Uskonto

6. lk

6. luokka
T1 Ohjata oppilasta perehtymään opiskeltavan uskonnon pyhiin kirjoihin ja kertomuksiin sekä keskeisiin oppeihin (esim. 10 käskyä).
T3 Auttaa oppilasta tunnistamaan uskonnollisen kielen ja käsitteiden erityispiirteitä ja vertauskuvallisuutta.
Avataan keskeisiä symboleja erilaisin menetelmin.
T4 Tarkastellaan eri tietolähteitä hyödyntäen, miten uskonto näkyy ympäröivässä yhteiskunnassa. Ohjata oppilasta tarkastelemaan uskontojen näkyvyyttä ajankohtaisesti.

T6 Ohjata oppilas tutustumaan juutalaisuuteen, kristinuskoon ja islamiin ja niiden vaikutukseen ja historiaan Euroopassa.
Integroidaan muihin oppiaineisiin (maantieto ja historia).
Harjoitellaan vertailua eri teemoista.

T8 Ohjata oppilas perehtymään opiskeltavan uskonnon eettisiin opetuksiin sekä eri uskontoja yhdistäviin eettisiin periaatteisiin. Harjoitellaan eettistä pohdintaa oppilaslähtöisesti.

T11 Luodaan oppilaalle mahdollisuuksia keskustella eettisistä kysymyksistä, ilmaista rakentavasti ajatuksiaan ja tunteitaan sekä harjoitella perustelemaan omia näkemyksiään.
Eettisten kysymyksiä ja tilanteita käsittellään monipuolisesti (esim. draaman keinoin).

Sisällöt


6. luokka
S1 Kristinuskon keskeiset käsitteet, oppi ja uskonnon sisäinen monimuotoisuus, uskonnolliset symbolit
S2 Muut uskonnot ja uskonnottomuus suomalaisessa kulttuurissa ja arjessa. Tutustutaan alustavasti juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia yhdistäviin profeettoihin, pyhiin paikkoihin ja kertomuksiin sekä Jeesuksen asemaan näissä uskonnoissa. Ekumenia ja uskontodialogi.
S3 Kristinuskon keskeiset eettiset opetukset (kultainen sääntö, rakkauden kaksoiskäsky ja kymmentä käskyä) sekä eri uskontojen ja katsomusten yhteiset eettiset käsitykset, globaali vastuu.

Muuta:
Yhteistyö oman seurakunnan kanssa
  • Yhteistyö seutukunnan eri kristillisten seurakuntien sekä muiden uskonnollisten yhteisöjen kanssa