Tehtävien avulla Peda.netin työvälineitä tutuiksi

Esivalmistelut

  1. Pidä tämä ohjesivu auki.
  2. Avaa toinen välilehti, jolla menet Peda.netin OmaTilaasi.
  3. Katso täältä ohjeet ja tee toisella välilehdellä tehtäviä. Jos sinulla on kaksi näyttöä tai laitetta, suosittelemme, että teet toisella näytöllä, seuraat ohjeita toisella.

Orientoivat tehtävät: sivu ja tekstityöväline

Mikäli et ole vielä tehnyt Peda.netissa sivuja, niin voit aluksi luoda uuden sivun, joko OmaTilaan tai esim. luokan tai oppiaineen sivuille oppilaitoksessasi. Ohjeet löytyy täältä: https://peda.net/id/4H2tH

Jos taas et ole vielä tehnyt sisältöä (tekstiä, kuvia, liitteitä, upotettuja videoita) Peda.netin tekstityövälineellä, niin voit aloittaa sillä. Ohjeet tekstityövälineen käyttöön: https://peda.net/id/3M2QGd Täältä navigoinnista löydät myös muut Peda.net ohjeet.


1. Ryhmämuistio

Luo ryhmämuistio jollekin OmaTilan alla olevalle sivulle ja kokeile tehdä sinne sisältöä. Voit myös kokeilla chat-toimintoa. (Jos mahdollista: Kokeilkaa parin kanssa keskustella samassa ryhmämuistiossa. Liity parin sivulle ja laatikaa lista kolmesta hienoimmasta kohteesta, jossa kumpikin on käynyt. Pyrkikää keskustelemaan lähinnä ryhmämuistiota käyttäen.)

2. Tehtävä

Tee tehtävä-moduulia käyttäen kuvitteellinen tehtävä, jossa ohjeistat opiskelijoita palauttamaan ryhmäpalautuskansioon kevään merkeistä otettuja kuvia. Aseta kuvien palauttaminen mahdolliseksi.

3. Palautuskansio

Tee palautuskansio, jonne opiskelijat voisivat palauttaa merkintänä sen hetkisen mielialansa. Ajasta aukeamaan klo 14.30 tänään.

4. Ryhmäpalautuskansio

Tee ryhmäpalautuskansio, jonne voi palauttaa IMDB-sivun linkin elokuvaan, josta opiskelija haluaa tehdä esitelmän. Mahdollista kommentointi.

5. Lomake

Luo lomake näillä tiedoilla:

  1. Otsikko: Paras vuodenaika
  2. Valintanappeja käyttämällä neljä vaihtoehtoa: Kevät, Kesä, Syksy, Talvi
  3. Tekstikenttää käyttämällä "Lyhyt perustelu"
  4. Aukkotehtävää käyttämällä "Vuodessa on (4) vuodenaikaa ja (12) kuukautta." siten, että 4:n ja 12:n kohdalla on aukot.
  5. Likert: luo kolmiasteinen likert seuraavilla väittämillä: Pidän eniten talviurheilusta, Kesä on ihmisen parasta aikaa!, Rakastan lehtien haravoimista, Odottelen aina keväällä ensimmäisiä leskenlehtiä ja sinivuokkoja. Vinkki! Voit Luoda ensin likertin painamalla Likert-painiketta, tallentaa ja katsoa, miten likert käyttäytyy. Kun ymmärtää, mikä vaikuttaa mihinkäkin, on helpompi rakentaa likert itse.
  6. Tämän jälkeen luo monivalinta, ja korvaa lempiväri lempikuukaudella. Lisää kuukaudet.
  7. Voit halutessasi luoda muutakin sisältöä
  8. Tallenna
  9. (Jos mahdollista: Pyydä paria täyttämään lomakkeesi. Täytä parisi lomake.)

6. Kuvagalleria

Lisää kuvagalleria. Valitse ilmaisesta kuvapalvelu pixabaysta kolme kuvaa, tallenna ne koneellesi, ja lisää kuvagalleriaan.

7. Keskustelualue

Tee keskustelualue aiheesta "Opettajuus vuonna 2020". Anna lyhyt kuvaus. Salli äänestys. Tallenna ja lisää keskusteltavia teemoja luomalla keskustelunavaus. Kokeile lisätä 3 eri teemaa, esim. "Opettajat ja digi 2020", "Kurinpito kouluissa 2020-luvulla", "Koulun kansainvälinen yhteistyö 2020-vuonna".


8. Kalenteri


Luo kalenteri sivuillesi.

Kokeile lisätä tapahtuma, johon voi ilmoittautua.
  1. Lisää uusi tapahtuma ensi lauantaille.
  2. Mahdollista ilmoittautuminen.
  3. Rajaa ilmoittautujat max 30 ihmiseen.
  4. Laita ilmoittautuminen sulkeutumaan perjantaina.
Koita lisätä toistuva tapahtuma.
  1. Luo tapahtuma 1.12.
  2. Laita se toistumaan joka vuosi 1.12. vuoteen 2030 asti.


9. Ilmoitustaulu

Tee uusi ilmoitustaulu-moduuli sivullesi.
1. Anna ilmoitustaulun nimeksi liikuntapäivän ilmoitukset. 
2. Tallenna
3. Nyt voit plus-merkistä lisätä uuden ilmoituksen. Luo kolme uutta ilmoitusta. Anna ilmoitukselle otsikko ja jokin sisältö, esim. liikuntapäivän ilmoittautumisvaihtoehdoista ja keille ilmoittautua.
4. Kun sinulla on muutama ilmoitus, kokeile alareunasta Info TV -näkymä -nappulaa.

10. Mappi

1. Tee uusi mappi-moduuli itsellesi.
2. Anna sille nimeksi esim. koepohjat. Tallenna.
3. Paina lisää useita tiedostoja -plussasta.
3. Palauta laitteeltasi esim 3 tiedostoa, niin näet kuinka palautus toimii ja kuinka tiedostot näkyvät ne palautettuasi.

11. Blogi

Luo luokkablogi/kurssiblogi sivuillesi.
1. Valitse luo uutta sisältöä ja sieltä blogi. Huom. Tähän harjoitukseen käytetään blogimoduulia, ei yksittäistä blogimerkintää.
2. Anna otsikoksi jokin kuvaava, esim. 5A:n läksyt. Tallenna.
3. Kokeile kohdasta "+ Luo merkintä" luoda uusi merkintä. Voit sisällöksi kopioida ja liittää vaikka Lorem Ipsumia: https://www.lipsum.com/

12. Linkkilista

1. Luo linkkilista kohdasta "Luo sisältöä" ja "Linkkilista". Anna otsikoksi esim. Hyödyllisiä linkkejä. Tallenna.
2. + Luo linkki -nappulasta voit lisätä uusia linkkejä. Voit esimerkiksi valita täältä kolme mieluista kuvaa ja lisätä linkit niihin: https://pixabay.com/

13. RSS

1. Luo RSS-syöte kohdasta "Luo sisältöä" ja "RSS". 
2. Anna otsikko. Voit kopioida esim tämän Etelä-Pohjanmaan RSS-syöte ylestä: https://feeds.yle.fi/uutiset/v1/recent.rss?publisherIds=YLE_UUTISET&concepts=18-146311  tai tämän https://feeds.yle.fi/uutiset/v1/recent.rss?publisherIds=YLE_UUTISET&concepts=18-148148 Keski-Suomesta.
3. Tallenna.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin