Hankepäivitys 20.12.2018

Hankepäivitys 20.12.

Oikea-aikaisella esi - ja peruskoulun sekä kodin yhteisellä väliintulolla lapsen ja perheen haasteisiin, annamme näille lapsille mahdollisuuden löytää oikea suunta kasvulle ja oppimiselle. Oppilaan tukemisen lähtökohdaksi etsimme yhteisen ymmärryksen polkua. 
-Aktiivisesti mukana oppijan koulu- ja kotiarjessa rakentamassa yhteistä ymmärrystä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mahdollistamiseksi.

- Ulvila - mallin päivittäminen ja juurruttaminen ulvilalaiseen opetustoimen toimintakulttuuriin.
-Selvitellään alkuvuodesta mahdollisuutta järjestää SP-ilta Olavin koulussa.
-Aikataulutetaan kevään
SP-illat.

-Etsimme ja otamme käyttöön yhteistoiminnallisia menetelmiä: SomeBody, perheryhmät, alueellinen verkostyö, Lapset puheeksi - menetelmä, Lape yhteistyö ja osallistuminen lapsen ja perheen arjen tukemiseen.
-perheryhmään osallistuneiden perheiden arviointikeskustelut alkuvuodesta
-kaksi PerheSomeBody -ryhmää alkaa keväällä 2019
-SomeBody -kouluttajakoulutukseen kaksi henkilöä ja se alkaa 11.2.2019
-perheiden tapaamisia ja kotikäyntejä
-yksittäisten oppijoiden arjessa mukana oleminen yhteistyössä yksikön omien toimijoiden kanssa. Arjen toimintamallien päivitystä tukemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia.



-Toiminnan tärkein palanen on oppija.
-Oppijalle ja perheelle tarjotaan arkista ja myönteistä tukea ja kiireetön lapsilähtöinen opinpolku.
-Arjen haasteita selvitellään ja opitaan niistä selviämään yhdessä hyvinvointityöparin kanssa. Luodaan kokemuksia siitä, että tilanteista selvitään ja niistä palaudutaan tavalliseen arkeen.
-Oppijan oppimisessa ja toiminnassa havaittuihin oppimaan oppimisen ja motivoitumisen haasteisiin sekä kouluhyvinvointiin liittyvät toimintamuodot otetaan käyttöön juostavasti opetusyksiköiden omin ja tämän hankkeen myötä resurssoiduin voimin.
-Hyvinvointityöparin kanssa läheisessä yhteistyössä toimivat oppijat ja perheet tukiryhmineen, opettajat, erityisopettajat, koulunkäynninohjaajat, iltapäivätoiminnanohjaajat, koulukuraattorit, koulupsykologi, kouluterveydenhoitajat sekä yksiköiden esimiehet.
- Esi - ja peruskoulun sekä kodin yhteisellä väliintulolla lapsen ja perheen haasteisiin, voimme antaa lapsille mahdollisuuden löytää oikea suunta kasvulle ja oppimiselle.
-Kouluhyvinvoinnin edistämiseksi perheet limitetään oppivaan yhteisöön, jolloin perhe saa tarvittaessa ja halutessaan apua ja tukea arkeen.
-Hyvinvointityöpari kokoaa yhteen perheen ja kaikki sen kanssa toimivat henkilöt / tahot luodakseen yhteisen toimintasuunnitelman
-perheiden tapaamisia ja kotikäyntejä
-perheiden tilanteiden arviointi ja ohjaus oikeanlaisen tuen piiriin sekä konsultointia
-yksittäisten oppijoiden arjessa mukana oleminen yhteistyössä yksikön omien toimijoiden kanssa. Arjen toimintamallien päivitystä tukemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia.
-oppijan palavereissa mukana oleminen yhteistä ymmärrystä rakentamassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin mahdollistamiseksi
-yhteistyö ulvilan kaupungin perhetyöntekijän kanssa jatkuu