PS1 Psykologia 1 (TYK, etäkurssi 4.jakso)

Psykologia 1 (etäkurssi) TEHTÄVÄT

Olet ilmoittautunut Psykologian 1 etäkurssille. Tervetuloa kurssille!

Kurssin tarkoituksena on oppia ymmärtämään, mistä psykologiassa oppiaineena ja tieteenä on kysymys. Kurssin tehtävät suoritetaan itsenäisesti ja lähetetään opettajalle oppimisympäristön (pedanet) kautta tai sähköpostitse. Voit palauttaa tehtävät myös käsinkirjoitettuna esim. lähiopetuskertojen yhteydessä. Kurssiin liittyy kymmenen tehtäväkokonaisuutta, jotka kaikki tulee tehdä ennen kurssin loppukoetta, joka on keskiviikkona 14.2. klo 17.00 luokassa 23.

Lähiopetuskerrat ovat perjantaisin 19.1. klo 17.00 ja 9.2. klo 17.00 luokassa 23. Lähiopetuskerroilla käymme tiivistetysti läpi koko psykologian ykköskurssin. Saat opetuksesta enemmän irti, jos olet jo lukenut / silmäillyt oppikirjaa ja myös paneutunut tehtäviin jossain määrin. Älä siis jätä tehtäviä ihan kurssin viimeiseen iltaan.

Koko kurssin ajan voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse tai tarvittaessa sopia erillisen ohjausajan.

  1. Millainen käsitys sinulla on psykologiasta näin ennen kurssia? Oletko opiskellut psykologiaa aikaisemmin? Jos olet, niin minkä verran? Mikä on tavoitteesi kurssin suhteen (esim. tutustuminen psykolgiaan, kurssin kertaaminen kirjoituksia ajatellen...). Mitä odotat kurssilta? Vastauksen pituus ½ sivua - 1 sivu.
  2. Tutustu oppikirjaan (Skeema 1) ja vastaa oppikirjan avulla seuraaviin kysymyksiin:a) Mitkä ovat psykologian osa-alueet? b) Kerro psykologian sovellusaloista. Eli missä kaikessa psykologiaa voidaan hyödyntää? Pohdi myös, miten jokainen voi omassa arjessaan hyödyntää psykologista tietämystä. Vastauksen pituus 1 sivu.
  3. Esittele, mitä tarkoitetaan korrelatiivisella tutkimusotteella, kokeellisella tutkimusotteella, tapaustutkimusotteella ja kuvailevalla tutkimusotteella? b) Millaisia tiedonkeruumenetelmiä psykologiassa käytetään? c) Pohdi, millaisia haasteita psykologiseen tutkimukseen liittyy? (esim. tiedonkeruun tai tiedon luotettavuuden suhteen) (pituus 1 sivu)
  4. Mitä tarkoittaa, että ihminen on psyykkinen, fyysinen (biologinen) ja sosiaalinen kokonaisuus? Miten nämä kolme puolta ovat kytköksissä toisiinsa. Keksi esimerkkejä. (pituus ½ sivua 1 sivu)
  5. Pohdi, miten ryhmä voi vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen ja esimerkiksi päätöksiin ja valintoihin? (pituus ½ sivua – 1 sivu)
  6. a) Mitä tarkoitetaan skeemalla? Anna esimerkkejä erilaisista skeemoista?b) Määrittele seuraavat käsitteet: Minäkäsitys, Maailmankuva, Maailmankatsomus, Attribuutio. (pituus ½ sivua)
  7. Mitkä erilaiset tekijät voivat vaikuttaa opiskelumotivaatioon? Hyödynnä vastauksessa sekä oppikirjan kappaleen 10 että 19 tietoa. (½ sivu-1 sivu)
  8. Esittele psykodynaaminen teoria. (pituus ½ sivua – 1 sivu)
  9. Millaisia keinoja ihmisellä on ylläpitää psyykkistä tasapainoa? (pituus ½ sivua-1 sivu)
  10. a) Esittele klassinen ehdollistuminen, välineellinen ehdollistuminen ja mallioppiminenb) Miten omia opiskelutaitoja voi kehittää? (Miten voi kehittyä paremmaksi oppijaksi?)

 

Tehtävät voit tehdä itsenäisesti kaikessa rauhassa. Viimeinen palautuspäivä on 16.2. tai sovi opettajan kanssa erikseen aikatauluista.