Kurssin suorittaminen ja säännöt

Matematiikan kurssin suorittaminen ja säännöt

Kurssin suorittaminen vaatii seuraavat kolme asiaa:

  1. poissaoloja saa olla enintään neljä opetuskertaa
  2. kotitehtäviä pitää tehdä vähintään 30
    • myös todellinen yritys lasketaan, vaikka kotitehtävää ei olisi saanutkaan tehtyä
    • kotitehtävät tehdään vihkoon, joka tuodaan opettajalle tarkistettavaksi koetilaisuuteen
  3. kokeesta pitää saada hyväksytty arvosana

Opiskelija saa kurssista O-merkinnän, jos hän on osallistunut opetukseen, mutta jokin tehtävä tai koe puuttuu. O-merkintä on voimassa vuoden, eli sen ajan opiskelija voi täydentää kurssin valmiiksi, uusintakokeeseen on kuitenkin osallisuttava kahtena seuraavana kertana.

Kurssin arviointi

Kurssin arvosanaan vaikuttaa

  • koearvosana
  • yli vähimmäismäärän tehdyt kotitehtävät ja tuntiaktiivisuus.

Kurssit arvostellaan lukion arvosteluasteikolla 4—10. Arvosanat kirjataan SLK:n Wilmaan asteikolla 0—3, jolloin lukion arvosanat 5 ja 6 vastaavat arvosanaa 1, arvosanat 7 ja 8 vastaavat arvosanaa 2 ja arvosanat 9 ja 10 vastaavat arvosanaa 3.

Uusintakokeet

Varsinaisen kurssikokeen lisäksi jokaisella lukion kurssilla järjestetään kaksi uusintakoetta. Uusintakokeet järjestetään Töölön yhteiskoulussa syksyllä 2018. Katso tarkemmat ajat TYK:n kalenterista.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen tulee tehdä TYK:n kansliaan palauttamalla täytetty ilmoittautumislomake (saatavilla TYK:n kansliasta) viimeistään viikkoa ennen uusintaa.

Vilppi ja vilunki

Jos opiskelija syyllistyy lunttaamiseen kurssikokeessa, saa hän kokeesta hylätyn arvosanan. Lisäksi hän saa osallistua vain jälkimmäiseen uusintakokeeseen.