Koululaisten iltapäivätoiminta

Jyvälän Jälkkärit

Keskeinen toiminta-ajatuksemme on tarjota pienille koululaisille turvallinen ja mukava iltapäivä, tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohjaa hyvälle kasvulle. Päivään sisältyy kavereita, lepoa, läksyjen tekemistä itsenäisesti tai ohjatusti, välipala, pelejä, leikkejä, ulkoilua, liikuntaa sekä muuta mukavaa toimintaa lasten ehdotusten sekä ohjaajien taitojen mukaan.

Jälkkäri on jälkiruokaa pienille koululaisille koulupäivän jälkeen. Se on silta koulusta kotiin. Oleellista onkin tiivis yhteistyö koulun, Jälkkärin ja vanhempien välillä. Tavoitteena on myös vaalia koulumyönteistä henkeä, mikä tukee lapsen koulussa pärjäämistä ja jaksamista. Jälkkäreissä on pääsääntöisesti eppu- ja toppuluokkalaisia. Toimintaan voi hakeutua tietyin perustein myös isompiakin koululaisia.

Jyvälä tarjoaa tätä jälkiruokaa Halssilan, Keltinmäen, Kypärämäen ja Lohikosken ryhmissä. Jyvälän Jälkkäriryhmissä työskentelee vähintään kaksi ohjaajaa, ja kaikki vastuuohjaajat ovat lapsityön koulutuksen omaavia.