Kotitalouden OPS 2016

Kotitalouden Ops 2016 tiivistelmä

Tavoitteet ja sisällöt:
Tavoitteena on hyvinvoinnin kokonaisuus, joka kehittää arjen hallinnan edellyttämiä käytännön työtaitoja, yhteistyövalmiuksia ja tiedonhankintaa sekä niiden soveltamista arkielämän tilanteissa. Tietoja, taitoja, asenteita ja toimintavalmiuksia harjoitetaan kolmella keskeisellä sisältöalueella: ruokaosaaminen ja ruokakulttuuri, asuminen ja yhdessä eläminen sekä kuluttaja- ja talousosaaminen kodissa.

Arviointi:
Arvioidaan säännöllisesti oppilaan edistymistä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidoissa, käytännön työtaidoissa sekä tiedonhankinta- ja tiedonkäsittelytaidoissa. Arviointi on ohjaavaa, monimuotoista ja kannustavaa. Menetelminä käytetään itsearviointia, vertaisarviointia, opettajan antamaan palautetta ja arviointikeskustelua.

Päättöarviointi sijoittuu siihen lukuvuoteen, jona oppiaineen opiskelu päättyy yhteisenä oppiaineena. Päättöarvioinnilla määritellään, miten oppilas on opiskelun päättyessä saavuttanut kotitalouden oppimäärän tavoitteet. Päättöarvosana muodostetaan suhteuttamalla oppilaan osaamisen taso kotitalous-oppiaineen valtakunnallisiin päättöarvioinnin kriteereihin. Osaaminen oppiaineessa kehittyy koko yhteisen kotitalouden opetuksen ajan vahvistuvana ja etenevänä oppimisena.

Katso Oph päättöarvioinnin kriteerit arvosanalle 8. http://www.edu.fi/download/175494_kotitalouden_paattoarvioinnin_kriteerien_tukimateriaali.pdf

Katso Siilinjärven perusopetuksen opetussuunnitelma 2016 vuosiluokille 7 - 9 (Kotitalous s. 80 - 85)
http://www.siilinjarvi.fi/kunta/fi/liitetiedostot/opetus_ja_koulutus/koulutoimisto/muut_julkaisut/OPSYLAKOULU.pdf