-vuotiasta tyttöä. Viime viikolla poliisin kertoi, että esitutkinnassa oli saatu silminnäkijähavainto kahdesta nuoresta tytöstä, jotka olivat liikkuneet koulun alueella mukanaan palava soihtu. Tiedon julkistamisen jälkeen toinen tytöistä otti yhteyttä poliisiin ja halusi selvittää tapahtumia.

Molemmat tytöt on nyt kuulusteltu. He ovat kertomansa mukaan olleet koulurakennuksessa sisällä ennen tulipaloa. Tytöt ovat sanoneet käsitelleensä tulta koulun sisällä siten, että koulun lattialla on palanut puumateriaalia.

koulun rauniot ja palomiehiäYle

Tutkitaan tuhotyönä

Poliisi pyrkii nyt kuulusteluiden ja teknisen tutkinnan avulla selvittämään tarkasti palon alkamisen ja sen etenemisen. Paloa tutkitaan rikosnimikkeellä tuhotyö.

Poliisi kiittää kansalaisia asiassa tulleista vihjeistä ja havainnoista.

( Yle Uutiset | Tuoreimmat uutiset)