Sulje
Käynnistetään Info TV-näkymää (JavaScript pitää olla sallittuna)

Kotkan koulujen Rocket League -turnaus 29.4.2020

Kotkan oppilasurheilu järjestää e-urheiluturnauksen yhteistyössä Xamkin ja Kuuragames kanssa.

Turnaus on avoin kaikille Etelä-Kymenlaaksolaisille peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.
Osallistujilla pitää olla itsellä Rocket League peli.
Menestyneemmät e-urheilijat palkitaan lahjakortein.

rocketLeagueFlyer3 (003).jpg

Oletko koulusi kovin Rocket League –pelaaja?

Oletko kaverisi kanssa voittamaton tiimi?

Voittaisitteko kaikki koulustanne?

Entäs muista Kotkan kouluista?

Kotkan koulujen välinen 2v2 Rocket League – nettiturnaus 29.04.2020 klo 16:00 alkaen

Ilmoittautumiset ja kyselyt: games@kuuragames.com

Sisällytä ilmoittautumiseen nimesi, pelaajanimesi, koulusi nimi ja mahdollisen tiimikaverisi tiedot. Yksin ilmoittautumiset yhdistetään turnausta ennen tiimeiksi.

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja turnaukseen osallistumisesta sähköpostitse.

Turnauksen formaatti: Cup

Alustat: PS4/Xbox One/Switch/PC

Vanhempien valmennusoppi

Korona-viruksesta johtuen urheilijoiden harjoittelu on siirtynyt pääsääntöisesti etävalmennukseksi. Suurelle osalla urheilijoista se lähin valmentaja on näissä poikkeusoloissa oma vanhempi.

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on yhdessä Petteri Kosken kanssa järjestänyt jo kahden vuoden ajan Vanhempien valmennusoppi -koulutusta. Tässä poikkeustilanteessa johtuen olemme päättäneet julkaista tiivistelmät näistä koulutuksista.

Mitä on lahjakkuus Petteri Koski.pdf
Lasten ja nuorten voimaharjoittelu Petteri Koski.pdf
Kestävyyskunto Petteri Koski.pdf
Ravinto ja lepo Petteri Koski.pdf
Lasten ja nuorten urheiluvammat Petteri Koski.pdf
Mites sinne huipulle pääsee Petteri Koski.pdf

Valtionapu

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaa

https://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/urheiluakatemiat-ja-valtakunnalliset-valmennuskeskukset

Nukkumalla menestykseen

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia järjestää torstaina 12.9. klo. 17.00 - 18.30 Nukkumalla menestykseen -luennon. Luennoitsijaksi saapuu arvostettu unilääkäri Henri Tuomilehto.

Unilääkäri Henri Tuomilehto on yksi harvoja unihäiriöpotilaita päätyönään hoitavia lääkäreitä maailmassa. Henri on monessa mukana. Hänet palkattiin Columbus Blue Jackets NHL-joukkueeseen syksyllä 2018. HJKn jalkapallojoukkueen ja Suomen Olympiakomitean huippu-urheilun yksikön asiantuntijana unen ja palautumisen osalta hän on toiminut neljän vuoden ajan. Joulukuussa 2018 Henri valittiin sadan terveysalan vaikuttajan joukkoon. Henri on sparrannut lukuisia yrityksiä edistämään jaksamista ja työkykyä laadukkaan nukkumisen avulla. Hänellä on pitkäaikainen kokemus niin uniongelmaisten potilaiden hoitamisesta kuin tutkimustyöstä. Tuomilehto on johtanut muun muassa tutkimusta, jossa osoitettiin ensimmäisenä maailmassa terveellisten elämäntapojen hyödyllinen vaikutus uniapnean hoidossa. Hänelle on myönnetty unilääketieteen erityispätevyys, ja Suomessa hän johtaa viittä Coronaria Uniklinikkaa.

Luento pidetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan kampuksen auditoriossa. Auditorioon mahtuu 220 kuulijaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset viimeistään 8.9. mennessä jiri.auranen@kotka.fi

2019nukkumallamenestykseen.jpg

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian valinnat 2019

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian uusien hakijoiden valinnat ensi lukuvuodeksi 2019-2020.

Urheiluakatemiapaikan ehtona on, että sinulla on opiskelupaikka Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian yhteistyöoppilaitoksessa: Kotkan lyseo, Karhulan lukio, Haminan lukio, Kotka svenska samskola, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (EKAMI), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk).

Listassa on lueteltu ne Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan valitut urheilijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.
Vahvista urheiluakatemia paikkasi lähettämällä s-posti urheiluakatemian toiminnanjohtajalle (jiri.auranen@kotka.fi) 4.8. mennessä.

Bergholm Rasmus
Bertling Tytti
Doty Tommy
Erkkilä Juho
Frondelius Pietu
Harju Selma
Harsia Milja
Heikkilä Henri
Heikkinen Ida
Hellsten Eetu
Holtari Tuukka
Härkönen Helmi
Jauhiainen Veikka
Kaitainen Tatu
Kervinen Leevi
Klingberg Aapo
Kokkonen Olli
Kokkonen Milla
Korpela Wilho
Kostian Juuso
Kostian Jasper
Kupari Eeva
Kyntäjä Linda
Lahti Elias
Lampila Sade
Lecklin Valtteri
Leinonen Niklas
Leppänen Pinja
Makkonen Miko
Martikainen Niko
Miettinen Anna
Moilanen Veeti
Mäkelä Sarita
Mäkelä Katja
Niiranen Kerttu
Nokka Ilari
Nurminen Anna
Paavola Anni
Peri Pinja
Porkka Lauri
Puhakka Pauliina
Rantala Eero
Ristola Eeva
Roiha Eetu
Roskikov Maxim
Räsänen Julius
Rönkä Niko
Salonen Jimi
Silventoinen Jenni
Sipari Siiri
Siro Elsa
Soini Mette
Soini Otto
Soome Indrek
Sosunoff Minea
Suntio Elias
Suutari Taavi
Takala Antti
Tolsa Joni
Tolvanen Lauri
Turklin Luka
Turunen Eevi
Törönen Aappo
Vallema Henrika
Ylä-Kotola LeeviVanhempien valmennusoppi -koulutus

