ÄIDINKIELI

Joulubingo

DD3D81E6-09B4-4260-A222-0A02AEAE9045.jpegÄidinkielen tunti vietettiin viimeisellä kouluviikolla ennen joulua koko luokan yhteisesti joulubingoa pelaten. Ennen pelaamista nimesimme bingopohjissa olevat kuvat. Tämän jälkeen oppilaat saivat omat bingopohjansa, jossa samat kuvat oli eri järjestyksessä. Ripottelimme bingokuvat yksittäin ennen pelaamista koulunkäytäville numerojärjestykseen. Mitä isompi luku , sitä kauempana kuva oli omasta luokasta.
Oppilaat jättivät bingopohjansa pulpetilleen ja lähtivät etsimään kuvia yksi kerrallaan numerojärjestyksessä. Leikissä tuli paitsi liikettä, niin se oli myös oiva muistiharjoitus. Pelivauhdista päätellen leikki oli mieluisa oppilaille.
077BD077-B100-45EB-8434-1C8C2BEBBD75.jpeg


Äidinkieltä leikkien

Oppilaiden kanssa pyritään säännöllisesti ottamaan erilaisia harjoitteita toiminnallisesti. Kukapa sitä jaksaisi jatkuvasti pelkästä kirjasta opiskella? 😊
Tänään huristeltiin autoradalla ja luettiin matkan varrella tavuja ja niistä muodostuneita sanoja. Kipinä-ryhmäläiset taasen innostuivat virkkeen päättömerkkiviestistä. Tulitikut, herneet ja makaronit löysivät hienosti paikkansa huutomerkkeinä, pisteinä ja kysymysmerkkeinä.

IMG_2071.JPG

IMG_2065.JPG