Opiskelun ABC

Ohjeita alkuun

Täältä saat tietoa opiskelusta meillä, Koulutuskeskus Brahen hius ja kauneusalalla

Hius ja kauneusalan henkilökunta tahtoo auttaa sinua opintojesi eteenpäin viemiseksi!
Meihin voit ottaa yhteyttä kaikissa opintoihisi liittyvissä asioissa.
Löydät henkilökunnan helpoiten soittamalla, mutta voit myös asioida henkilökunnan toimistotiloissa. 

Nimi Tehtävä Puhelin Sähköposti
Sisko Sivonen-Läksy Koulutusalavastaava, hiusala / lehtori 044-0501603 sisko.sivonen-laksy@raahenedu.fi 
Anu Rautio Hiusala/lehtori 040-1357148 anu.rautio@raahenedu.fi
Tanja Eskelinen Opettaja kauneudenhoitoala 040-1357165 tanja.eskelinen@raahenedu.fi
Sari Rautio Työsaliohjaaja 044-3270168 sari.rautio@raahenedu.fi
Pekkatorin hius ja kauneushoitola asiakaspalvelu 050-3712350  

Yhteyttä voit ottaa myös Wilman tai Whatsappin kautta.:right medium

Oppilaitoksessa opiskelu tapahtuu pääosin hius ja kauneudenhoitoalan tiloissa. Tilat sijaitsevat Raahen keskustassa Brahenkatu 11. Meillä oppimisympäristönä on Pekkatorin hius ja kauneushoitola. Tilat ovat käytössäsi osaamisen hankkimisessa ja työpaikalle siirtymiseen valmistautuessasi. Työsaleissa ja alakerran harjoitussalissa työskennellään pääosin työjärjestykseen suunnitelluilla ajankohdilla, ja vain silloin kun myös henkilökuntaa on paikalla. Yleensä tilat aukeavat 8:00 ja toiminta loppuu noin 16.00. Yleisaineet opiskellaan pääosin Raahen ammattiopistolla. 
keskikerroksessa on myös teorialuokka ja opettajien toimistohuoneet.
Jokaisella alalla ja yrityksessä on omat sääntönsä ja tavat toimia.  Perehdytämme jokaisen opiskelijan talon tapoihin ja  työsalikäytänteisiin, ennen asiakaspalvelun alkamista. Näin työskentely on turvallista ja samalla opimme asiakaspalvelun saloihin.

Ajankohtaisen työjärjestyksesi näet Wilmasta. Jos opiskeluihisi liittyy hyväksilukemisia tai sinulla on muusta opiskelijaryhmästä poikkeavia opintoja, kannattaa varmistaa ryhmänohjaajalta että työjärjestyksesi on ajantasalla.

Opiskelijoiden sosiaalitilat sijaitsevat toisessa kerroksessa. Sieltä löytyy pukuhuoneet, vc, kahvihuone ja taukotilat. Myös pienempi teoriatila on ylhäällä.


Näin meillä opitaan

Koulutuskeskus Brahessa
Oppimisympäristöjä kehitetään jatkuvasti vastaamaan työelämän uusia teknisiä ja taidollisia vaatimuksia. Tarvittaessa oppimisympäristöjä muokataan henkilökohtaisesti, opetusryhmäkohtaisesti ja yhteistyössä yritysten tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lähiopetuksen fyysisinä ympäristöinä ovat koulut, niiden tilat sekä opetusvälineet ja oppimateriaalit. Koulun tiloja ovat normaalien luokkahuoneiden lisäksi eri alojen tyypillisiä työympäristöjä vastaavat työtilat.

Tärkeitä oppimisympäristöjä ovat myös asiakastyöt ja työmaat. Opiskelijoilla on mahdollisuus työskennellä monipuolisissa ja nykyaikaisissa tiloissa, joissa työturvallisuus on otettu huomioon. Opetusvälineinä ovat alakohtaiset ammattilaisvälineet ja opetusmateriaalit. Lisäksi käytössä on runsaasti erilaisia yhteisiä ja alakohtaisia verkko-oppimisympäristöjä.

Psyykkisten ja sosiaalisten oppimisympäristöjen piirteitä ovat
vuorovaikutteisuus
ryhmätyöskentely
opiskelulle myönteinen ilmapiiri ja
yksilöllisten opintopolkujen kautta muodostuvat ympäristöt.

