Tervetuloa Muhoksen lukioon

Käyntiosoite:
Muhostie 5
91500 Muhos


Rehtori
Minna Kemppainen
044 4970 446
040 7648 396

Opettajat
044 4970 442

 

Postitusosoite:
Muhoksen Lukio
PL 54
91501 Muhos

Kanslia
Minna Kukkonen
044 4970 433


ICT-vastaava
044 4970 422

Uteliaisuutta ja intoa opintoihin

Motivaatio ja uteliaisuus ovat oppimisen avaimet
Opiskelujen sujumisessa iso asia on motivaatio. Motivaatioon voit itse vaikuttaa. Opiskelu vaatii välillä oman mukavuusalueen ulkopuolelle menoa ja pinnistelyä, ehkä kurinalaisuuttakin. Koko hommassa auttaa aikataulun laatiminen, että asiat eivät jää "viimetinkaan". Seuraile, mitä maailmalla tapahtuu. Lue uutisia. Uteliaisuus ja uutisten kautta ajankohtaisten asioiden seuraaminen on hyvä tapa saada motivaatiota.
Mihin asennoidut myönteisesti, sen tekeminen yleensä helpottuu! Opiskelu on itse asiassa aika kivaa!

Vanha ja uusi vieretysten - milloin me muutamme?
Lukuvuosi 2019-2020 opiskellaan ja työskennellään uuden lukion rakennustyömaan vieressä. Tämän takia toivomme jokaiselta varovaisuutta, koska kulkureiteillä voi liikkua myös raskaita ajoneuvoja. Kylän suunnalta tuleva jalankulkuliikenne ohjataan rotkon laitaa menevälle kävelytielle ja mopoparkin takaa koulun sisäpihalle. Häytysajoneuvoille täytyy taata esteetön kulku koulun sisäpihalle, mikä kannattaa mopojen ja polkupyörien kanssa huomioida.

Lukion pääovi on salin vieressä oleva sisäänkäynti. Liikuntaesteisille kulku on yläkoulun kautta.

Uudisrakennuksen pitäisi olla valmis ensi kesään mennessä. Huhti-toukokuussa remontoidaan välisiiven musiikkiluokka. Ensi kesänä puretaan vanha keltainen lukiorakennus, ja lukuvuosi 2020-2021 aloitetaan uudessa rakennuksessa.

Tämän "ikkunan" oikealle puolelle peda.net-näkymässä ilmestyy aika ajoin rakennustyömaan tiedote. Kannattaa käydä lukemassa.

Mukavaa lukuvuotta 2019-2020,
Rehtori

Muhoksen lukio osana kansainvälistä Geopark-verkostoa

Geopark-lukio

Suomessa on yksi ainoa ja samalla se on maailman pohjoisin Geopark, Rokua Geopark.
Alue alkaa Muhokselta Laukansillalta ja toisessa päässä on Oulujärven halkaiseva Manamansalon saari. Alueen kaikki kolme lukiota ovat huomioineet jo vuosia Geoparkin toiminnoissaan ja tehneet yhteistyötä: geologia, yrittäjyys, yhteistyö ja kansainväliset geopark-yhteydet.

Nyt nämä kolme lukiota ovat virallisesti ja myös kansainvälisestikin katsottuna Geopark-oppilaitoksia!
Tutustu myös:
Rokua Geopark
IMG_2090.JPG