Yleensä valmentajia ja urheilijoita koulutetaan, mutta harvemmin on lasten ja nuorten tärkeimmille tukijoille, eli vanhemmille koulutusta. Kymenlaakson Osuuspankki ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia on ottanut tästä asiasta kopin ja järjestää kevään ja ensi syksyn aikana 6 kerran koulutus paketin urheilevan/liikkuvan lapsen ja nuoren vanhemmille. 

Koulutuksessa käsiteltäviä aiheita ovat mm. ravinto ja lepo, liikkumisen merkitys lapselle/nuorelle, mitä on lahjakkuus, tyypillisimmät urheiluvammat ja niiden ennaltaehkäisy, fyysinen harjoittelu (nopeus, voima, kestävyys, ketteryys), vanhempi katsomossa ja vanhemman roolit seuratyössä.

Kouluttajina toimii Xamkin naprapaattikoulutuslinjan opettaja Petteri Koski ja Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen.

Koulutus sopii kaiken ikäisten lasten ja nuorten vanhemmille. Koulutuksen tarkoituksena on auttaa vanhempia huomioimaan liikuntaan ja urheilijoiden liittyviä tärkeitä asioita.

Jokaisella koulutus kerralla on oma erillinen aihe, eli jos arki kiireet, joskus estävät koulutukseen osallistumisen niin se ei maailmaa kaada.
Kevään koulutukset 27.3., 17.4. ja 15.5.
Syksyn koulutukset 26.9., 30.10. ja 27.11.

Jokaisesta koulutuksesta osallistujat saavat tiivistelmän, joka lähetetään sähköpostilla.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Jiri Auranen
Toiminnanjohtaja
Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia
+358 44 7025731
jiri.auranen@kotka.fi

Lasten ja nuorten voimaharjoittelu

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiaan kuuluvat ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta valmistuneet naprapaatit Janne Veija ja Sami Aalto ovat tehneet opinnäytetyön aiheesta Lasten ja nuorten voimaharjoittelu -Systemaattinen kirjallisuuskatsaus.

Opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia lasten ja nuorten voimaharjoittelun tämänhetkistä tutkimustietoa. Tarkoitus oli selvittää, mitä vaikutuksia voimaharjoittelulla on sekä mikä on voimaharjoittelun pysyvyys ja harjoitettavuus lapsilla ja nuorilla.

Tutkimusmenetelmänä käytettiin systemaattista kirjallisuuskatsausta. Alkuperäistutkimusten haku kohdistettiin seuraaviin tietokantoihin: Google Scholar, PubMed, Scien-ceDirect, ProQuest ja SportsDiscus. Tähän opinnäytetyöhön valikoitui mukaan yhteensä 63 alkuperäistutkimusta. Hyväksytyt tutkimukset analysoitiin sisällönanalyysin keinoin.

Sisällönanalyysiin valikoituneiden tutkimusten perusteella voidaan sanoa voimaharjoittelulla olevan monia eri vaikutuksia muun muassa luustoon, motoriseen suorituskykyyn, voimantuottoon ja erilaisiin urheilulajeihin. Näiden tutkimusten perusteella voidaan voimaharjoittelun todeta olevan turvallista lapsilla ja nuorilla, kun se on oikein toteutettua ja valvottua. Voimaharjoittelua suositellaan myös toteuttavan kaiken ikäisillä lapsilla, mutta harjoittelun vaativuus pitäisi progredioida kypsyyden ja taitojen sallimissa rajoissa. Voimaharjoittelussa pitäisi painottaa motoristen taitojen kehittämistä. Kovem-man intensiteetin harjoitteita tulisi tehdä urheilijoilla, mutta tekniikka ei saisi kärsiä. Voimaharjoittelun tulisi olla jatkuvana osana harjoitusohjelmaa varsinkin nuoremmilla, joilla voiman pysyvyys on mahdollisesti heikompi.


Opinnäytetyöhön voit tutustua tarkemmin seuraavien linkkien kautta:

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/108394/janne_veija_sami_aalto.pdf?sequence=1

https://lihastohtori.wordpress.com/2016/06/29/lasten-ja-nuorten-voimaharjoittelu/Urheilumenestyksen ennustettavuus

Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta valmistuvat naprapaatti opiskelijat Lotta Richter ja Anni Heino ovat tehneet opinnäytetyönä Systemaattisen kirjallisuuskatsauksen urheilumenestyksen ennustekijöiden mittavuudesta nuorilla urheilijoilla.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda peruskoulun urheiluluokalle testipatteristo, jonka avulla voidaan arvioida potenttiaalisten nuorten urheilijoiden kehittymistä tulevaisuuden menestyviksi urheilijoiksi. Testipatteriston tavoitteena on mitata tiettyjä fyysisensuorituskykyjen ennustekijöitä, joiden katsotaan olevan oleellisia myöhemmän urheilumenestyksen kannalta.
Systemaattisen kirjallisuuskatsaukseen sisältyi 33 hyväksyttyä alpuperäistutkimusta.