eMusiikki 7 – lisämateriaali

1-2-3 Kulkurin valssin tahtiin!

Tervetuloa opiskelemaan musiikkia! Musiikillisten tietojen lisäksi voit opetella myös soittamisen perusteita.

Aloita opiskelu tutustumalla kirjan sisältöön. Oppimissisältö on jaettu viiteen eri osa-alueeseen, joiden aikana suoritetaan seuraavat aihekokonaisuudet.


Käsiteltävät teemat ja tehtävät

1. Mitä musiikki on?
  • Tässä osiossa pohdit, mitä musiikki oikeastaan on. Tehtävänäsi on miettiä ja perustella miten tunnistaa musiikki metelistä.
2. Ihmisäänen monet mahdollisuudet
  • Tämän osion aikana tutustut ihmisen ääneen, sen syntyyn, erilaisiin äänityyppeihin sekä kuoro ja lauluyhtye muotoihin. Tehtävissä pohdit äänentuottamista, luokittelet äänityyppejä, esittelet kuorotoimintaa, tutustut beatboxaukseen ja kertaat oppimaasi vastaamalla päätöskysymyksiin.
3. Soitinmusiikin värikylläinen maailma
  • Tässä osiossa tutustut erilaisiin orkestereihin, orkesterimusiikkiin, soitinryhmiin ja soittimiin sekä orkesterin työntekijöihin. Lisäksi tutustut yhteen merkittävään suomalaiseen säveltäjään – Jean Sibeliukseen. Tehtävissä kuuntelet, pohdit, etsit tietoa ja vastaat kysymyksiin tämän osion aiheista.

4. Maailma soi!
  • Tässä osiossa tutustut amerikkalaiseen, suomalaiseen, irlantilaiseen, sekä etelä-amerikkalaiseen kansanmusiikkiin. Tehtävissä pohdit kansanmusiikin syntyä, sekä tutustut ja yrität tunnistaa erilaisia kansanmusiikkisoittimia. Teet myös oman projektin, jossa esittelet sinua kiinnostavan maan kansanmusiikkia.
5. Minustako säveltäjä? Kyllä!
  • Tässä osiossa tutustut kahteen erilaiseen musiikkiohjelmaan, joiden avulla on helppoa tehdä omaa musiikkia. Kun olet opiskellut musiikkiohjelmien käyttöä, voit osallistua kesähitti-kilpailuun.
Voit opiskella myös kitaran ja basson soiton alkeita soittosivuston avulla.