Kieliprofiili

Tietoa kieliprofiilista ja ohjeita sen laatimiseen

Opintojaksolla RUB1+2 sekä muilla kielten opintojaksoilla (mm. ENA1+2) jokainen opiskelija alkaa täydentää nk. kieliprofiiliaan. Kieliprofiilin laatiminen ja täydentäminen on osa lukion uutta opetussuunnitelmaa. Yleistä tietoa asiasta ja hyviä lisävinkkejä on esimerkiksi Opetushallituksen sivuilla: https://www.oph.fi/fi/kieliprofiili


Tietoa ja tarkempia ohjeita: 

Lue tästä ensin Fokus-oppikirjasarjan tekijöiden yleisohjeita sekä tietoa kieliprofiilin neljästä osasta
(1. Kielitaidon kartoitus, 2. Kielenopiskelutaitojen ja kielenopiskelustrategioiden kartoitus, 3. Näytteet ja 4. Todistukset):
fokus-1-2-ohjeet-kieliprofiilin-taydentamiseen-3ed477b5fba932c8.pdf


Tässä on muita Fokus-oppikirjasarjan ohjeita, aputiedostoja ja malleja, joista voi olla sinulle apua:






Luo kieliprofiili itsellesi paikkaan, johon sinulla on pääsy kotoa ja koulusta, esimerkiksi opiskelukäytössä olevan tietokoneesi tiedostoihin (muista varmuuskopio!) tai netin pilvipalveluun tai sitten esimerkiksi luomalla peda.netiin itsellesi oman sivun sitä varten (peda.netissä huomaa yksityisyysasetukset, jotta tiedostosi ei näy muille - ellet halua). Täydennät profiilia itseäsi, opintojasi ja tulevaisuuttasi varten, joten opettaja ei "hallinnoi" opiskelijoiden profiilitiedostoja. Eri kielissä ja eri opintojaksoilla on eri opettajia, joten siksikin oman tiedostosi säilyttäminen itselläsi on tarpeen.

Kieliprofiilikäytäntö on uusi ja juuri vasta voimaan tullut, joten uusia ohjeistuksia ja vinkkejä tai muuta voi vielä tulla myöhemminkin. Tässä vaiheessa on tärkeintä, että tutustut asiaan ja saat sen mukavasti alkuun omalta osaltasi. Kysy tarvittaessa neuvoa opettajalta. Tsemppiä ja ei huolta!