Aihealueet
Aihealueen opintotarjonnassa voidaan erottaa seuraavia teema-alueita
Historia, arkeologia, perinnetyö ja kulttuurityö
Kursseilla tarkastellaan menneisyyden kehityskulkuja ja tapahtumia meillä ja muualla aina muinaisuuteen asti. Suurimmalta osin kurssien tai luentojen aiheet vaihtuvat vuosittain. Viime vuosina on ollut useita luentosarjoja, joissa on tarkasteltu Euroopan lähialueiden kriisejä ja nykytilanteeseen johtaneita syntytaustoja. Suomen historia on pysyväisteema tässä oppiaineryhmässä; tällä kertaa luentosarja painottuu itsenäisen Suomen ensimmäiseen vuosikymmeneen. Myös sukututkimus näyttää kiinnostavan yleisöä jatkuvasti; tänä vuonna mukana on uutena geneettinen sukututkimus. Ihmisen genomin kehitystä käsittelee myös luentosarja Näkökulmia ihmisen evoluutioon.
Yhteiskunta, kulttuuri, kansalaistaidot, oikeus, talous, työ
Tähän aihealueeseen sisältyy keskustelua yhteiskunnallisista asioista, vuosittain vaihtuvia kurssiteemoja esim. maailmanpolitiikasta, yritysten yhteiskuntavastuusta tai ajassa liikkuvista muista kysymyksistä. Mukaan mahtuu myös käytännönläheisiä kursseja esim. tavallisen ihmisen arkeen liittyvästä lainsäädännöstä tai vaikkapa arvopaperisijoittamisesta. Jo vuosia kurssitarjonnassa on mukana ollut ikäihmisten yliopisto, johon koottuja ajankohtaisia luentoja välitetään Salon kansalaisopistoon Internet-yhteyden kautta.
Filosofia, psykologia, elämäntaidot, terveys ja hyvinvointi, opetus ja kasvatus
Aihealueelta löytyy useita kursseja, joissa käsitellään polttavia, oman, läheisen, taikka yleisesti havaittavissa olevia elämän pulmakysymyksiä. Tarkastelukulma vaihtelee teoreettisesta hyvinkin käytännönläheiseen. Täysin uusia kurssiteemoja Salon kansalaisopistossa ovat Alexander-tekniikka sekä meditaatio. Ihmisen evoluutio on täälläkin esillä luentosarjassa Evoluutiopsykologia ja mielenterveys.