02 | VINKKEJÄ HANKKEEN KOORDINOINTIIN
Ohjausryhmä
Hankkeelle asetetut tavoitteet sisältävät moniammatillisia ja poikkihallinnollisia tavoitteita. Ohjausryhmän jäsenten yhteisen sitoutumisen ja yhteistyön myötä moniammatillinen ja poikkihallinnollinen yhteistyö on vahvistunut Kirkkonummella. Yhteistyötä tullaan jatkamaan myös hankkeen jälkeen.
Ohjausryhmän rakenne:
- Hankekoordinaattori
- 3 varhaiskasvatuksen palvelupäällikköä
- Perhepäivähoidon ja avoimen varhaiskasvatuksen esihenkilö
- Vapaa-aikapalveluiden suunnittelija / Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualue
- Osastonhoitaja, lastenneuvolapalvelut / Perusturvapalvelut
Liiku mun kanssa! -hankkeen 14 tavoitealuetta, joita kuvataan tarkemmin kohdissa
- LIIKU MUN KANSSA! -HANKKEEN TOIMENPITEET: Liikunnallisen toimintakulttuurin edistäminen Kirkkonummen varhaiskasvatuksessa
- LIIKU MUN KANSSA! -HANKKEEN TOIMENPITEET: Huoltajien kanssa tehtävä yhteistyö
Liikkumisen kannattelu rakenteissa
Käyttösuunnitelma on konkreettinen esimerkki liikkumisen integroimisesta rakenteisiin Kirkkonummella. Toimipaikkakohtaisen käyttösuunnitelman keinoin seurataan ja arvioidaan varhaiskasvatuksen toteuttamista ja laatua. Liikunnan kirjaus velvoittaa jokaisen toimipaikan täyttämään nykytilan arvioinnin vuosittain. Arvioinnin tulosten pohjalta toimipaikat itse nostavat liikkumisen tavoitteet ja tavoitteiden toteutumista arvioidaan kaksi kertaa vuodessa. Kirkkonummella toimipaikkakohtaisesti täytettävään käyttösuunnitelmaan on siis sisällytetty Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tutustu- ja kehitä-vaiheet.
Miten rakenne on luotu?
1. Nykytilanarviointi kirjattiin käyttösuunnitelmaan vuonna 2018 ja kehitä -vaiheen mukainen suosituksiin pohjautuva tavoitteenasettelu sparrattiin vuonna 2020. Yksityiset toimipaikat ovat olleet vahvasti mukana vuodesta 2020.
2. Liiku mun kanssa! -hankkeessa on toteutettu sparrausta, jonka myötä nykytilan arviointi toteutetaan kuntatasoisesti saman tapaisesti kaikissa toimipaikoissa.
3. Pitkäjänteisen ja systemaattisen kehittämisen myötä liikkumisen nykytilan arviointi on muotoutunut pysyväksi menetelmäksi liikunnallista toimintakulttuuria arvioidessa. Kirkkonummella saadaan vuosittain 100 prosenttisen kattava arvio liikkumisen nykytilasta, kun kaikki toimipaikat täyttävät arvioinnin. Kuntakoostetta hyödynnetään hallinnon tasolla toiminnan kehittämiseksi.
Hankkeen seuranta ja arviointi
Talouden seuranta
Hankkeessa toteutettu taloudenseuranta on ollut toimiva ja selkeä. Avustuksen vaatiman virallisen talousraportin lisäksi olemme toteuttaneet varjotaulukointia, jonka myötä avustuksen seuranta on selkeää, loogista ja kustannusarvion mukaista. Varjotaulukointi helpottaa myös talouden tarkastamista.
Varjotaulukointi käy talouden raportoinnin tarkentavaksi liitteeksi pdf-muodossa allekirjoitettuna. Tämä ei kuitenkaan korvaa talousjärjestelmän virallista raporttia.