Ammattilaisuutta korostava rehti ja reilu asenne sekä opiskelijan ja opiskelu- tai työkavereiden kunnioittaminen ovat olennainen osa työhön kannustavaa oppimisympäristöä!

Brahen oppimisympäristöt ovat erilaisuutta hyväksyviä ja tasa-arvoisia.
Brahen oppimisympäristöihin kuuluvat olennaisena osana työssäoppimispaikat. Työelämässä opiskelijan oppimisympäristö ei ainoastaan kannusta oppimaan ammatin teknisiä taitoja ja työelämätaitoja vaan myös elinikäisen oppimisen avaintaitoja. Työpaikalla tapahtuva oppiminen auttaa myös verkostoitumisessa työelämään.

HOKS?


Opintojen alussa vastuuopettajasi laatii kanssasi HOKSin, eli
Henkilökohtaisen Osaamisen KehittämisSuunnitelman.

Tutustu alla olevaan henkilökohtaistamisen prosessiin.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Tämän pohjalta lähdetään hankkimaan puuttuvaa osaamista. Suunnitelma edellyttää tietenkin vastuuohjaajan hyväksymistä, mutta erityisesti opiskelijan hyväksymistä ja suunnitelman noudattamista.
Tällä, yhteisellä suunnitelmalla varmistetaan, että kaikilla on yhteinen tavoite opiskelussa.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Osaamista hankitaan oppilaitoksen oppimisympäristöjen lisäksi työpaikoilla tapahtuvan koulutuksen aikana.

Pääpaino koulutuksessa on saattaa jokainen opiskelija työelämään, ja sen vuoksi työpaikalla tapahtuvalla koulutuksella on merkittävä osa tutkinnon suorittamisessa.
Työpaikalla tapahtuva koulutus järjestetään opiskelijan ammattiosaamisen kehittymisen kannalta parhaalla ajankohdalla, mutta lähtökohtaisesti tarjoamme opetusryhmille alla olevan kuvan mukaisen ajoituksen opintoihin.

Osaamisen kehittyminen ja dokumentointi

Uusi osaaminen kannattaa dokumentoida!

Tässä yksi esimerkki dokumentoinnista:

Olet juuri tehnyt hiusten kerrostusleikkauksen ensimmäistä kertaa. Olet varmasti joutunut hankkimaan yleistä tietoa huoltoon liittyvistä asioista ja lukemaan auton valmistajan ohjeita huollon työvaiheista. Ottamalla kuvia kaikista työvaiheista, voit lopuksi kirjoittaa oman profiilisi Osaamisen Blogiin kuvakertomuksen työstäsi.

Kirjoittaessasi joudut miettimään uudelleen tekemiäsi asioita, mikä syventää osaamistasi! Kirjoittamisessa olisi hyvä tuoda esille ne osaamisalueet mitkä kehittyivät työn aikana. Seuraavalla kerralla tehdessäsi toista hiustenleikkausta, opit varmasti lisää uusia asioita, mutta todennäköisesti hieman toisenlaisia kuin ensimmäisellä kerralla. Silloin voit keskittyä kirjoittamaan niistä asioista blogiisi.

Blogikirjoittelulla on monta hyvää puolta:

  1. Osaamisesi syvenee kun joudut pureskelemaan tekemiäsi työvaiheita uudelleen
  2. Tehdyn työn kirjoittaminen eli "sanoittaminen" on tärkeä taito ja olennainen osa hius ja kauneusalan työtä
  3. Osaamisen kehittyminen on dokumentoituna blogissasi, ja liittämällä sen työhakemukseesi pystyt vakuuttamaan tulevan työnantajasi taidostasi kehittää ja arvioida osaamistasi
  4. Blogia selaamalla voi vastuuohjaajasi arvioida osaamisen kertymistä ja suunnitella kanssasi puuttuvan osaamisen hankkimisen



Osaamisen blogin luonti:

Mene omille sivullesi ja luo uusi sivu. Nimeä sivu Osaamisen blogiksi ja jaa julkisuus haluamallasi tavalla. Ainakin ohjaavalle opettajalle kannattaa jakaa blogi.

Käy kurkkaamassa minun Blogin etusivu:
https://peda.net/id/e1419c58253