Käy tutustumassa...

  • Tornion kansalaisopiston kädentaitojen opettajan Pia Turusen omassa profiiissa olevaan kurssisivustoon: https://peda.net/p/piaturunen/oktk
    • Tutki erilaisia Pian kursseja klikkailemalla auki sivunavigointia vasemmalta.
  • Kuopion kansalaisopiston kotitalouskurssien sivustoon oheisesta linkistä: https://peda.net/kuopio/kansalaisopisto/kotitalous
    • Etsi sivunavigoinnista kokkikurssien sivusto ja tutki sivuja kurssien markkinoinnin näkökulmasta.
      • Kotitalous-kokkikurssit-edelleen joku alisivuista
Kerro tällä sivulla tämän tekstidokumentin ALLA olevaan kommenttikenttään (klikkaa kohtaa x kommenttia), miten sinä ajattelisit näiden mallien jälkeen käyttäväsi Peda.netiä omassa oppilaitoksessasi. 


Tämän tehtyäsi siirry tehtävään kolme.

Kommentit

Esimerkkisivut ovat upeita näyteikkunoita kiehtoville kursseille! Aivan toista kuin lukea vaan kurssin nimi ja lyhyt esittely jostain kansalaisopiston kurssiesitteestä. Tässä on perusteellisemmin tietoa ja varsinkin valokuvia, jotka konkretisoivat, mistä on kyse.
Omassa työssä voisi olla kiinnostavaa harkita, että mitkä toiminnot voisivat olla tällaisia semijulkisia, eli että julkisesti näkyy, millaisten teemojen äärellä ollaan tai millaisilla ryhmillä kokoonnutaan ja voidaan kertoa se, mitä julkisesti on kerrottavissa, mutta sitten olisi myös olemassa salasanasuojattu sisältö. Tämä ehkä toimii erityisesti silloin, kun on kyseessä toiminta, johon "kuka tahansa" voi ilmoittautua tai liittyä. Ehkä oma työni liittyy usein rajatumpiin ihmisryhmiin, mutta tätä rajapintaa voisi kyllä tarkastella.
Kuvilla on iso merkitys. Ne tekevät kurssien esittelyistä kiinnostavia.
Samaa mieltä olen Titin kanssa, että on harkittava tuota julkisuusasiaa. Parempi varmaan olisi, jos esim. pastoraalikurssien kuvaukset olisivat kaikkien nähtävillä.
Selasin Kuopion kansalaisopiston kurssisivuja. Kurssien markkinoinnin näkökulmasta olennainen tieto, eli täsmällinen aika ja paikka löytyi useamman klikkauksen jälkeen. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden visuaalisuudelle, sivut ovat kutsuvia. Kirkon koulutuskalenterin julkaisussa tätä voisi hyödyntää nykyistä monipuolisemmin. Laajempi keskustelu olisi hyvä käydä siitä, miten Kirkon koulutuskalenteri olisi nykyistä dynaamisempi ja miten lyhyen aikavälin koulutustarpeeseen voidaan reagoida. Kootaanko tiedot edelleen keskitetysti Koulutuskeskuksen kautta pitkällä aikavälillä ja voitaisiinko esimerkiksi hiippakuntien täsmäkoulutukset, webinaarit tai lyhyttapaamiset linkittää uudella tavalla koulutuskalenteriin?
Hienoja sivuja, jotka ovat varmaan rakentuneet vähitellen, kurssi tai muutama kerrallaan. Jonkin verran tällainen aina vaatii aikaa.
Hiippakuntien ja koulutuskeskuksen koulutusten osalta tällainen sivusta voisi tuoda myös mahdollisuuden markkinoida tilauskoulutuksia ja valmiina olevaa osaamista. Meillä on runsaasti sellaista osaamista, jolle voisi olla kysyntää, mutta emme tarjoa sitä erikseen. Toki tällaisten tilauskoulutusten markkinoinnin voisi siirtää myös hiippakuntien ja KK:n omille sivuille tms.
Sisällön puolesta meidän koulutuksemme voivat olla sellaisia, että kuvat antavat aika vähän lisäinformaatiota. Silti hyväntuuliset tai muuten aiheeseen sopivat kuvat voisivat innostaa koulutuksen hakijoita.
Näyttää monipuoliselta kirjastolta tämä peda.net. Kivaa informatiivisuutta ja visuaalisuutta löytyy. Pystyin jo aloittamaan oman ensi vuoden kurssin jäsentämisen.

@eriikkajankko toi hyvin esiin, että olisi tarve tuoda esiin hiippakuntien täsmäkoulutukset, webinaarit tai lyhyttapaamiset linkittää uudella tavalla koulutuskalenteriin. Voisiko portaalia avata peda.netiin?
Näyttää hyvälle ja Peda.netin käyttöliittymä vaikuttaa selkeälle.
Helppo luoda tapahtumalle, koulutukselle alusta, jossa toimia.
On helppo liittyä edellä esitettyihin näkemyksiin. Nykyisin käytössä olevissa järjestelmissä esim. itseopiskeluun sopivan materiaalin jakaminen on varsin monimutkaista. Tämä alusta voisi olla helposti löydettävä paikka materiaaleille.
Tykkään tämän alustan visuaalisuudesta. -Tekemällä oppii, ja kiva kun voi helposti (?) tuunata sisältöä sellaiseksi kuin haluaa. -Kokkikurssien kuvia katsoessani tuli nälkä.
Innostavia mahdollisuuksia pastoraalityöskentelyä ajatellen! Viestijänä tulee mieleen, miten Peda.net linkittyy muihin Kirkkohallituksen ja kirkon viestintäkanaviin ja miten Peda.netissä saadaan ilme tukemaan kirkon/Kirkkohallituksen/hiippakunnan/Kirkon tutkimus ja koulutuksen tavoitemielikuvan rakentamista. Tätä syytä pohtia yhdessä.
Kiinnittäisin huomiota selkeyteen. Kirkon koulutuksen sivuilla päädyimme siihen, että Kirkon keskushallinnon koulutuksia jaotella organisaatioittain vaan tehtäväalueen mukaan. Siis johtamisen alle tulee kaikki johtamisen henkilöstökoulutukset olipa sen pitäjä hiippakunta tai kirkkohallitus. Lisäksi pastoraalitutkintoa koskeva kokonaisuus on omanaan,. Tämä ratkaisu tuntuu nyt selkeältä. Hiippakunnilla on mahdollista pitää myös omia pedanet-aineistoja.
Valokuvien hyödyntäminen on hyvä mahdollisuus. Tekee ulkoasusta viehättävän ja inspiroivan. Varsinkin kokkikurssien kuvat nostivat veden kielelle.
Olen jo tehnyt yhtä kurssia, mutta opiskelen lisää, miten tätä voisi käyttää vielä monipuolisemmin.

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin