1.1.2. Poissaolot ja myöhästymiset

Tietoa poissaoloista ja myöhästymisestä

Opiskelu päivälukiossa tarkoittaa, että opiskelija käy säännöllisesti koulua ja hänen on selvitettävä poissaolonsa.
Jos opiskelijan täytyy olla sairauden takia poissa koulusta kauemmin kuin kaksi päivää, on siitä ilmoitettava ryhmänohjaajalle.
-Aiheettomilla poissaoloilla on kurssiarvosanoja alentava vaikutus.
-Jos opiskelija sairastuu kesken koulupäivän, siitä on ilmoitettava ryhmänohjaajalle, apulaisrehtorille tai opettajalle. Oppilas saa poistua kesken koulupäivän ainoastaan: apulaisrehtorin, ryhmänohjaajan tai muun opettajan luvalla.
-Luvan enitään viiden päivän poissaoloon myöntää ryhmänohjaaja/apulaisrehtori.
-Opiskelijan on selvitettävä jokainen poissaolonsa wilmassa (huoltajat selvittävät alle 18v poissaolot). Poissaoloksi kelpaa myös kouluterveudenhoitajan tai lääkärin myöntämä todistus.
-Kaikki poissaolot kirjataan Wilmaan. Kolmesta myöhästymisestä merkitään yksi poissaolotunti.
- Mikäli opiskelelija joutuu olemaan poissa kokeesta, hänen on ilmoitettava siitä etukäteen aineenopettajalle. Luvatta kokeesta poissa ollut opiskelija menettää osallistumisoikeutensa uusintakokeeseen.
-Jos opiskelijalla on hyväksyttävän syyn takia (esim.sairaus) poissaoloja yli 3h, hänen täytyy neuvotella kurssin opiskelun jatkamisesta opettajan kanssa.
- Ulkomaanmatkat tulisi suunnitella koulun loma-ajaksi. Matkojen poissaoloista tulisi neuvotella jo ennen matkan tilaamista. Ennen matkaa tulee selvittää poissaolot korvaavat tehtävät.
-Ryhmänohjaat tarkkailevat oman ryhmänsä opiskelijoiden poissaoloja ja myöhästymismerkintöjä. Ryhmänohjaajat kertovat toistuvista myöhästelyistä apulaisrehtorille ja kotiin.
-Koulun velvollisuus on ilmoittaa KELAlle yli kahden viikon poissaolosta! Selvittämättömät jatkuvat poissaolot voivat vaikuttaa opintoetuuksiin (koulumatkatuki, opintoraha).