4. Monivärinen jääkaappimagneetti

Yleisohjeita

Tässä on esimerkkinä käytetty Valepan logoa. Ohjeita soveltamalla voi melko helposti muodostaa vaikkapa useimpien SM-liigajoukkueiden logoista vastaavat 3D-mallinnokset. Jääkaappimagneetiksi tuloste muuttuu liimaamalla taakse magneettinauhaa, jota saa metritavarana hyvinkin edullisesti.

Tässä käytetään Paint.net -ilmaisohjelmaa, mutta ohjeita voi soveltaa myös muihin kuvankäsittelyohjelmiin. Samaan lopputulokseen pääsee varmasti käyttämällä nokkelampiakin konsteja ja parempia ohjelmia, eli kannattaa käyttää omaa järkeään.


Valepan logo

Valepan logo koostuu kolmesta väristä. Nämä kaikki värit pitää olla valmiissa 3D-mallissa omilla tasoillaan. (Ja Paint.netillä pitää tehdä jokaisesta väristä oma kuvansa).




Ennen kuin kuvaa alkaa muokkaamaan paint.netillä, pitää päättää missä järjestyksessä värit tulostetaan. Usein kuvan "ohuin väri" kannattaa valita päällimmäiseksi. Tässä kuvassa musta väri on ohuimmalla piirretty, joten se jääköön ylimmäiseksi. Alimmaiseksi valitaan tässä punainen, että valkoisella oleva elukka saadaan nousemaan taustasta. (Värit voisivat olla muussakin järjestyksessä.) Alla olevassa Tinkercadin kuvassa on liioiteltu eri tasojen korkeuksia.




Jotta valkoista tasoa ei jouduttaisi tulostamaan tyhjän päälle, alin punainen taso pitää olla koko kuvan suuruinen. Samoin keskimmäinen valkoinen osuus pitää tulostaa myös niihin kohtiin, joiden yläpuolelle tulee mustaa. Ylin kerros sisältääkin vain mustan osuuden. Alla kuvat eri tasoista. (Keskimmäinen valkoinen taso on tässä kuvassa mustalla. Miksiköhän?) HUOM! Kaikki kolme alla olevaa kuvaa on syytä lopuksi värjätä mustaksi, että SVG-konvertteri lukisi niitä paremmin.





Paint.net-ohjeet löytyvät omalta sivultaan, kuten myös Tinkercad-ohjeet. Linkit ohjeisiin tämän sivun vasemmasta reunasta. Myös tästä Paint.net ohjeisiin.