Paikallisesti päätettävät asiat Tervo
Pedagogisen toiminnan suunnittelun ja toteuttamisen periaatteita sekä seurannan ja arvioinnin käytännöt
Kurrekummun päiväkodin toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan säännöllisen havainnoinnin avulla. Havainnoinnin avulla selvitetään lasten yksilöllisiä tarpeita, kiinnostuksen kohteita ja lasten halukkuutta osallistua toimintaan. Havainnoidut asiat dokumentoidaan käytössä olevaan havainnointivihkoon tai havainnoinnin dokumentointiin tarkoitetulle lomakkeelle.
Kurrekummun päiväkodissa otetaan syksyllä 2017 käyttöön tiimisopimus ja ryhmävasu- asiakirjat sekä varhaiskasvatuksen vuosikello. Varhaiskasvatuksen vuosikello toimii työvälineenä henkilökunnalle. Vuosikello määrittää toiminnan suunnittelun, toteuttamisen ja arvioinnin ajankohdat. Toimintaa arvioidaan säännöllisesti ja toiminnan sisältöä muutetaan tarpeen mukaan.
Varhaiskasvatuksen pedagogisen dokumentoinnin periaatteita ja käytäntöjä
Toimintaympäristöön liittyviä periaatteita
Kurrekummun päiväkodissa fyysiset toiminta- ja oppimisympäristöt rakennetaan vastaamaan lasten tarpeita. Hyvän toiminta- ja oppimisympäristön täytyy olla selkeä, toimiva, houkutteleva ja helposti muunneltava eri tarpeisiin. Toimivassa ympäristössä sekä lapsilla että aikuisilla on viihtyisää ja niissä on helppo keskittyä toimintaan. Kurrekummun päiväkodissa järjestetään toimintaa, esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlat, johon kaikki päiväkodin lapset ja henkilökunta osallistuvat. Lisäksi järjestetään toimintaa yli ryhmärajojen siten, että esimerkiksi liikuntasaliryhmissä voi olla lapsia sekä Tupsukorvista että Pähkinänsärkijöistä.Käytäntöjä, jotka tukevat lasten leikkiä
Kurrekummun päiväkodissa leikkiin varataan riittävästi aikaa päivittäin eri toimintaympäristöissä. Lapsilla on mahdollisuus leikkiä yli ryhmä rajojen eri- ikäisten lasten kanssa, samalla lapset saavat tutustua päiväkodin molempien ryhmien henkilökuntaan. Kurrekummun päiväkodissa hyödynnetään ympärillä olevaa metsää, luontoa ja monipuolista ympäristöä.