Pekkalan koulu

Pekkalan koulu

Tervetuloa Pekkalan koulun sivuille!

Pekkalan koulu on viihtyisä ja vireä kyläkoulu Ruovedellä Jäminkipohjan kylässä. Pekkalan koulu sijaitsee kantatie 66 varrella, noin 12km:n päässä Ruoveden Kirkonkylästä. Koulussamme on oppilaita esikoululaisista kuudenteen luokkaan asti. Koulussamme vallitsee myönteinen ja avoin ilmapiiri. Meidän koulussa on turvallista ja mukavaa!

LIIKKUVA KOULU

Pekkalan koulu on mukana LIIKKUVA KOULU-hankkeessa, jossa tavoitteena on liikunnallisesti aktiiviset oppilaat. Koulumme piha tarjoaa hyvät mahdollisuudet monenlaiselle liikkumiselle. Välituntisin liikutaan yhdessä vauhdikkaasti. Syksyllä 2018 oppilaat suunnittelivat ja maalasivat yhdessä koulun pihaan liikuttavia asfalttimaalauksia!


KERHOT

Joka torstai klo 13.00–14.30 koululla kokoontuu kerho ILO (ilo, luovuus, oppiminen), joka on suunnattu kaikille 3–6lk:n oppilaille. Maanantaisin esikoululaiset, ykköset ja kakkoset harjaannuttavat kädentaitoja Kässä+ kerhossa.

Lukuvuoden mittaan luvassa myös muita kerhoja. 


ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Iltapäivisin on pienimpien oppilaiden mahdollisuus osallistua iltapäiväkerhoon. Iltapäiväkerhossa on monenlaista toimintaa. Läksyhetken jälkeen on välipala sekä leikkiä ja ulkoilua. Huom. Iltapäiväkerhoa ei järjestetä lukuvuonna 2018-19 vähäisen ilmoittautumismäärän takia.


MUU TOIMINTA KOULULLA

* Samassa rakennuksessa toimii kodikas Jäminkipohjan ryhmäperhepäivähoito.

* Tiistaisin koulun pihaan saapuu kirjastoauto. Koko koulu käyttää viikoittain tätä kirjaston loistavaa palvelua.

* Tiistaisin koululla on seurakunnan järjestämä päiväkerho alle kouluikäisille lapsille.

* Torstaisin kokoontuu palvelutalo Honkalakoti ry:n ikäihmisten Voimapesä, jolloin moni oppilas pääsee puuhailemaan mukavia juttuja Koulumummolassa. Mummojen ja vaarien kanssa on jo leivottu, maalattu, luettu, laulettu, sirkusteltu, virkattu, leikitty ja pelailtu lautapelejä!

 

MUITA KIVOJA JUTTUJA

* Keväällä 2018 Lukuklaanihankerahoituksen myötä remontoimme koko koulun voimin YHDESSÄ kotoisan koulukirjaston, jota kaikki luokat käyttävät viikoittain.

* Koulukummitoiminta lukuvuosittain.

* Pekkalan koulun vanhempainyhdistys perustettiin syksyllä 2018.

* Koulun piha-alueella on oma pieni puutarha-alue, jota hyödynnämme opetuksessa.

* Koulun kenttä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaiselle liikunnalle niin kouluaikana kuin myös vapaa-ajalla. Piha-alueelta löytyy mm. lentopallokenttä, koripallotelineet, pururata, keinut ja kiipeilytelineet. Kaukalossa pääsee talvella luistelemaan ja koulun viereisiltä pelloilta löytyy hyvin hoidettuja hiihtolatuja.PEKKALAN KOULU
Pohjantie 2
34450 JÄMINKIPOHJA
puh. 044 787 1466
s-posti: pekkala@ruovesi.fi

koulunjohtaja Hanna Juurakko
puh. 044 787 1432
hanna.juurakko@ruovesi.fi

koulusihteeri / Wilma-tunnukset
puh. 044 787 1404

koulun keittiö
puh. 044 787 1467

terveydenhoitaja Kati Apell
puh. 044 787 1263


KOULUKULJETUS
Bussi-Manninen puh. 0500 559 859
Rantanen puh. 044 504 6464