Lapsilähtöistä kasvatusta!

Marraskuun tiedote

...Koska meille tulee joulu

jopa muuttuu aikataulu...

Tästä tiedotteesta löydät koko koulua koskevan loppuvuoden aikataulun ja ohjeistuksen juhliin. Siirrymme vuodenvaihteen jälkeen noudattamaan valtakunnallista, ja Porvoon kunnallisissa kouluissa kiitosta kerännyttä, kouluruokasuositusta. Luettehan tarkasti tiedotteen lopussa olevan ohjeistuksen ja toimitte tarvittaessa sen mukaisesti.

Opettajakunta toivottaa tunnelmallista adventin aikaa!


LOPPUVUODEN AIKATAULU

Adventtijuhla sunnuntaina 2.12. klo 9.00- n. 10.00

Tervetuloa sunnuntaina 2.12. klo 9.00 koulumme perinteiseen adventtijuhlaan. Sunnuntain juhla on korvaava koulupäivä, joten toivottavaa on, että kaikki oppilaat ovat tuolloin ajoissa paikalla. Oppilaat kokoontuvat omiin luokkiin. Tilaisuuteen ei voi tulla myöhässä. Jos lapsenne ei pääse juhlaan, niin ilmoitattehan luokan opettajalle ajoissa. Tilan koosta johtuen, kutsumme juhlaan ainoastaan ensimmäisen luokan ja uusien perheiden vanhemmat. Juhlan tunnelmallisuuden vuoksi, pyydämme kaikkia jättämään puhelimet juhlasta kokonaan pois.

Myös pukeutuminen on osa juhlaa. Toiveena on että juhlaan pukeudutaan vaaleisiin vaatteisiin (ei mielellään isoja printtejä). Juhlassa on kynttilöitä, joten pitkät hiukset olisi hyvä sitoa kiinni.

Juhlan aikana aikuisten on mahdollisuus virittäytyä joulutunnelmaan 7.-8. luokkien adventtikahvilassa. Tuotto menee luokan retkikassaan, joten pientä rahaa mukaan.

Itsenäisyyspäivä ja sitä seuraava perjantai 6.-7.12. ovat koulussa vapaapäiviäJoulujuhla torstaina 20.12. klo 18.00 Kerkkoon nuorisoseurantalo Savimäentie 4, 06530 Kerkkoo

Koulupäivä koululla ennen juhlaa alkaa normaalisti ja päättyy ruokailuun klo 11.30. Iltapäiväkerho on koululla normaalisti. Oppilaiden toivotaan olevan paikalla läpimenoa varten klo 17.00.

Uusi lukuvuosi alkaa maanantaina 7.1.2019 lukujärjestyksen mukaan

KOULURUOKAILU LUKUKAUDESTA 2019 ALKAEN

Koululounaan tehtävänä on tukea oppilaiden kasvua ja kehitystä. Kouluruokasuosituksen mukaan koulussa tarjottavan lounaan tulee kattaa noin kolmannes päivittäisestä energiantarpeesta ja kouluruoan tulee olla täysipainoista, ravitsemussuositusten mukaista, maukasta ja syömään houkuttelevaa. Samalla kun tarjotaan oppilaille valinnan vaihtoehtoja, on tärkeää, että eri ruokien suunnittelun perustana ovat terveydelliset perusperiaatteet.

Fredrika-koulun kouluruoka tulee Amicalta, se valmistetaan Edupolilla.

Fredrika-koulussa oppilaalle tarjotaan sairauden tai vakavan allergian vaatima erityisruokavalio. Uskonnolliset ja eettiset ruokarajoitukset otetaan huomioon, koulussa on saatavana myös kasvis- tai vegaaniruokavalio. Huomioithan että kasvisruokailuun tulee sitoutua koko lukuvuodeksi.

Erityisruokavaliot

Voimassa olevat tai nyt hankittavat lääkärintodistukset toimitetaan terveydenhoitaja Outille 15.12. mennessä. Terveydenhoitaja laatii niistä listan keittiölle. Opettajaa vanhemmat informoivat itse. Vanhempien tulee ilmoittaa erityisruokavaliomuutoksista terveydenhoitajalle aina mahdollisimman pian.

Kasvis- ja vegaaniruokavaliosta vanhemmat ilmoittavat suoraan Ninnulle, unimuura(at)hotmail.com, joulukuun 15.päivään mennessä.

Ruoka-aineallergiat

Valtakunnallisen allergiaohjelman mukaan ruokavaliosta jätetään pois vain ne ruoka-aineet, joiden on kokeiluun perustuen todettu aiheuttavan siinä määrin haittaa, että niiden pitäminen poissa kouluruokailusta on perusteltua. Lievää oireilua (ohimenevä suun kutina tai kirvely tai ihon punoitus) aiheuttavia ruokia ei tarvitse välttää, koska se kaventaa tarpeettomasti lapsen ruokavaliota.

Ruoka-allergioiden osalta todistus on voimassa korkeintaan yhden vuoden kerrallaan. Jos on kyse hengenvaarallisesta allergiasta eli on anafylaksiariski, silloin lääkärintodistus on pysyvä. Keliakia- ja diabetestodistukset ovat myös voimassa pysyvästi.

Ilmoitathan suoraan keittiöön (edupoli(at)amica.fi), mikäli ruoka-allerginen lapsenne on pidempään poissa koulusta.

Iltapäiväkerhon kuukausittainen maksu muuttuu tammikuussa

Iltapäiväkerhoon on saatu kaivattua henkilökuntaa. Kotoisessa työskentelee kaksi ohjaajaa. Iltapäiväkerhon  kuukausittaista maksua nostetaan 120 euroon ja päiväkohtainen maksu nousee 15 euroon. Iltapäiväkerho on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Erityislupaa voi hakea suoraan iltapäiväkerhon vetäjiltä, mikäli jonkun muun luokan oppilas tarvitsee paikkaa.