Hyvä tietää

Tietoja koulusta

Rikantilan koulu sijaitsee Eurajoen kunnassa kauniilla, rauhallisella paikalla keskellä Rikantilan kylää. Koulussa käyvät myös ympärillä olevien Saaren, Lutan, Köykän, Vaimalan ja Ritavuoren kylien lapset.

Koulumme on kaksiopettajainen kyläkoulu, jossa opetetaan esikoululaisia sekä 1-6 -luokan oppilaita. Koulun tilat on äskettäin kunnostettu ja pihaan saatu uusi ministadion.
Koululla korostetaan vahvan perusopetuksen merkitystä. Luonnon läheisyys antaa mahdollisuuden ympäristöpainotteisuuden korostamiseen. Luokkatiloihin on lähiaikoina hankittu älytaululaitteistot.

Koulun ympärillä toimii aktiivinen kyläyhdistys, joka talkootyönä huolehtii erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja mm. jääkiekkokaukalon ylläpidosta.

Poissaolot

Oppilaan sairastuttua siitä tulee ilmoittaa kouluun saman päivän aikana. Muusta syystä poissaoloa voi anoa siihen tarkoitetulla lomakkeella, joita saa koulusta tai voi tulostaa oheiselta lomakkeet -sivulta.

Koulumatkat

Koululaiskuljetus järjestetään Eurajoella esikoululaisille ja 1-2 luokkalaisille, jos koulumatka lähimpään kouluun on yli kolme kilometriä sekä 3.-6. -luokan oppilaille, jos koulumatka on yli viisi kilometriä tai mahdollisesti muusta erikseen hyväksyttävästä syystä.
Polkupyörää käyttävien on käytettävä pyöräilykypärää. Pimeinä aikoina on muistettava heijastimen/turvaliivin käyttö sekä pyörän valot.
Rikantilan koulun oppilaat ovat tapaturmavakuutettuja kunnan puolesta koulumatkoilla.

Kouluruokailu

Kouluruokailu tapahtuu klo 10.45-11.15 luokissa opettajan valvonnassa. Tavoitteena on paitsi antaa oppilaalle päivittäinen ateria myös kasvattaa hyviin ruokailutapoihin ja ohjata terveellisiin ruokailutottumuksiin. Oppilaat osallistuvat vuorollaan myös kattaukseen ja ruokailun jälkeiseen siivoukseen. Erityisruokavaliota tarvitsevat oppilaat (esim. erilaiset allergiat) toimittavat joka syksy todistuksen keittäjälle. Kaavakkeen saa koululta tai voi tulostaa oheiselta lomakkeet-sivulta.

Oppimisen tuki

Tukiopetus
Oppimisvaikeuksien tukitoimenpiteenä on ensisijaisesti luokanopettajan oppilaalle antama tukiopetus.

Erityisopetus
Tukiopetuksen lisäksi oppilailla on mahdollisuus saada puheopetusta, lukiopetusta tai muuta lisäharjoitusta erityisopettajan johdolla resurssien suomissa puitteissa. Erityisopettaja on koululla torstaisin klo 8-12.

Terveydenhoito

Kouluterveydenhoitaja käy koululla kaksi kertaa kuukaudessa. Muuna aikana hänet tavoittaa puhelimella numerosta 044-4503955. Lääkäripalvelut löytyvät Eurajoen terveysasemalta.
Hammashoito suoritetaan Eurajoen terveysaseman hammashoitolassa. Siirtyminen tapahtuu koulutaksilla taksinkuljettajan toimiessa saattajana. Oikomiskäyntien kuljetuksista vastaa koti.

Muuta tärkeää

  • Oppilaiden vaatteet, urheiluvälineet yms. on syytä nimikoida, jotta kukin löytää omansa.
  • Puukäsityöluokassa on käytettävä sisätossuja (esim. kesäsandaalit käyvät hyvin). Muutenkin sisätossuja on hyvä käyttää.
  • Oppilaat, joilla on 5-6 tunnin koulupäivä, voivat ottaa mukaansa pientä välipalaa esim. hedelmän, mehun, välipalakeksin tms. Ei kuitenkaan makeisia. Välipala syödään klo 13 alkavalla välitunnilla.