superlinkit kieliin

Materiaalia enkkuun

Listen-and-write
"Sanelutyökalu, jonka avulla opiskelijat voivat mm. erilaisia uutisia ja uutisartikkeleita kuunnellessaan samalla kirjoittaa kuulemaansa.

Artikkelia klikatessa opiskelija voi ensin valita haluamansa sanelutavan. ’Full mode’ tarkoittaa, että koko teksti tulee kirjoittaa sanelun aikana, ’quick modessa’ kirjoitetaan vain ensimmäiset kirjaimet ja ’blank modessa’ täytellään puuttuvia sanoja. Valinnan jälkeen sivulle avautuu kaksi soitinta. Ylemmästä opiskelija voi kuunnella ensin koko tekstin ilman keskeytyksiä. Alemmasta teksti luetaan lause kerrallaan opiskelijan samalla kirjoittaessa kuulemaansa alla olevaan laatikkoon. Sama lause toistuu kunnes opiskelija on saanut sen valmiiksi. Tämän autoreply -toiminnon saa pois päältä laatikon oikealta puolelta. Laatikon alla olevaa Hint-painikketta painamalla hankalat sanat voi myös klikata näkyville kirjain kerrallaan.

Opettaja voi valita tekstit haluamansa tason mukaan painamalla yläpalkin Levels-painiketta. Tekstit jakautuvat tasoihin 1-22. Categories-painikkeen takaa löytyy hyvin yksinkertaistettu jako: Interview / Learning / News / Music / Kids / Movies / TED / Words Stories. Oikeanlaisen aiheen ja tekstin löytäminen vaatii siis jonkin verran hakemista. Youtube-painikkeen takaa löytyy myös erilaisia videopätkiä ja musiikkivideoita. Sanelu toimii videoiden kanssa ihan samalla tavoin."
https://sites.google.com/site/tnk31kielet/home

Breaking News English
Tuhansia artikkeleita, joihin on tehty valmiiksi tehtäviä. Samasta artikkelista voi valita eri tasoisia versioita (eriyttäminen!). Lisäksi kuunteluharjoituksia ja saneluharjoituksia (kirjoita mitä kuulet), natiivipuhujien lukemina. Osa tehtävistä printattavia, mutta paljon myös koneella tehtäviä.

Listen in a minute
Sama idea kuin Breaking News English mutta helpompia