Varhaiskasvatus

UIMAKOULU SYSMÄN UIMAHALLISSA

Uimakoulu kokoontuu 5 kertaa: ma 3.8.-pe 7.8.

 1. alkeisryhmä klo 12
 2. alkeisryhmä klo 13
 3. jatkoryhmä klo 14
 4. jatkoryhmä klo 15

Jatkoryhmään voi ilmoittautua, kun osaa uida 10 metriä eli pikkualtaan päästä päähän.

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusijalla sysmäläiset lapset, Ilmoittautuminen 23.7. mennessä , ulkopaikkakuntalaiset voivat kysellä vapaita paikkoja 24.7., ikäraja 4v.

Hinta 30€, maksetaan uimahallin kassalle.

Ilmoittautuminen Sysmän kunta, puh. 03 84310 tai email: kirjaamo@sysma.fi

Ilmoita lapsen nimi, ikä, huoltajan nimi, puh.no.

Turun yliopiston Voimaperheet-hanke on avannut Yhdessä selviydytään -internetsivuston tueksi vanhemmille

Hyvä huoltaja,

Turun yliopiston Voimaperheet-hanke on avannut Yhdessä selviydytään -internetsivuston tueksi vanhemmille, joiden lapsilla ilmenee ahdistus- tai pelko-oireita koronapandemian aikana. Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen lapsen kanssa sekä yksinkertaisia keinoja ja harjoituksia, joilla helpottaa lapsen ja myös vanhemman omaa ahdistusta. Menetelmät perustuvat käyttäytymisterapiaan, jonka tiedetään olevan tehokas keino vähentää lasten ahdistus- ja pelko-oireita.

Sivusto on maksuton. Sivuston käyttöön liittyvillä kyselyillä selvitetään sivuston tehoa. Pääset rekisteröitymään osoitteessa: https://yhdessaselviydytaan.f

VARHAISKASVATUSMAKSUJEN HYVITTÄMINEN POIKKEUSTILAN AIKANA

 

Poikkeustilasta huolimatta varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja esiopetuksen aamu- ja iltapäivähoito pidetään toiminnassa. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos huoltajilla on siihen mahdollisuus.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaissa 1503/2016 ei ole huomioitu poikkeusoloja.

Päijät-Hämeessä pääosa kunnista suunnittelee maksuhyvitystä hieman eri ehdoin, noudattaen valtioneuvoston suositusta asiakasmaksujen huojennuksesta tai perimättä jättämisestä poikkeusoloaikana. Näin halutaan turvata perheiden muuttunut toimeentulo poikkeusoloissa sekä kannustaa perheitä hoitamaan suosituksen mukaisesti lapset kotona.


Sivistysvaliokunta ei ole kokoontunut poikkeustilan aikana, joten varhaiskasvatusmaksujen hyvittämisestä päätöksen on tehnyt kunnanjohtaja (Sysmän kunnan hallintosääntö luku 18 § 160):

Asiakkaat, jotka eivät käytä varhaiskasvatuspalveluita poikkeusolojen aikana 18.3.2020 alkaen, saavat asiakaskohtaisen päivähinnan suuruisen hyvityksen poissaolopäivistä.

Asiakkailla on velvollisuus ilmoittaa etukäteen varhaiskasvatuksen toimiyksikköön tai perhepäivähoitajalle ne päivät, milloin heidän lapsensa ei käytä varhaiskasvatusta. Sopimuksiin perustuvat, ennakkoon ilmoitetut poissaolot, eivät alenna päivähoitomaksua.

 

 

Sysmässä 26.3.2020

Sysmän varhaiskasvatus

 

17.3.2020 Sysmän varhaiskasvatus tiedottaa -koronavirus

 

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt pidetään toiminnassa. Näin turvataan, että yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lapset pääsevät varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Ethän kuitenkaan tuo sairasta lasta hoitoon. Pidäthän myös lapsesi kotona, jos muut perheenjäsenet sairastuvat.

Valtioneuvosto suosittaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, tekevät niin.

Tilannetta seurataan ja suositusta päivitetään tarpeen vaatiessa.

Ajankohtaista


HUOLTAJILLE


Korona-viruksen leviäminen on viime päivinä aiheuttanut keskustelua.

Viruksen etenemistä kannattaa seurata THL.n sivuilta.

Tässä on muutamia ohjeita tavallisen flunssan sekä viruksen leviämisen torjuntaan

 • lasten käsienpesua tehostetaan (kts. THL video: THL: https://www.youtube.com/ watch?time_continue=68&v=isLPN0UdeDM&feature=emb_logo)
 • harjoitellaan hihaan tai paperiin aivastamista sekä yskimistä (paperi hävitetään kannelliseen astiaan)
 • aikuiset huolehtivat lasten nenien niistämisestä kertakäyttöliinalla ja pesevät kätensä niistämisen jälkeen
 • ruoka jaetaan aikuisten toimesta
 • jätetään kättelyt pois
 • riskialueilla tai mahdollisesti altistuneiden kanssa tekemisissä olleiden osalta noudatetaan THL:n ohjeistusta
 • emme puhu Koronasta lasten aikana. Jos lapset puhuvat aiheesta itse, keskustelemme siitä huomioiden lapsen ikätason.

 

Seuraamme jatkuvasti OKM:n ja THL:n ohjeistusta ja tarkennamme tarvittaessa ohjeistusta.

 

VANHEMPAINILTA ma 30.9 KLO 18-19

Tervetuloa Sysmän kunnan varhaiskasvatuksen yhteiseen vanhempainiltaan Päiväkoti Kastelliin ma 30.9 klo 18-19. Illan aiheena on liikunnan merkitys lapsen kasvuun ja kehitykseen. Vieraaksi saamme Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun asiantuntijan. Vanhemmat kokoontuvat aluksi sisätiloihin ja tuona aikana varhaiskasvattajat leikittävät ja liikuttavat lapsia päiväkodin pihassa. Lapsille suunnattu toiminta on tarkoitettu vain varhaiskasvatuksessa oleville lapsille. Lopuksi vanhemmat pääsevät kiertämään lastensa kanssa ulos rakennetun temppuradan. Huomioittehan säänmukaisen vaatetuksen.

Tieto Edu -tiedote

Tieto Edu – Syyskuu 2019

Tieto Edu mobiilisovelluksessa on järjestelmäpäivityksen takia käyttökatko torstaina 12.9.2019 klo 14-15:30. Tänä aikana sovellus ja sen sisältämät palvelut ovat poissa käytöstä.

Samanaikaisesti Tieto Edu mobiilisovelluksesta julkaistaan uusi versio.

Käyttökatkon jälkeen on sekä iOS: n että Andriod sovelluskäyttäjien päivitettävä sovellus uusimpaan versioon, joka on saatavana App Storesta tai Google Playsta.

Uusi versio sisältää yleisiä parannuksia sovelluksen toimintaan.


Yhteistyöterveisin

Tieto Finland, Education
Asiakaspalvelu

Päiväkotibarometri -kysely

Päiväkotibarometri – kysely vanhemmille!

Mitä vanhempana ajattelet lapsesi päiväkodista ja varhaiskasvatuksesta? Onko yhteistyö päiväkodin kanssa sujuvaa ja miten vanhempien osallisuus varhaiskasvatuksessa toteutuu?

Käy vastaamassa Päiväkotibarometri -kyselyyn ja kerro näkemyksesi. Mielipiteesi on meille tärkeä.
Päiväkotibarometria tehdään nyt ensimmäistä kertaa. Voit vastata kyselyyn, mikäli sinulla on päiväkodissa oleva alle esiopetusikäinen lapsi. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia. Vastaa kysymyksiin ajatellen yhtä lastasi. Voit vastata kyselyyn yhdessä lapsesi kanssa. Mikäli haluat vastata kyselyyn useamman lapsesi osalta, täytä kustakin oma lomake. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa.
Kysely on auki 6.10.2019 saakka ja siihen voi vastata joko suomeksi tai ruotsiksi.

Voit halutessasi osallistua neljän lippu.fi-lahjakortin arvontaan täyttämällä yhteystietosi vastauksen lähettämisen jälkeen. Arvontaan osallistujien tietoja ei yhdistetä Päiväkotibarometrin vastauksiin. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä: https://vanhempainliitto.fi/tapahtumat/paivakotibarometri-kysely-vanhemmille

Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola toteuttavat kyselyn yhteistyössä. Tutkimuksen tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2020.

Lämmin kiitos osallistumisesta!

Ulla Siimes Micaela Romantschuk
Toiminnanjohtaja Toiminnanjohtaja
Suomen Vanhempainliitto Förbundet Hem och Skola i Finland
ulla.siimes@vanhempainliitto.fi micaela@hemochskola.fi
gsm 040 553 0981 gsm 050 336 2016

Hoitoaikasovellus

Linkki hoitoaikasovellukseen (päivitetty 25.6.2018)

https://prod-lcsse.service.tieto.com/We.Spaces.Web/?domain=EduAppFI&actor=Actor_Relative&idpmethod=SAML

Tieto Edu Appista on julkaistu uusi mobiiliversio 21. kesäkuuta. Asiakkaiden on otettava käyttöön päivitetty versio, jotta Tieto Edu toimii jälleen normaalisti. Uusi versio on saatavilla App Storessa ja Google Play -kaupassa. 


