Luhangan koulu (ent. Tammijärven koulu)

Olemme Vihreä lippu -ohjelmassa!

Luhangan koulu liittyi vuoden 2018 alussa mukaan kestävän kehityksen kasvatustyötä tukevaan Vihreä lippu -ohjelmaan. Ohjelmasta voi lukea lisää tästä linkistä.
Luhangan koulun ensimmäisen, kaksi lukukautta kestävän Vihreä lippu -projektin teema on energia. Keskitymme oppilaiden kanssa tutkimaan monipuolisesti teemaan liittyviä eri osa-alueita sähkönkulutuksesta ihmisen oman kehon energiankäyttöön ja kaikkeen siltä väliltä. Oppilaiden myötä energia-teeman aiheet koskettavat myös oppilaiden koteja ja perheenjäseniä ja haastammekin teidät kaikki energiatalkoisiin kanssamme vuonna 2018!

Terveisin, Luhangan koulun väkiUUSI LUKUVUOSI 2017-2018, UUDET JA VANHAT OPPILAAT

Tervetuloa aloittamaan tai jatkamaan koulutaivalta Luhangan kunnan esi- ja peruskoulussa, Luhangan koulussa, ke 9.8.2017. Ensimmäinen lukuvuosi uudessa koulurakennuksessa alkaa. Opiskelemme ensimmäisellä kouluviikolla ke-pe klo. 8.30-12.45. Lukujärjestyksiä alamme noudattaa ma 14.8.2017 alkaen.

Tärkeimmät mukaan otettavat koulutarvikkeet: reppu, pieni käsipyyhe, sisäkengät ja tietysti kiloittain reipasta ja iloista mieltä. Mukaan tulee ottaa myös hyvää käytöstä, uteliaisuutta, innostusta, joustavuutta ja pitkäjänteisyyttä, sillä niitä tarvitaan elämässä paljon.

Saattoliikenne ohjautuu uuden koulurakennuksen parkkipaikan reunaan. Jättöpaikasta oppilaat siirtyvät vanhalle tutulle välituntialueelle. Kellojen soidessa ensimmäisen oppitunnin alkamisen merkiksi, oppilaat kerääntyvät luokittain uuden koulurakennuksen pääoven edustalle.

Koulutaksiyrittäjinä toimivat tulevana lukuvuonna Erkki Tuominen ja Tapio Kivistö. Tässä yhteystiedot:

Tuominen Erkki p. 0400 241 650 (Hartolan, Joutsan, Jyväskylän Putkilahden, Lempään ja Tammijärven alueella asuvien oppilaiden kyydit.)

Kivistö Tapio p. 0400 544 152 ( Kirkonkylän suunta ja Tammijärven alueen kyydit.)

Olen elokuun alussa yhteydessä uusien oppilaiden huoltajiin ja niiden oppilaiden huoltajiin, joilla on muutoksia koulukuljetuksissa. Kerron, miten ja millä lapsi kulkee koulumatkansa. Huoltajat voivat olla itsekin yhteydessä suoraan kuljettajaan koulunaloitusviikolla, jos on kysyttävää. Taksiautoilijoilta saat tiedon, siitä mistä ja mihin aikaan lapsi aamulla noudetaan ja päivällä tuodaan, koskee myös ensimmäistä kouluaamua. Ellei lapsesi kuljetuksissa ole muutosta edelliseen lukuvuoteen verrattuna, en ole yhteydessä kotiin. Koulukuljetusraja on edelleen 2km. Lapsen kulkiessa koulumatkat taksilla tai bussilla tulee muistaa odotella taksia tai bussia rauhassa ja käyttäytyä kohteliaasti ja rauhallisesti. Olemme sopineet, että koulumatkoilla ei käytetä matkapuhelimia "huvitarkoitukseen". Jos lapsi on sairaana tai muuten ei kulje koulumatkaa taksilla, huoltajat ilmoittavat muutoksista suoraan taksinkuljettajalle.

Aamun bussivuoroa Luhangasta Joutsaan hyödynnetään koulukuljetuksissa. Bussivuoron lähtöaikaa Luhangan kirkonkylältä on myöhäistetty hieman. Bussi lähtee kirkonkylältä kouluaamuisin klo. 7.55.


HUOM! Monina vuosina bussilla kulkevat ovat saaneet bussikortin. Anssin Tilausliikenne, joka liikennöi kyseistä linjaa, on kertonut, että bussikortteja ei jaeta oppilaillemme lainkaan. Niinpä oppilas vain nousee bussiin, tervehtii ja istahtaa paikoilleen! Koulu toimittaa oppilaslistat bussiyhtiölle, jotta he tietävät oppilasmäärän ja muuta sellaista.

Maltathan vielä odottaa jonkin aikaa ja sitten saat aloittaa opintiesi! Jos teillä on epäselvyyksiä kouluasioissa, ottakaa rohkeasti yhteyttä minuun.

Ystävällisin terveisin Luhangan koulun johtajaopettaja

Leila Qvist-Pettersson p. 040 3479 217

KENKÄKAAOS!

Koulun henkilökunta toivoo hartaimmin, että huoltajat merkitsisivät lastensa vaatteisiin - erityisesti Kuoma-kenkiin - lapsen nimen tai jonkin muun tunnuksen, mistä lapsi tunnistaa helposti omat vaatteensa koululla. Näin vältetään tilanteet, joiss...