Yleistä

Yleistä koulustamme

IMG_5614.JPG
Haminan koulu sijaitsee aivan Iin kunnan kuntakeskuksessa. Matkaa Ouluun on noin 38 kilometriä.

Koulullamme on oppilaita lukuvuoden 2020-21 alkaessa noin 480. Toimimme kahdessa erillisessä koulurakennuksessa. Kirkkotiellä uudessa nykyaikaisessa oppimisympäristössä opiskelevat 0.-4.-luokkalaiset. Muutaman vuoden ikäisessä Kisakentän talossa Valtarintiellä opiskelevat 5-6.-luokkalaiset ja yksi pienluokka. Kisakentällä on myös ap- ja ip-toiminta. Kouluterveydenhoitajan vastaanotto on Kirkkotiellä. Kisakentän talossa opiskelevat myös Alarannan koulun 3-6-luokkalaiset.

Koulullamme on erinomaiset tvt-välineet ja pyrimme hyödyntämään esim. sähköisiä oppimisympäristöjä, tabletteja ja läppäreitä monipuolisesti opetuksessamme. Olemme mukana 50/50-energiansäästöohjelmassa sekä Liikkuva koulu- ja KiVa Koulu-ohjelmissa. Iin kunta kehittää kielten opetuksen varhentamista ja myös koulumme on aktiivisesti mukana hankkeessa. Kaikki kolmasluokkalaiset pääsevät työskentelemään lukuvuoden aikana ammattitaitelijan kanssa Luovasti läpi lukkarin- hankkeen myötä.

Koulumme pihapiirissä sijaitsee kunnan upouusi, alkuvuodesta 2020 avattu liikuntahalli Iisi-areena, jossa pidämme liikunnan tunnit. Samassa pihapiirissä on myös yleisurheilukenttä.

Kiinnitämme erityistä huomiota kaikessa toiminnassamme lasten ja aikuisten hyvinvointiin. Hyvinvoiva kasvuyhteisö- työ on koulumme painopistealue ja tähän toimintaan olemme kehittäneet mm. Hyvinvoinnin tähti- työkalun. Koulullamme pidetään joka vuosiluokalla hyvinvointitunteja.

Haminalla on 45- ja 90-minuutin pituiset oppitunnit. Kouluvuosi on jaettu kahteen jaksoon.

Uskonnolliset tilaisuudet

Koulussamme järjestettävät uskonnolliset tilaisuudet lukuvuonna 2020-2021:

  • Iin seurakunta pitää päivänavauksen kerran kuussa torstaiaamuisin
  • Joulukirkko 
  • Kevätkirkko

Oppilaan huoltaja voi valita, osallistuuko oppilas uskonnollisiin tilaisuuksiin vai muuhun samaan aikaa järjestettävään toimintaan.