TIEDOTE VARHAISKASVATUKSEN HOITOAIKASOVELLUKSESTA

Sähköinen hoitoaikavaraus otetaan käyttöön Sysmän kunnan varhaiskasvatuksessa 14.3.2018 alkaen. Sähköinen hoitoaikavaraus toimii joko web-selaimella tai puhelimeen ladattavan sovelluksen (Tieto Edu) kautta. Sysmän kunnan varhaiskasvatuksen sivuilta löytyy suora nettilinkki hoitoaikasovellukseen tai vaihtoehtoisesti voi puhelimeen asentaa sovelluksen Tieto Edu hakemalla sen sovelluskaupasta (Google Play / Applen App Store).

Sovellus on helppokäyttöinen ja sen kautta vanhemmat voivat seurata ajantasaisesti lapsen toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä. Ainoastaan viralliset huoltajat pääsevät sovellukseen ilmoittamaan hoitoaikoja. Tunnistautuminen tapahtuu joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella. Apua hoitoaikasovelluksen käytöstä saa tarvittaessa päiväkodin henkilökunnalta.

Hoitoajat ja/tai poissaolot ilmoitetaan sovelluksen kautta koko viikon (ma-su) osalta viimeistään hoitoa edeltävän viikon maanantaina klo 23.59 mennessä. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä. Mikäli hoitoaikavarauksia ei ole lapselle tehty lukitusaikaan mennessä, katsotaan, ettei hoidolle ole tarvetta kyseisellä viikolla.

Hoitoaikasovellus lukkiutuu aina maanantaina klo 23.59, jonka jälkeen kuluvalle viikolle tai seuraavalle viikolle ei pysty hoitoaikoja muuttamaan. Lukitusaikana muutoksia (hoitoaikojen lisäystä) hoitoaikoihin tehdään vain perustelluista syistä. Näitä ovat työstä tai opiskelusta johtuvat syyt. Näissä tilanteissa ota yhteyttä ryhmän henkilökuntaan.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella, jolloin henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan. Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. (Esim. aamulla ennen klo 8.00 ryhmässä on vain yksi työntekijä, joten mikäli lapsi tarvitsee hoitoa jo ennen klo 8.00, se tulee varata) Hoitoaikoja voi ilmoittaa maksimissaan puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kun on ilmoittanut yhden viikon hoitoajat, pystyy ne halutessaan kopioimaan seuraaville viikoille.

Sovellukseen voi kirjautua ja tutustua vaikka heti sekä tehdä hoitoaikavarauksia sovelluksen kautta. Maaliskuu ja huhtikuun alku on sovelluksen harjoitteluaikaa ja hoitoaikailmoituksia otetaan silloin vielä vastaan myös sähköpostilla ja tekstiviesteillä. Viimeistään viikolle 16 hoitoajat tulee varata hoitoaikasovelluksen kautta eli viimeinen hoitoaikavarauspäivä on tuolloin 9.4.2018. Tämän jälkeen hoitoaikavarauksia ei vastaanoteta muulla tavoin.

Lapsen äkillisistä poissaoloista ja hoitoaikoihin liittyvistä poikkeuksista, esim. jos lapsi haetaan aikaisemmin hoidosta, ilmoitetaan edelleen tekstiviestillä, sähköpostilla tai soittamalla päiväkodille.

Varhaiskasvatus

Sysmässä kaikilla alle kouluikäisillä lapsilla on äidin tai isän vanhempainrahakauden päätyttyä oikeus kunnan järjestämään kokopäiväiseen varhaiskasvatuspaikkaan.

Sysmässä valintaoikeuden piirissä oleville lapsille tarjotaan:
* perhepäivähoitoa hoitajan kodissa
* hoitoa ryhmäperhepäiväkodissa
* päiväkotihoitoa

Yhteystiedot:
* Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Haavistola
Valittulantie 5, 19700 Sysmä
Puh. 044 7134 535
* Päiväkoti Kastelli
Pajulantie 5, 19700 Sysmä
 Kipparit (alle 3-v) 044 7134 574
 Matruusit (3-4-v) 044 7134 572
 Purserit (4-5-v) 044 7134 571
* Nuoramoisten ryhmäperhepäiväkoti
Kalkkistentie 245, 19370 Nuoramoinen
Puh. 044 7134 569

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi:
http://www.sysma.fi/varhaiskasvatuksen-sahkoinen-asiointi

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.8.18 alkaen:
http://www.sysma.fi/varhaiskasvatuksen-asiakasmaksut

Sysmän kunnan kotisivu:
http://www.sysma.fi/

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.8.2018

Varhaiskasvatusmaksuun vaikuttavat perheen tulorajat ja maksuprosentit muuttuvat 1.8.2018. 

Perheen koko

Vähimmäisbruttoraja € / kk

Maksuprosentti

Korkeimman maksun bruttotuloraja € kk

2

2 102

10,70

4 798

3

2 713

10,70

5 409

4

3 080

10,70

5 776

5

3 447

10,70

6 143

6

3 813

10,70

6 509