Lasten suusta

Halvat kengät

Aamulla ulos lähdössä pukiessa käyty keskustelu. Lapsi katsoi kengän pohjaa ja sanoi: "Jossain minun kenkien pohjassa on numero kolme ja kaksi, 32." Toinen lapsi okaisi siihen: "32, no ompas halvat kengät." Kertoja: "No ei, se on koko numero." Kaveri jatkoi: "No on ne halvat, 32."

Aamupala pöydässä

Lapset olivat aamupalalla kun yksi kertoi kavereille: "Minä näin aamulla jäniksen. Se juoksi tien yli." Kaveri heti: "No ammuitko sen?" Kertoja vastasi siihen: "No en. Eihän mulla ollu edes pyssyä!"

Hampaat

Neljävuotiaiden keskustelu. "Minulla on maitohampaat. Mitkä hampaat sinulla on? Onko sinullakin maitohampaat?" Toinen vastaa: " Ei ole." Kysyjä kysyy: "No mitkä hampaat sinulla sitten on?" Toinen: "No, ihan tavalliset hampaat." Kysyjä jatkaa: "Minulla on maitohampaat, kun minä tykkään maidosta. Se on terveellistä!"

Ruokapöydässä Kalakeittolautasen ääressä

Poika kysyi kun sai lautasen eteensä: "Mitä lihaa tuossa on?" Vieruskaveri samantien: " Ei se ole mitään lihaa, se on kalaa!" Kysyjä jatkaa hetken kuluttua: "Olipas hyvää kalaa. Terveellistä, saa vitamiineja." Kolmas lapsi liittyy keskusteluun: "Myös mandariineista saa vitamiineja." Keskustelun aloittanut kaveri jatkaa: "Niin kasvaa isoksi rakennusmieheksi." Yksi tyttö poistuu pöydästä. Poika sanoo: "Ei hänestä (tytöstä) tule mitään rakennusmiestä." Toinen tyttö pöydässä sanoo: "Minusta ei tule rakennusmiestä. Minusta tulee isona poliisi tai etsivä." Poika toteaa: "Ei kannata tulla poliisiksi, voi yölläkin tulla hälyytys. Tai armeijamieheksi, siellä voi tulla ammutuksi."  (Keskustelijat iältään noin neljäviisivuotiaita. Kolme lasta)

Ruokapöydässä maistamisesta

Ruokalautasella oli puolukkasurvosta. Eräs lapsista ilmoitti että hän ei syö tuota. Minä sanoin että voi maistaa. Lapsi masitoi sitä ja sanoi sen olevan hyvää. Toinen lapsi kysyi: "Miltä se maistui?" Sanoin hänelle: "Sinä voit maistaa sitä itse, niin tiedät parhaiten miltä se maistuu." Lapsi tokaisi minulle: "Minä olen maistanut sitä jo ainakin kaksikymmentä vuotta sitten ja se oli pahaa!" Tähän kolmas lapsi: "Et sinä ole voinut maistaa sitä kaksikymmentä vuotta siiten, koska et ole ollut vielä edes silloin olemassa." Keskustelijat olivat iältään noin 4-5 - vuotiaita.

Miehet ja tytöt

Välipalapöydässä käyty keskustelu. Kolme vuotias poika sanoi toiselle pojalle: "Myö miehet istutaan tällä puolella ja nuo tytöt istuu tuolla toisella puolella." Tähän 4-vuotias poika vastasi:" Niin mutta minä en ole vielä mies, kun olen vielä lapsi." Tälläkertaa sattui niin että pojat istuivat toisella puolella ja tytöt  toisella puolella pöytää.

Ikkunanpesu

Neljä vuotias poika kysyi välipalapöydässä istuessaan 5.12. :"Milloin teillä pestään ikkunat?"

Missä sinä olet töissä?

4-vuotias kaveri kysyi minulta kesken ruokailun: "Missä sinä olet töissä?" Vastasin hänelle: "Minä hoidan sinua ja kaikkia hoitokavereitasi, minä olen nyt töissä. "Hän jatkoi: " Niin mutta missä sinä olet töissä?"
Kerroin hänelle uudelleen että olen töissä ja hoidan häntä ja kaikkia toisiakin hoitolapsia myös. Lapsi totesi tämän jälkeen: " Oletko sinä töissä siellä ikäreissä? Vastasin hänelle: "Olen minä töissä sielläkin, mutta tämä teidän hoitaminen on minun työtäni.

Ongelman ratkaisu

3-vuotias totesi minulle: "Minä en halua ratkaista tätä ongelmaa!"

Keskustelu pihalla

Tyttö huomasi lentokaneen lentävän ja tuumasi: "Lentokone". Poika kysyi "Missä?". Tyttö vastasi: "Tuolla".
Minäkin näytin lapselle kädellä sinne suuntaan missä lentokone lensi. Tyttö kysyi: "Minne se menee". Poika antoi vastauksen samantien: "ABC:lle"Jumbo Jet Silhouette by GDJ

Aamupalalla

Aamupala pöytään tultuaan 3-vuotias totesi: "Ompa puuro tänään litteää." Scrambled Eggs

Isojen juttuja

Kun olimme juoksusuoralla ja pidin alussa ohjatua jumppaa. Yhden liikkeen jälkeen minulle kommentoitiin: "Sanna, tämä on kyllä isojen miesten juttuja".
Liike oli jalat suorana kädet lattiaan ja siitä käsillä etenpäin ja sitten peruutettiin käsillää takaisin. Varpaat pysyivät koko ajan paikallaan.

Lounaalla

3-vuotias totesi ruokaillessaan: "Miksi me aina syödään."

Ruokapöydässä

Kolme vuotias tuumasi hernekeitosta kun maistoi sitä. "Kuumaa vaikka ei savuakkaan."

Ruokapöydässä

3-vuotias totesi: "Ompa hyvää ja terveellistä ruokaa."
(Lautesella oli uunissa haudutettua broileri-pekoni kastiketta, riisiä ja salaattia)

Pikkarit - tikkarit

Noin kaksi ja puoli vuotiaiden keskustelu päiväunien jälkeen kun puettiin päälle. Poika sanoi tytölle: "Minulla on pikkarit". Toinen vastaa: "Minulla on kotona tikkarit, minä lipon niitä."

Tirskis

Kaksi vuotias poika aivasti, minä totesin: "Tirskis". Poika vastasi minulle: "Ei se ole mikään tirskis, minulla on lunssa."

Kaunis kesäpäivä

7.1. Pari vuotias neiti sanoi ruokapöydässä minulle. "Äiti, on niin lämmin kaunis kesäpäivä.
Mittari näytti -30C. Smiling Hot Sun

Voi sentään....

Kaksi vuotias tyttö kaatoi maidot mukista pöydälle ja lattialle.Totesi sen jälkeen tyynesti: "Voi sentään - mitä minä teinkään!"