Aikuiskoulutuksen pedagoginen portfolio, elinikäinen oppiminen ja kasvatus ja varhaiskasvatus - EDU
OmaTila Peda.netissä
Kun kirjaudut sisään Peda.netiin, tulet ensin OmaTilaan, joka on portfoliosi paikka. OmaTilaan pääset aina takaisin napsauttamalla nimeäsi sivun oikeassa yläkulmassa.
Nyt omassa tilassasi näkyy navigointipalkissa luomasi Portfolio-sivu. Samalla tavalla voit luoda muitakin sivuja ja sivustoja omaan tilaasi.
Nyt opettajasi pääsee katsomaan pohdintaasi. Jos sallit kommentit merkinnöissäsi, eli Salli kommentit asetus on valittuna postauksessasi, hän voi myös kommentoida tekstiäsi.
Luo portfoliotasi varten sivusto omaan tilaasi seuraavasti
Napsauta painiketta + Luo sivu vasemman reunan navigointipalkissa. Kirjoita avautuvaan Sivun luonti -laatikkoon otsikoksi Portfolio ja oma nimesi, sitten napsauta Tallenna.Nyt omassa tilassasi näkyy navigointipalkissa luomasi Portfolio-sivu. Samalla tavalla voit luoda muitakin sivuja ja sivustoja omaan tilaasi.
- Portfolioon kannattaa luoda alasivuja, jotta sen etusivu pysyy selkeänä. Tämä vaikuttaa myös sivun jakamiseen muille.
- Lisäksi voit luoda alasivuja omien tarpeidesi mukaan, esimerkiksi omalle esittelyllesi ja CV:llesi, joita voit myöhemmin käyttää esimerkiksi työnhaussa.
Sivuston rakentaminen
- Lisää tiedostoja ja muuta materiaalia, blogi, blogipostaus jne. napsauttamalla sivustollasi Luo sisältöä -painiketta ja sitten esimerkiksi Tiedosto-painiketta.
- Huomaa, että Peda.netiin tuotettua materiaalia kannattaa aina linkittää ja jakaa ns. pysyvän osoitteen kautta. Näin linkki toimii, vaikka myöhemmin siirtäisit sisällön uuteen paikkaan sivustollasi.
Lukuoikeuksien jakaminen
Sinun on jaettava sivujesi lukuoikeuksia vähintään opintojakson opettajalle, lisäksi voit antaa lukuoikeuksia muille- Mene haluamallesi Portfolion sivulle ja valitse Julkisuus.
- Napsauta Osallistujat-kohdan alta Ei käyttäjiä.
- Valitse + Lisää käyttäjiä
- Kirjoita kohtaan Etsi käyttäjiä heidän nimillään haluamasi henkilön nimi ja valitse Hae.
- Valitse nimi avautuvasta valikosta ja napsauta Tallenna muutokset
Nyt opettajasi pääsee katsomaan pohdintaasi. Jos sallit kommentit merkinnöissäsi, eli Salli kommentit asetus on valittuna postauksessasi, hän voi myös kommentoida tekstiäsi.